onsdag 13. april 2016

Gutta på tur til Sessvatnet


Snøen smelter fort, og tross for det er is på meste av Sessvatenet enda, så har endene komt. Og da mor fekk høre av andre turgåere at endene som lillemann er så glad i er tilbake, så måtte ho fortelle lillemann det. han skulle dit med en gang! men først barnehage lillemann, og så kan spørre Kompis og MissMa om dei ville være med.

Dermed var det 2 gode venner med mødre som la i vei for å finne endene :-) Det er fleire veier opp til Sessvatnet, men den som mor og lillemann bruker, er den ifra Høgtun. MissMa og Kompis bruker vanligvis den andre siden ifra Helleskjerva, men idag er det ifra Høgtun.

Blir aldri lei av synet av denne blomsten her, kvitveisen. Det ultimate vårtegn for mor.
Lillemann er klar med børsa over skuldra, han skal på jakt. Aller helst så er det hjorten han skal skyte, eller beskytte mor mor dinosaurer og spøkelse.Er litt godt å sjå snøen er vekk ifra skogen her no, er virkelig klar for vårturer i skog og mark! Sist gikk her med trøtraktor, så var det snø på veien også, egentlig for masse snø for trøtraktor. No godt å sjå snøfritt!

Joda, finner noen ørsmå flekker på veien, men maks 2 sånne, men dei teller ikkje lengre.
Skulle ikkje lage bål denne kvelden, har ikkje med ved eller noe som skal grilles eller kokes, for gutta er jo mette. Men jo meir tørr fin ved mor ser, pluss opptennings materiale, så kunne mor ikkje la være å plukke med! Og dette er ikkje alt mor endte med i favnen....Kompis oppå dinosauren :-) Den rota ser absolutt ut som en dinosaur også, det er ikkje tull. Trenger ikkje være et barn med fantasi for å sjå det. Den har lillemann kalt dinosaur i 2 år allerede.


Kom opp til Sessvatent uten noe tull ifra gutta faktisk, begge to gikk og sprang om kvarndre heile veien opp. Fremdeles er meste av vatnet islagt, men ved munningen kom det ender flygende! Da var det berre å ta den andre bålplassen, for her er tross alt endene.


Om enn dei var litt meir opptatt av den dama anda hannene her, så kom ei og anna bort til gutta for å få brødskive biter. Uten mat og drikke, duger kreftene til anda ikkje :-DSukk, berre å bekjenne bålsyndene med det samme. Mor liker virkelig bål, er berre sånn. Ikkje pyro tendenser eller noe, men lyden, lukten og det behagelige med bål er så beroligende, men samtidig så livlig. Blir trist når bålforbudet inntrer om 2 dager :-(
Fint her oppe, og du ser til Gimsdalstinen 1007moh og Hammarsettindane ifra her.Gutta her syns også at bål er koselig, og hiver litt ved nedpå dei også. Mor hadde plukket favnen full i ved, så har litt.


Noe har dei 3 hannene her kranglet og flakset om den ene hofuglen, og dette ser ut som seierherren.Begge gutta har spist og er egentlig mette, så kjeks og eplebiter var medbragt snacks.

Dei to gutta her er ganske så vante med bål, men heretter blir det kun bål i fjøresteinane. Blir et savn å kunne tenne et bål på tur og telttur.
Bålplassen her er fint tillaget, steinbord til og med ved treet. Mor og lillemann har teltet her, men rekker det ikkje før bålforbudet inntrer dessverre. Og uten bål blir det ganske så kaldt på kveldene her.
2 venninner på tur, skåler i kaffe og kakao :-D har blitt noen turer ilag på dei to, og mange fleire blir det.


Sola kom og skinte opp, og det vart på en måte litt meir liv i alle sammen. Utrulig kva berre litt sol kan gjere med humøret.

Berre sjå kva litt sol gjer med fargene ved vatnet også, alt kviker meir til med sollyset.
Kjekt å sjå kor fint dei to gutta koser seg ilag på tur, hatt få turer ilag i det siste, så gutta har funnet ut at dei savner kvarandre.


Varm kakao på mor en kjølig kveld i skogen med sollys og gode venner, kvalifiseres som en god kveld :-)Mors lillemann, så glad for at endene er tilbake! Har delt ut fleire brødskiver allerede, og det meste er spist opp av endene, og ja et per tre biter av gutta sjøl. Men no er på en måte Sessvatnet komplett, endene er heime igjen :-)Vakre Sessvatnet med Skopphornet 1226moh som speiler seg. Er så heldige å ha denne perlen her i nærområdet.

Gutta har klatret opp berget bak benken, og stolte triumferer dei over å være oppe.Mor klatrer også opp, og opp i furutreet. Ser faktisk det andre vatnet som er her, der held noen svaner til. Der går gruset sti mellom vanta også, så du kan gå rundt.Klatre i trær er noe mor ikkje kjem til å slutte med berre fordi ho er "voksen" av definisjon. Mister du barnet i deg, mister du en masse livsglede også.
Hallo der nede :-D Mor kikker ned til MissMa og lillemann.MissMa sitter heilt stille på steinen ved vannkanten, endene kjem faktisk heilt bort til henne. Det må mor sjekke ut :-)


Det vakre paret på Sessvatnet <3 Da er det berre å vente på andunger!


Glade gutter på tur! :-) :-) Blir ikkje heilt lett å få dei heim att no, dei har det så kjekt. Men skal man være nede igjen til kl 20, så er det på tide å starte.

Så måtte mor berre ta en liten svipptur på vei ned, for no når det er vår så ser du elva i fra Sessvatnet godt. Mor har aldri gått bort til den før, og det ser så fint ut ifra avstand. Det er jo et myrområde mellom veien og elva, og no så tidlig på våren, så er det fast bakke. men sjå kor int det er her da! Stille elv der landskapet speiler seg. Dei andre kom også etter for å sjå.
Mor ser oppover, og har allerede en ide på kva finne på her ;-)


Merker på gutta at det er kveld, og at dei er slitne. Dei blir lettere fornærmet, litt slitne, snuble lettere osv. Men dei er ved godt humør likevel, og ned att går det fort. Kjekt å være på tur med dei igjen, og mor har lovt lillemann at snart skal samme gjengen på tur igjen, kor, aner mor ikkje, men det blir no et innfall det også :-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar