torsdag 14. april 2016

Piknik i skogen før jobb og barnehage


Mor forsøker å sykle med sykkelvogn til jobb og barnehage når det er mulig. Av og til så er det skikkelig møkkavær, eller du er litt vel seint ute, men for det meste så er det sykkel, også på vinteren. På vei til barnehagen så sykler mor og lillemann forbi en liten furuskog, og bak der er en liten "topp". Har hatt frokost et par ganger på den haugen i morgensola, og hatt frokost inne i skogen med bål. No har lillemann sukket noen ganger om å ha piknik der igjen, og mor lover til slutt: "I morgen lille venn".
Dette er litt av vår vei, og opp til høgre der er den lille skogen med store furutrær og masse kongler. Den skogen har mor tatt med alle ungene sine siden dei var små på tur.Morgen verden! :-D Om enn morgentrøtte, så er det en nydelig dag ute :-) Lillemann sitter bak i vogna og er veldig klar for frokost ute, han var faktisk veldig rask med å komme seg ut av senga og på med klær denne dagen.

Like rask ut av vogna også for å komme seg avgårde. Han skal på "Den store haugen" som han kaller det, for der ser han masse.Morgensola kjem akkurat opp bak kanten her også, og her skal man heilt opp så man får sitte i det varme lyset og våkne skikkelig. Lillemann er stifører og viser vei, og viser kor mor ikkje må gå. Mor prøve å være så lydig som mulig, for er grei terrengøvelse for en liten å lede vei og forklare kvifor ikkje gå der eller der.Det knaser litt i graset enda under støvlene hans, artig lyd! Tross for det er vår, så er det faktisk under 1 grad i pluss på morgenkvisten, og frost på bilruta.Denne vakre kvitveisen prøver å overtale seg sjøl til at det er vår, og mor måtte forklare lillemann at den er så ny at den ikkje har fått åpnet seg enda. Det blir, den treng berre litt meir sol og varme. Egentlig fornuftig konklusjon syns lillemann der han nikker.


Oppe på toppen og han ser utover. Sola varmer litt, og lyser opp morgen. Litt dumt syns han at toppstolpen er av og ligg nede. Prøver å løfte den opp og vil fikse, men han må nok spise meir mat og vokse litt til før han klarer å fikse den.

Andre veien så ser mor barnehagen til lillemann, han ser den ikkje, for den er mørk brun og lav bak trea, og lillemann klarer ikkje å få logikken til å stemme at han skal sjå den derifra. Men er fint her oppe da å berre kikke utover.Mor legger ut piknikteppet og et lammeskinn så han ikkje blir kald. Han kikker på fuglene som er ute og synger en heil masse no. "Sjå der! Der flyg den sin vei!" og han peker og lurer. Må no huske og spise også no da lille venn, ikkje berre kikke deg rundt.

Mor må no spise sin frokost også, ho skal jo rett på jobb og kan ikkje jobbe på tom mage. Den lille haugen her er akkurat perfekt for 2 på piknik, og lillemann er kjempe fornøgd over å endelig få viljen sin med å spise frokosten ute :-)Treng ikkje å gjere noe spesielt ut av maten for å dra på piknik, berre å ta med den vanlige skiven og eventuelt frukt, og drikke sjølvsagt. Maten blir glemt over kor kjekt det er å faktisk spise den ute ;-)
Morgen trøtte? Jo, en liten smule, men er ikkje alle det 30min etter stått opp ifra senga? Men å sitte her ute i frisk luft, da våkner du fort også.

Utsikten ifra haugen når mor kikker rett fram. Ser at det fremdeles er litt snø på Storevarden 645moh, og ferga på Aursneset har dratt med folk som skal på jobb. Er ganske så deilig å sitte her og berre dingle med føttene og høre bilene som passere nedenfor.
Maten gikk ned den, men mor måtte ringe jobb og spørre om avspasere 15 minutter, var en fugl som var nær og måtte sjekke om der var reir oppi et tre. Avspasering var ingen problem, og er vel heller ikkje så ofte en avdelingsleder får spørsmål om å komme for seint pga fuglekikking! :-D
Stoppe litt for å kjenne på blad som held på å springe ut.... mjuke, og ikkje klissete som han trudde.
Dermed så var det å komme seg i sykkelvogna, og komme seg til barnehagen. Litt stolt forteller han at han skal ikkje spise frokost der, for han har nemlig spist frokost i skogen :-)
Litt rart også at en så liten ting som å stoppe opp, gå noen få meter opp på en haug, spise maten ute, skal gjere så masse for starten på dagen. Du blir rett og slett glad sjøl av en sånn start, og en god start på en dag gjer at du har en utrulig masse bedre dag på jobb også, for smilet sitter litt lengre på. Og det er nok å berre stoppe bilen ved en elvekant, en benk, en stor stein, eller under et tre, for du må ikkje sykle eller noe. Har du en sånn plass på vei til jobb og barnehage? Lag maten klar kvelden før, fortell ungane at om dei er raske å kle på seg, så skal dei få spise ute, det hjelper på lillemann ;-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar