lørdag 9. april 2016

Fauske kambane med Lillegutt og mormor


Fredag og mor og lillemann er aleine. Så kva finne på? Om mormor og Lillegutt ville være med på tur til Fauske kambane? Etter vært der på besøk ei stund, så fekk mormor låne Lillegutt litt ekstra. Dermed så dro mor og lillemann heim, pakket sekk, og så bar det avgårde på tur alle 4 :-)
Fauske kambane ligger halvveis opp til Hjellane, og er en kort barnevennlig tur, en tur som lillemann sjøl plukka ut.


Når du kjem til et eldre kvitt hus i en av svngane på vei opp til Hjellane, så parkere du i svingen. Bak huset går stien opp til Kambane. Etter fått Lillegutt i bæremeisa si, så vandre lillemann og mormor avgårde. Lillegutt er ikkje heilt i slag, men koser seg kvar gong han er i bæremeisa.
Lillemann er full av energi idag, glad for å få med Lillegutt på tur, og skal vise at han er stor og går sjøl.
Ja ja, han skal kun gå på spissen av steinene, så blir litt krumspring og hopp. Men er jo framdrift uten å klage ;-)Sjå kva som kjem opp! Kusymra er i anmarsj! Nok et vårtegn som gjer mor glad. Er så deilig med våren og sjå alt som begynner å spire.
Lillegutt har nok med å følge med på kva lillemann gjer han, og lager knapt en lyd. Kun hodet som virrer for å sjå etter lillemann :-)Er så fint å sjå ut mot fjordene her, tross nytt uvær er på vei inn igjen. Sikkert enda ei sludd byge, for hadde ei haglbyge akkurat idet gikk ut av bilen. Ustabilt vær? Vær du sikker :-P


Lillemann stakk i vei, for mor minte han på kjuke-treet! Han skal alltid klatre i det treet, og plukke seg ei kjuke eller 2.
Kjuker er litt vakkert også da, lag på lag med flate hatter. Men minker med dei her på treet, ser det har blitt plukket av mange.


Må no vise Lillegutt kjukene også. Ikkje sikkert han veit kva det er, men det veit lillemann veldig godt.


Mens lillemann klatrer, kikker mor innover Sykkylvsfjorden. Sykkylven er ikkje verdens navle, men mor elsker fjellene og turmulighetene her. Utrulig vakker kommune <3Sjekk klatremusen!! :-D :-D Han skulle klare ned sjøl, og har gjordt det noen ganger sjøl. Lander perfekt nede på beina, og smiler stort :-)

Kven har puttet bensin i dei beina idag tru? Først har han trillet tur med Lillegutt, så leika, og no er han som en rakett ute på tur. Var det noe i pannekakene til middag? Fungerer gjer det uansett.

Og midt i skogen for seg sjøl.... Mor har aldri sett folk der, men det er strøm dit, for utelyset lyser på kvelden. Må ha litt av ei utsikt når sola går ned på kvelden.


Han der kan veien sjøl han, og viser kor skal gå, og varsler om gjørme. Omtenksom, det er han.

Ikkje gå der! Og lillemann prøver å finne en annen vei, for det er tross alt farlig synke-gjørme!
Mor skjønner ikkje kavr lillemann skal idag, for han forsvinner forbi plassen og videre på stien. Nok ei haglebyge kjem, og turen vart dessverre litt våtere enn håpt på. Vært ustabilt vær heile dagen også, men hadde håpt at det hadde roet seg. Men men, er på tur, og alt er bedre enn å berre sitte inne. Har lovt lillemann bål også, så får no sjå kva får til i dette været.

Og det hagler på...... Lillegutt syns det er spennende å sjå ned på bakken, for det lever på en måte når det hagler.


Heilt ytterst på stien og ser ned på Lassegjerdet. Ser elva lillemann er så glad i, og rett bortenfor svingen på elva er plassen han og mor telter og tar utflukter. Lillemann er forvirret, og mor forsøker for 4. gang å forklare han at kanten som bruker å stoppe ved, har han passert. Da snur han tvert, for dit skal han.


Da er lillemann på rett plass, og haglbygen har gitt seg, heldigvis. Da er det berre for mor å få ut veden og få fyr på et bål.
Mens bålet forsøker i det våte været å kvikne til, så kikker mormor, lillemann og Lillegutt på utsikten og interessante ting.
Så får Lillegutt komme ned på bakken, litt ustø. Snart 2 år gammel, og er veldig glad i å gå. Ikkje så vant med ulendt terreng enda, men han prøver seg :-)


Godt påkledd, er tross alt veldig kaldt ute, og han sitter still i bæremeisa. Han er utrulig glad i å være ute! Og for en liten eventyrer så er det nok av å sjå på ute på tur. Ikkje minst, han her har lillemann til å lage liv å røre også :-D


Han står aldri still, skal alltid gå en plass, kikke på noe, undersøke noe, og mormor får fint henge med.
Lillemann måtte en tur på det som en gang var et fint ned fallent klatretre, no berre litt att av rota. Men fremdeles veldig kjekk å klatre i.

Han må passe på bålet, han er tross alt bål-gutten og venter berre på å få putte på noen kvister og strå. Liker seg veldig godt her, og det henger også sammen med han har mange gode turminner ifra plassen her.


Kjekt å sjå kor lillemann tuller med Lillegutt, passer på, og gjer ting for å få han til å le. Før var lillemann minst, men no kaller han seg litt storebror og passer på.Oi da! Det skuret der ser meir forfallent ut etter vinteren. Tru kor mange år det har stått her, og kor lenge det kjem til å fortsatt stå?

Bålet har endelig tatt skikkelig fyr, og mor tar med Lillegutt så han får sjå. Han vart stående heilt stille å berre kikke spent på det, før han gikk nærmere og nærmere. Til slutt måtte mor berre sei ordet "Au au" så han skulle forstå at det var farlig. Er faktisk Lillegutt sin første bål tur dette, så er heilt nytt for han. Om dette er hans første, så er det heilt sikkert ikkje hans siste ;-)

Trur bål var utrulig spennende, for han vart stående ei god stund med mor, berre kikket på. Lillemann han hoppet berre rundt og koste seg.


Ute mot Storfjorden prøvde sola å trenge gjennom skyene og sluddbygene. Dårlig vær gir alltid fint lys, så noe positivt da med dårlig vær.
Da fekk lillemann endelig leike litt med bålet, og fann kvister og greiner og små sang der han koste seg :-) Lillegutt følger spent med på det heile.

Lillegutt er ganske så ustø på beina enda, blir 2 år om 1 måned. Lillemann tar han i handa, og passer på han <3 virkelig hjertevarmende å sjå kor glad Lillegutt er i lillemann, og kor flink lillemann er til å passe på han. Og no er smukken ute også, og da blir det endelig lyd ifra Lillegutt også.

Trur mor må prøve å få lånt Lillegutt litt, for han kjem med frydes hyl når lillemann kjem, når dei leiker seg, og guten er et stort smil :-D Og lillemann liker veldig godt å leike med han, og var så glad for at han fekk være med han på tur også.


Herlig liten venn dette her, og mor er glad for å være tante til et sånn skjønn gutt også <3

Mor ser på lillemann, over 2 år siden han var like liten som Lillemann. No springer han rundt, hopper over gamle bålplasser, og passer på dei som er mindre. Tiden går så utrulig fort!Mormor hadde med en overraskelse til lillemann, kinderegg! Og dermed var det en lykkelig liten :-)


Fin utsikt, ikkje sant? Fauske kambane er så kjekk tur, spesielt siden det er en kort tur, lett å gå, og har så flott utsikt. Absolutt perfekt for små barn.
Men Lillegutt må leveres heim til sine foreldre, er seint på kvelden for en liten kar. Lillemann hadde ikkje lyst heim, og ville hels ha med seg Lillegutt også. Måtte forklare at han måtte heim til sine foreldre, ha sine rutiner, og snart legge seg. Han hadde snart vært med mormor heile dagen også, foreldrene måtte få sjå han litt før leggetid.  På att med hettene, været er lunefullt igjen.Ut porten, og det er plankekjøring ned att til bilen. Lillemann så glad for å fått vært på tur, glad for å ha fått være ilag med Lillegutt og mormor, og vil helst ikkje dra heim. Alltid kjekt at lillemann har koset seg og er glad, så trur må få lånt Lillegutt litt når han er fortrulig med å være aleine med mor og lillemann. kanskje det blir en skikkelig utegutt av han også? ;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar