mandag 18. april 2016

Rundesteinvika med gode venner


Søndag og mor og lillemann vil ha seg en tur, rettere sagt lillemann maser om tur. Mor, ho vil nesten alltid på tur, så den er grei. Sambo er å kjøre frøkna si heim, så mor og lillemann blir aleine på tur, men det er jo kjekkest med godt selskap da, så mor piper på folk, og ende med MissMa med heile familien blir med! :-D Jippi! Da blir det enda kjekkere på tur!Kjøre til Aursneset, øvst og til venstre i boligfeltet. Parkere lange en vei, før går opp til et kvitt hus. Der ifra går veien inn i skogen. Er 2 gutter som er veldig ivrige i alle fall, og spinger i full fart! Glade for å være på tur eller?Snurre Sprett er også med på tur, og her var langt nytt gras. Da måtte han jo få litt snadder inn så gutta hjalp med å finne, og det vart veldig godt tatt i mot. Lenge siden han har vært med på tur no også, er noen plasser mor ikkje tar han med til pga mår og røyskatt blant annet.
Sjekk her da! Veks hageblomster midt uti skogen! Gutta sjekke dei ut, og studerer nøye det gule i midten. Mor forklarer at det er der humla og biene leiter etter.Fine krokus da, sikkert blitt dumpet ifra en hage en gang.Kjekt når man er fleire på tur også. MissMa med mann og begge ungene, mor og lillemann. Kjekk gjeng ilag dette her :-) Heilt grei vei å gå, litt vel humpete i partier for barnevogn, men som ruslesti er den fin. Litt vått noen plasser.


Veien går langs fjorden, litt oppi fjellsiden. Ikkje mange hull i skogen å du får utsikt, men det er jo koselig med skog også.


Skjønne kvitveis som strekker seg mot solen og nyter våren. Mors aller mest elskede blomster om våren!Men ikkje berre typiske vårblomster som hadde komt opp, for i blant kvitveis, hestehov og krokus, så hadde denne fargerike sorten her komt. Mor husker ikkje navnet på den, men den er veldig fin i lilla, rosa og blått skjær. Lukter ikkje noe spesielt hevder lillemann.
Er nokre avstikkere ifra veien, for det som er mest spennende er jo utenfor veien, selvfølgelig.Var mange ifjor som stusset over mange maurtuer som såg ødelagt ut, og fryktet var folk, eller et støre dyr som hadde herjet med dei. Er en fugl, som mor ikkje husker navnet på. Maurtuen yret av liv!


Lykken på tur er en bestevenn <3 enige i avtaler og leik, fantasi og røverhistorier :-)Var litt usikre på stien ned, men gjor et forsøk. Litt sånn i tvil, stien burde være godt trakket. Her var den ikkje trakket, og innmari våt.


Etter surret litt rundt, så tok man det som et eventyr, og gutta var helt med :-D MrBo snakka at dei no var på eventyr, og skulle sjå kva man fann. Trakket litt sti der, en bergkant der, og berre tok sikte på veien igjen. Stien er ikkje her, det er sikkert.
Oppe på veien igjen, og det var ikkje mange stegene før stien faktisk var der, hang røde pakkeband der. Og ikkje minst, godt trakket sti ;-)


For dei aller minst så er stien sikkert litt bratt, gutta her sklei litt, og er litt ulendt. Men tar man det med ro, så gå det fint.MissMa og Storebror kjem etter dei og. Ekstra trim å surre på "feil" sti, men målet er snart i sikte. Er 2 år siden mor var her sist, faktisk.Det er over noen trær, og under andre. Gutta syns det er gøy dei, og tar alt som ei gøyal utfordring. Våte parti prøve dei så godt dei kan å svippe fobi. Rett og slett flinke var dei :-)
Et tre er ikkje berre flott å sjå til som levende, men som dødt er det faktisk fremdeles flott. Kjukene som sakte men sikkert bryter ned det døde treet er artige å sjå på, og pene som dekor. Lillemann har sikkert plukket 100 kjuker, og 5-6 av dei ligger i naturkassa hans heime.
Stien går langs en bekk ned, og snart skimter gutta fjorden der nede. Målet i sikte!! :-)

Siste kneika også litt bratt for dei minste, men går veldig fint. Mor merker på gutta at der kom til ekstra energi, så her blir det sikkert full iver i leiken.


Litt bortgjemte Rundesteinvika. Snødekte toppen heilt til venstre i bildet er Festøykollen 911moh, snødekte fjellet i midten er Sulafjellet 776moh, og det lange fjellet til høgre kaller mor berre Emblemsfjellet. Er forskjellige navn på partiene, så om der er noe fellesnavn på det, det aner mor ikkje.Store steiner er visst til for å bestiges, og mor hjelper begge to opp. rart det der, er der en stor stein, så skal dei opp på den. Det er jo litt sånn med mange friluftsfolk også, bestige fjell, sånn  er det vel for dei små også. Berre litt i annen skala :-D
Det er på tide at Snurre Sprett får komme ut også, og mor åpner bæreveska, og lar han snuse inn luktene. Så har ho på han sele og band. Lillemann hadde så lyst til å holde han denne dagen, og det er ingen problem. Så lenge han ikkje slipper han, for Snurre Sprett har ikkje vært ute på tur på lenge, og kan da stikke av. Han er 1 år no og voksen, og med øving i hagen heime og på stuegulvet heime, så har han fått utrulig til fart.


Mor fyrer opp bålet, og etter kvart blir det pølser og vafler. Koselig, ikkje sant? ;-)
Rundesteinvika er ei lita steinstrand klemt mellom to svaberg, og du må ned riktig sti for å komme hit.Tja, ikkje så mange meter brei, men ca 36 meter. Akkurat passelig for denne gjengen her.

Snurre Sprett kose seg, og slikker stein. Sikkert saltet som frister. Kaniner skal no ikkje ha salt, men ser ut til at litt frister.
Store barn, store gleder? MrBo kaster stein på skrå på berget for å sprette dei, eventuelt steinene deler seg. Det syns gutta er stilig! Stein i farta!!
Snurre Sprett for tusle litt sjøl mens mor passer på. Vil sjå korleis han reagerer, og om han forsøker seg på en stikk-av-spurt. Hittil så har han fått sprunget fritt på tur, men mor aner litt raskere føtter på han.


Han hopper rundt og snuser inn luktene, ser på gutta, og faktisk koser seg ei stund.


Men ette ei stund vart han husvarm, og satte avgårde. Mor måtte faktisk springe etter han, for han hadde retning dei store steinene i enden av stranda, og da får ho aldri tak i han igjen, ffor der er det store huler og ganger. han måtte nok i løpestrengen. Det virka som han ikkje hadde så masse imot, for der var det litt gras og kvister å kose seg med. Og ikkje minst, kos fra gutta.

Her begynner dei å rigge seg til ved bålet, er grille klart no.
Vafler og pølser, er ikkje feil på en søndag ;-)Kjenner du lukta? Den deilige lukta av bål og ny stekte vafler? Nam nam....Flaske med jordbærsylte er perfekt, og en liten boks med sukker, for den som foretrekk det. Her er det berre å hive neste på med det samme, rekne med dei forsvinner fort.


Er mange år siden MrBo var her sist, og virker som han faktisk koser seg :-) Han har kasta utallige steiner, og har små mobbet han med at stranda her heiter Runde-stein-vika av alle dei runde steinene her, men ikkje etter han har vært her :-P

Etter pølsene var fortært, og tomt for vaffelrøre, så kom mor på boksen i sekken. Mor har fylt den med sjokolademynter, og tok gutta med bort til dei store steinene. Så fortalte mor ei historie om ei sjørøverskute som en gang var her i vika, og kanskje den hadde etterlatt seg en liten skatt? Dei leita og krøp, og var heilt med. Og boksen fann dei! :-D


Like stas kvar gong å finne en skatt! Kompis like entusiastisk og forteller om sjørøverene. Men som mor sa, trur måtte skjule boksen så dei ikkje såg den i kikkerten ifra havet og kom. Gjemte den bak ryggen før stolt var bort til resten for å vise. Der delte mor skatten til dei 3 gutta.Så var det tilbake til dei store teinene for å leite etter meir skatt, og finne huler. Skattene som vart funnet var søppel, men like kjekt å leite.

Lillemann henger ned et hull, og føttene vifter opp i været. Han har funnet noe heeeilt nede i botnen der! han er i alle fall ikkje redd for huler, det er sikkert :-P


Mor og gutta klatrer rundt på steinene, kikker inn i hull, finner ny plass, og finner litt meir søppel. Mor skal finne seg et nett og plukke det med seg. Utrulig kor gøy det er å klatre på sånne store steiner! Litt små nevepirrende er det også med så små unger og store steiner, så mor prøver å henge med dei litt. MrBo kjem ei stund og spretter rundt.

Til slutt finner dei roen i fjøresteinene og sjekker kven som finner den største tare blæra, og små tanglopper.


Mor trykte full 2 plastnett med søppel, og likevel er der meir att. Rusen får berre stå att, den e stor og blytung. Metall ligg også att, men har no gjordt en liten innsats for denne stranda her. Sekken til mor er faktisk fullere på vei heim, enn til hit :-P


Lillemann fann et knivblad fra en smørekniv, og det fekk Storebror av mor. Han hadde en pinne som han fekk sammen til en kniv etter litt arbeid. Ikkje verst resultat da til slutt :-)

Heim att for denne gjengen her. Gutta ville aller helst være he enda lengre, men burde vel komme seg heim til noen lunde tid for leggetid også. Kjekt at dei har det gøy da i det minste.

Skulle tru at dei hadde brukt opp all energien sin dei to, men nei. Leiken fortsatte oppe på veien de dei var jegere og gjemte seg for å skremme resten av følget. Jaktet og leikte seg.Love is in the air <3 <3 Mor og Storebror går bak og himle med øynene, men skjønt enige begge to at det er no kjekt at foreldrene gjer sånt, enn at dei krangler og roper.


Tusen takk alle sammen for en utrulig kjekk kveld ilag. Var kjekt ifra starten til slutten, og ikkje minst noen utrulig blide unger og fulle av energi. Er klar for fleire eventyr ilag, ingen problem :-)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar