onsdag 11. mai 2016

Camp Skogstoll på Langhol åpen gård


Mor prøver å finne på ting inni mellom, noe som kan være kjekt, litt annerledes enn en tur i en gapahuk eller oppi skogen. En åpen gård er noe mor har kikket etter ei stund, så fekk ho nyss om en gård i "nabolaget" som har masse dyr. Forhørte seg, og det viser seg at dei driver å utvikler et konsept. Dei skulle på møte om "Inn på tunet", driver 4H der, og snart skulle flaske lammene komme tilbake. Avtalte dato, og mor inviterte foreldre og barn i gruppa Camp Skogstroll til åpen gård. Det vart 26 store og små som fekk sjå veldig mange flotte, kosete og forskjellige dyr. Ri fekk dei også, og avslutta i gapahuken med bål, mat, kaffe og koselig tid ilag. Livet på Langhol gård er supert! :-D Og for en fin gård!


Allerede når du parkerer, så møter du et søtt lite nøste som koser seg i vårsola. Og den er litt større enn Snurre Sprett heime, og en god del meir pels!


Mor har hentet gutta MrRob Og MrM for å ha dei med på gårdstur. MrRob tar over geitekillingen mor holdt. Den er berre 2,5 uker gammel, liten, kvit som snø, og aldeles bedårende!
Den sprang mellom ungene, og breket etter mor. Den sjarmerte i senk både stor og liten <3
Mamma geit med sine små, sprang ganske så fritt rundt på marka. Ungene syns at dette her var paradis!Fruen på gården er ei veldig hyggelig dame som mor jobber ilag med, og ho kjem og viser vei til geitegjerdet. Er ei blid og omgjengelig dame, som alltid har en historie om dyrene på lur.Geitene har fått navn også, og bukken sjøl har fått navnet Face bukk :-DEn vær går ute i kjetting, og får beskjed fra Fruen om å ikkje snu bakenden til den. Mor lurer på om ho berre tuller, og ho tilbyr mor at ho kan få snu bakenden til, og ho kan filme. Mor tenkte at ho helst skulle ha bakenden sin rett vei, i berre sånn tilfelle. Fruen er en lattermild dame, så du veit aldri.

Bukken var veldig kjælen den, og elsket å bli kost med under haka spesielt. Mor fekk seg noen gode koser med den, og den kom veldig nært innpå for meir kos. Berre en plass den ikkje burde kløes, og det var mellom hornene, så det lot mor være. Ungene syns ragget var veldig mjukt og varmt.

Sønnen på gården bor også her, og starter gravingen. Var mange unger som kikket langt etter både gravemaskin og traktor. Tenk å kjøre sånne maskiner! Lillemann vart stående att, berre kikket lenge på. Kom no vennen!
Går til fjøset for å kikke på høner, og kyllinger som dei har ruget ut sjøl her. Akkurat passelig fjøs dette for en sånn gård, med stall også.Å sjå kor små og søte! <3 Lyse gule kyllinger, og en svart. Noen unger prøver seg på å ta dei opp, men ikkje like enkelt, for er litt små skummelt :-) Mor tar opp og gir forsiktig videre.

Stas å få holde sånne små søte kyllinger da :-) Greit når mamma kan passe på at kyllingen ikkje hopper ut.
Mor plukker opp den svarte til MrRob, tenk at søte små kyllinger kan bli til ei stor høne. Var mange som fekk holde dei små, og det var mange smil inne i fjøset.


Hesten stod og kikket nøye med på alle som var der inne, gjelder å ha oversikten. Den andre hesten er ute og MIssC har salet den opp, og begynt å gå runder med ungene.Så var det å tusle opp til sjølve hønsehuset, og utegården dei har.
Det var mange høner det! :-P Og spesielt kjekt var det å sjå att hanen og hønene som kom ifra MrRob og MrMar sin far, dei har fått ny heim her nede.Fruen var inne i hønsehuset for å jage lett på hønene for å få dei ut, slik at ungene skulle få sjå alle sammen. Trur ikkje dei lider noen nød her inne nei.
Ho tar også med ei lita høne ut for å vise ungene, og for at dei skulle kunne klappe den. Overraskende rolige den høna der, og det var mange barnehender som fekk klappet.


Lillemann har av en eller annen grunn falt spesielt for hønene, og studerer dei masse. Han tør ikkje holde sjøl, men syns det er kjekt å stryke på.Skal du være med å sjå på hesten lillemann? Mor kikker bort på han. Han svarer ikkje, følger høna med øynene. Så vinker han på mor, "Berre gå du....." og så var tankene borte igjen.
MissC er så snill å leier hesten rundt og rundt, slik at alle som vil får prøve seg en runde. Stor stas for ungene :-)Trampolina mellom hønsehuset og bana til hesten vart flittig brukt. Dei store guttene fann tonen der, og vart kjekt for han som allerede bor der at det var fleire i hans alder også.
Lillemann, vil du prøve å ri? Mor prøver å få med lillemann, men han står ved hønene ilag med en god venn og vil ikkje ri, tør ikkje. Dessuten så er hønene for spennende. Artig når det er høner i forskjellige farger og størrelser.
Blid frøken oppå hesteryggen :-) Mange jenters drøm dette med hest.
Enkelte strålte jo meir enn sola også! Lille frøkna holdt seg fast, og pappa kom og gikk ved siden av så ho ikkje skulle falle av. Trur ho har nok å snakke om under kveldsmaten.
En veldig flott hest dette, rene cowboy hesten som Fruen kaller den. Mor må si seg enig der, typisk du ser i cowboy filmer. Veldig snill og rolig, og veldig kosete også :-)
Så la mor merke til at Fruen gikk nedover veien og bort langs ei mark. Kor no tru? Er der fleire dyr her? Og jo da, en heil flott med sauer! Du skulle sett Fruen 1 minutt etter dette bildet var tatt! Da var ho så omringet og tettpakket med sauer som ville ha kraftfor, og ho satt fast som i ei synkemyr! :-D Det var fleire unger som såg at ho leende sleit med å komme seg ut av flokken, for så glad i maten var dei :-) :-)
Alle sauene var inngjerdet, og hadde både mark og skog å gå i. Og noen hadde så mange farger også!
Berre sjå dette nydelige lammet her <3

Dei litt større fekk mat til å ha i handa så dei kunne få mate sauene, og det kilte i handa!
Populært å mate dei, og ungene lo og kniste og hoppet rundt i spenning.
Sjå den bøtte knotten der da! Han tok like godt heile bøtta med foret, og sikret seg seieren med å være slukhals :-D


Da måtte Fruen rett og slett trå til og leende få tak i slukhalsen. Tenk at det skulle være så kjekt med sauer da! Og strømmen ja, den slo ho av for anledningen så ingen unge skulle få støt. Ellers så er det strøm på her.

Etter ei stund var det å returnere til flotte garden igjen. Langholen gård ligg veldig flott til her på Svartebekk, ganske nært sjøen også. Så her har du masse dyr, fine marker, og fjordutsikt. Mor er vokst opp med å kikke ned hit, og er som å være tilbake i barndommen.
Lillemann var i alle fall imponert over traktorene, men det var den minste traktoren som var absolutt fineste traktoren også, syns han.

Kan eg klatre opp? spør han og er allerede på vei opp til toppen. Mors klatremus!

Kaninen sjarmerte nok mange denne dagen, rufsete og nusselig som den er. Stadig noen som kikket innom den.


Etter sett på alle dyrene, ridd dei som ville, så var det å trekke seg litt tilbake. Kor er gapahuken tru?
Sjå der ja! Oppå kanten har dei ganske så nylig satt opp en gapahuk. Der får du utsikt der :-)
Lillemann fann seg fort en stubbe som var innmari kjekk å klatre på :-) Og fleire unger kjem til for å klatre der.


Hunden Timmy har vært med på meste av runden på gården, og sjølvsagt skal den få være med opp på plassen også. Kan jo hende noen unger eller voksne gir den litt kos også. Den har grei oversikt ifra den plassen der.


Snakk om å ha en fin plass for bål da! Her har det vært mang en koselig stund, og fleire blir det nok. Akkurat no så er Camp Skogstroll så heldige å få være her.


Fruen har laget til med ved, var berre å sette fyr på det. Dermed så vart det grilling og bålkos for alle sammen.
Fyrte opp bålpanna også, og der satte ho på kaffekjelen. Ingen trakterkaffe her nei, men den beste bålkaffen ;-)


Mor hadde med alle grillpinnene, ekstra pakke med pølser, osv, og berre satte alt sammen fram. MrM er en kjekk kar å ha med på tur, og det er ekstra kjekt å tilbringe tid ilag med gutta som mor er tante til.
Berget vart en populær plass for alle ungene, passe litt på dei aller minste so kanskje ikkje burde klatre fritt der. Men for et eldorado for dei litt større! :-D


Kjekke venner av mor og lillemann, heile familien på 4 samlet på gårdstur :-)


Fruen med sin bålkaffe. Dette har ho gjordt fleire gonger før, uten tvil!


Lillemann koser seg, har gledd seg i mange dager til dette besøket. Kva liten liker ikkje gård da? Er mange voksne også som koser seg med gårdsbesøk.
Marsmallowsen tok nesten fyr! Det kom jo røyk av den! Skal ikkje så masse til for å glede en liten.

Denne ovnen her er noe mor kunne tenke seg å prøve å bygge en dag. Kalles 7 steins ovn, og skal bygges av kun 7 flate steiner. Fruen sier du kan bygge den over alt og passer fint i fjøra.Matstasjonen.... og så er der alltids en liten som har lyst på pølse likevel, og da er det greitt å ha noen ekstra. Omtrent alle grillpinnene gikk også på rundgang, praktiske og greie å ha med på tur.Dei store gutta stakk ned til dei kjekke maskinene. Mor aner ikkje kva den saken der heiter, men mor kalte den berre for trillebår med motor, så beklage foreldre for feilinformasjon til deres barn :-P


Praktisk benk også, og der var samtale i gang jamt. Kjekt å være fleire på tur, alltids noen du kan prate med, nye impulser, og ungene har fleire å velge i å leike seg med. Fellesskap, en fin fin ting.


Fruens barnebarn har bygd seg en slags hytte også, og det var mange som virkelig syns der var spennende å være.


Timmy fekk seg en god dose kos med fleire. En kjempe flott hund, rolig med barna, bjeffer litt men veldig snill, dressert, og kosete.


Folk begynner å dra heim, mor skal finne att MrRob som forsvant ilag med Fruens barnebarn og en til. Kjekt når dei finner tonen og har det kjekt ilag. Mor nyter utsikten ifra gapahuken, dei har det veldig fint her, uten tvil. En veldig koselig gård dette, og har god plass. Dyrene har det veldig bra, og kjekt med stort utvalg også. Veit der er planer for fleire dyr, så mor får berre ønske dei lykke til :-)
Var utrulig kjekt å få komme hit og oppleve denne gården her, mor er så glad for at Fruen sa ja til besøket, og tok seg tid til gjengen, utrulig snilt gjordt! Fruen passer perfekt i denne rollen, berre synd Bonden sjøl ikkje var her, det er en hyggelig og livlig kar.
Tusen takk for oss, har vært kjempe kjekt og koselig, og tusen takk til alle som ville være med og oppleve denne perlen av en gård. Livet på Langhol gård er toppers! :-D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar