søndag 17. april 2016

Frokost og fisketur, Søvik


Lørdags morgen og alle i huset sover, unntatt lillemann, dermed så er både mor og sambo oppe også. Når du da har 3 sovende tenåringer, kva gjere da? Sitte å vente på dei våkne om 3-4 timer er bortkastet tid, så dermed så tenkte mor at å ta frokosten ute, så fekk dei sove i fred. Sambo begynner med fiskestengene, og mor setter deig, pakker sekk og får kledd på lillemann. Søvik for fisketur og frokost bål, heilt perfekt!

Nede på kaia og det lover en flott dag :-) Storfjorden og kvite fjelltopper, antydning til blå himmel, og litt morgensol. Fjellet til høgre her, er fjellet ved Ramstaddalen, og spissen der er Aksla 842moh med høgste punkt Trompen 920moh. Rett fram ser du til Vaksvika og toppene som Lauparen 1434moh bak i der. Den har faktisk mor og lillemann vært oppå :-P
Lille perlen her, litt bortgjemt på en måte. Mange som drar hit for å fike på kaia som mor står på, eller for å gå en liten tur.

Lillemann har fått ny fiskestang, en voksen fiskestang med voksen snelle. Ikkje sånn som du har til barn som du trykker på. Så no øves det.... og det går over all forventning! Han kaster jammen bra også :-D


Mor har fått fyr på bålet, og startet på del 1 av frokosten, egg og skive til lillemann og sambo. Å steike brød tar tid, så dei får dette først. Er tross alt her på tomme mager alle 3.Sånn! Da er frokost til 2 servert! ;-)
Sambo fekk fisk, og han måtte pent vente til lillemann kom seg bort med kniven sin, for det var han som skulle skjære. Liten fin lyr, og lillemann lurer på kor han skal skjære.

Sambo held fisken fast, og prøver å fortelle kor han skal skjære. Slutten vart litt seig, så da måtte mor hjelpe litt til. Alt må læres ;-)
Lillemann kastet floke på snøret sitt, og ga dermed opp heile fiskingen. Tålmodighet og rastløs 4 åring henger dårlig sammen. Så han  ville heller være med mor og leike seg,Mens mor venter på at bålet skal ta skikkelig fyr, så tar ho med et handlenett og plukker rusk og rask. Utrulig med plast av diverse sort som ligger der. Og så denne skjeve rammen til et bilde. "Et skjevt syn på landskapet" kaller mor dette bildet her :-PSå var det å steike brød. Deigen har hevet bra i sekken, så no er det å klappe pannekaker av dette her.

Sambo roper borte på kaia at han har fisk igjen! Så mor hiver på smør og et pannekake-brød og springer bort ilag med lillemann.
Blir fort svarte om for sterk varme, men det lukter veldig godt da :-)


Nystekt brød med jordbærsylte på.... <3 smakte utrulig godt! Trur mor skal springe bort til sambo med denne her. Sylte på flaske er veldig praktisk på tur.

Mor steker, sambo fisker, og lillemann leiker balanse kunst. Dette er kva man kaller en fin frokost i fjøra :-D
Så ser mor tilfeldig på naustdøra, og kva henger der? Jo, det er faktisk leike pannen til lillemann! Sikkert glemt att sist var her, og noen har vært så snille å hengt den opp på veggen. Lillemann vart glad for å sjå den att, og den vart laga middag i med det samme. Tusen takk, kven du no enn er, snilt av deg å henge den opp :-)

Mens mor vandrer langs stranda, plukker meir rusk, ledninger, plast, metall osv, så ser mor ei padleåre til kajakk uti vatnet. Det er fjøre no, så den dukket opp. Kven har mistet den tru?
Litt lengre ut låg ei svart også, og lillemann og sambo hjelper til med å fiske den opp med den kvite åren. Tok med begge heim, og la ut på siden Mistet/funnet om noen savnet dei. Får håpe eieren melder seg :-)Lillemann kom ropende ifra sandkassen heime en dag, det vokste noe i sanden! Mor sjekket, og det var et frø som no begynte å bli et tre, samme som han har plukket her. Fjernet det heime, og kjente att spiren her også. Så han plukket mange av dei, for ikkje skal bli skog i fjøra. Vart en fin grønn bukett til slutt <3


Dette er det mor har plukket i fjøra her, stappet og trykt godt sammen for å få med mest mulig. Ligg att bilderamma, en støvel og 2 kanner, og annet litt større. Sambo grynter og syns ikkje at mor skal drive å fylle opp dunken heime, for sliter allerede med å få plass med vårt eget, enn at mor skal fylle opp ekstra. Har kun tømming anna kvar veke, og er til tider 6 stk i familien, og mor kildesorterer. Men i en uke i mai har renoveringa en runde med å samle inn søppe folk har plukket i nærområdet, da skal mor sende dette her og annet boss mor har plukka, og kjem til å plukke. Mor drar standhaftig med seg posen, og stapper den i bilen.

Siden er her, og har veldig god tid, så går gjengen en tur motsatt retning for å kikke på noen naust. Går gjennom gården der, og der står det et gammelt kvernehus i utmerket tilstand. Kjekt å sjå sånne og vise ungene korleis det vart malt mel før.

Under står faktisk skovelhjulet! Stilig! Lillemann kikker opp, og der oppe er kvernesteinen også. heile bygget og opplegg er komplett. Artig å sjå :-)


Prøver å finne en sti som går til det ytterste naustet her, og det er så fredelig å rusle her.Lillemann like seg her han også, og kjem for "eventyr" som han kaller det. Da skal man undersøke noe, leite etter noe, da er man på eventyr.Oi da! Sjå kva treet har gjordt! Vinden har blåst det ned og ødelagt taket :-O Ikkje bra det der, kan jo rase ned. Er båser der inne også, så har vært dyr inni der en gang.Klatre rundt i skogen, kikker etter en sti, og berre leiker. Skogen har mange ned falne trær, og dei innbyr til leik. Råtne ja, men artige å krype under og over.Lillemann står og skuer utover, for dette treet her kan være en hemmelig hytte. Kanskje til krigere? Eller kanskje han skulle bygd seg hytte her? Han liker seg i skogen han, og i fjøra her, er en trygg plass for en gutt på 4 år., og spesielt siden han har så mange gode minner ifra her også. Fleire minner her blir nok sikkert også, blitt en plass denne gjengen vender tilbake til :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar