tirsdag 26. april 2016

Aursneset og kveldsmat


Etter noen dager med snøbyger, kaldt og trist, så var det kjærkomment med sol og faktisk sjå delvis blå himmel. Da er det ekstra fristende å ta kveldsmaten ute :-) Bål, toastjern og strandhogg med metalldetektor vart en heilt grei mandags kveld.Lillemann har akkurat tatt av støttehjula på sykkelen, og ville veldig gjerne sykle det korte stykket bort til stranda. Stien bort er nylig oppgradert, så det var ingen problem.Gikk litt sjanglete for seg, men han kom seg til slutt til målet, og var fornøgd med å klare det sjøl. Litt fall og plutselig er bakke litt skummelt når støttehjula er av, men er no en start.

Metalldetektoren er alltid gøy på tur, for du veit aldri kva du finner. Lillemann følger spent med, og graver og graver.... Mor lar karene få styre på, ho får heller ta seg av bålet og maten.Bålet får brenne litt, og mor tar seg en kjapp runde. Kjekt med Aursneset er at du er ved munningen av Sykkylvsforden og ser rett inn med alle dei flotte fjella her. Midt i bildet så stikker Straumshornet 976moh opp som en spiss. Det litt store massivet til høgre er Skopphornet 1226moh.Sjølve stranda her er ikkje så stor, men er fint ryddet for stein, og du har grov sand for dei minste å grave i. Større steiner er fjernet, og det er laget til en steinkant ytterst så ungene kan bade uten "å forsvinne" uti fjorden. Ligg masse tang her med diverse søppel i, skulle gjerne ha raket det sammen og brent det. Her står 2 benker, og så er der en bålplass ved den store steinen.

Søppelet her er litt dumt. Mor ser poser med søppel, kanner, isopor, glasskår, fleire engangsgriller osv osv. Plukker med denne posen og meir til. Klare ikkje la være....Noen har laget seg en trebåt med snøre og leiket i vannkanten, og den fann lillemann. Den skal garantert tilbake i sjøen :-P
Mor held litt pusten der han vasser ut med støvlene på, vannet er ganske så nært ved å liksom svippe oppi støvlene. Mor prøver å minne han på det noen ganger, men fann ut at det enkleste er å berre gi opp om ørene ikkje virker, så får han heller bli kald og våt. kanskje han lærer da? Men det gikk veldig fint, dypt konsentrert i leiken og koser seg :-)Bålet er klart, og mor skal lage til ostesmørbrødene. Har med toastjern, ost, pizzafyll på boks, salat, mør til lillemann, og krydder.


Mor er også skatte-passer. Etter kvart som dei finner  spiker, knapper, glasskår, også kalt diamanter, så er det ho som passer på. Metall ifra engangsgriller var en gjenganger.

Maten er i gang! Toastjernet her er litt langt og tungt å dra med, så mor setter toastjernet ifra Eagle på ønskelista si :-) Men det er veldig kjekt å kunne variere kveldsmaten sin litt på denne måten også.

Voila! Et stykke toast til sambo :-) Og mo er i gang med dobbelt til seg og lillemann.Lurer på om det er noe med alderen, for lillemann skal løfte alt mulig og vise kor sterk han er, kor hardt han klarer å gi "high five" og skubbe ting. Er det en sånn gutteting tru? Være 4 år og sterkest i verden?


Kjekt med skogen rett ved også, finner diverse av stokker og søppel som er fint å bygge hytte med. Og så er den så åpen at det er heilt greitt å leike seg i den.Karene gir seg for kvelden, og dette vart resultatet. Glasslår, spiker, fiskekrok, stor klump av et slag osv. Greitt å få det stikkende ut av sanden med tanke på småungene i det minste. Men lillemann skal heretter alltid få ha på seg sko eller sandaler på sommeren når mor ser kva som faktisk er i sanden her.Et stort halvt rør fungere som kano, rutsjebane og hyttemateriale. Og vise mor kor sterk han er ved å bære den :-D
Heilt greitt å strekke på beina, toasten i handa, mens venter på vatnet skal koke.Lillemann ville bygge hytte, og skule ha sambo til å hjelpe seg. Tja, vart litt bygging, mens sambo såg på. Trur nok heller lillemann får finne seg en skog med meir materiale enn her.

Men bygge vulkan, det kunne sambo, og hentet glødende kull ifra bålet, og dermed var det en levende vulkan!Sola går ned bak berget, og det gløder. Mor berre må stikke en tur bort for å kikke!Dette er det mor savner med der ho bor, får ikkje sett noe av solnedgangen :-( Det er mor vant med der ho vokste opp, no bor mor lengre inne i fjorden og får ikkje sett noe.For å få i lillemann siste matbitene, så går dei to seg en tur på dei fine stiene her. Får sett dei siste solstrålene for kvelden også.


Kjenner det blir fort kaldt når sola forsvinner, og lillemann små springer tilbake. Stiene er ikkje så lange, men er veldig koselige, velholdt og dei jobber med å tynne ut tre her. Eineste som er synd med plassen her, er alt søppelet. Mor kjenner at det klør i fingrene etter et par hansker og en container. Tar med heim et gigantisk handlenett med søppel, deriblant en heil masse glasskår. Men alt i alt, så er dette en virkelig flott liten plass for både store og små, pluss ved flo kan du fiske ifra berga. Og så kan du ta en pitstop på kiosken og kjøpe softis ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar