torsdag 26. mai 2016

Grilltur til Fetvatnet


Mor og lillemann skal være med MissMa, Kompis og Storebror på tur etter arbeid og barnehage. Fetvatnet har kode for den årlige aksjonen Fjøre Til Fjells som starte 1 mai i Sykkylven. Der har komt opp stor og fin gapahuk rett ved vatnet, laga til benker, brygge, båt, strand, utedo osv. Det måtte no sjekkes ut! Så middagen vart rett og slett utsatt 1 time og tatt der. Kjempe fin tur for dei aller minste.For å komme deg til Fetvatnet, kjøre du til Straumgjerde. Rett ved brua over Norges korteste lakseelv, der står skiltet Folkesti og Slettegjerde. Så kjøre du grusveien over ei lita bru med blåmalt autovern, ta opp, og kjør til parkeringsplassen.
Så går du nedover igjen for å finne veien. Skulle vente på MissMa og gutta, men lillemann hadde ikkje tid til å vente og stakk.

Veien inn til Fetvatnet er godt merket med skilt, også parkering forbudt skilt. Over brua og elva.
Det lukter så godt!! :-D Blomstrene til hegg treet lukter ganske så sterkt, men samtidig så godt. Lillemann plukker en, og gir den til mor for å ha i håret, for da blir mor fin <3
Grusveien her er nylig oppgradert og laga så fint til, at du kan ha rullestol her. Det er til og med testet ut med rullestol. Koselig skog å gå i.

Fetvatnet :-) Midt mellom store fjell ligger vatnet. Langs venstresiden går bilveien fra Straumgjerde til Velledalen, høgresiden her går grusvei langs heile vatnet til endes, og forbi gapahuken som er dagens mål.

Mor prøver å hale ut tiden med lillemann, så MissMa og gutta får tatt att, dei er rett bak. I verktøyskrinet sitt har han ei ekte sag, og da passer det fint å sage ned et bitte lite rognebærtre :-)


Da er alle endelig samlet! Mor med flower power og kjenner lukten av herlig hegg kvar gong ho snur på hodet :-PSjå den lille døra! Hytta ser ikkje ut til å ha vært i bruk på lenge.
Å gå her er en enkel rusletur, flatt og fint, noe dei aller minste føttene også kan klare. Kun litt bakke i starten, og dertil på tilbaketuren, men ingen problem.Når veien går så nært vatnet, så frister det fort til å ta en avstikker og sjekke ut. Har lagt ned en masse arbeid her med å rydde langs veien og ned til vatnet. Ligger mange dugnadstimer her for at folk skal kunne nyte plassen.


Da framme! :-) Er ca 1,3km å gå ifra parkeringsplassen og hit. Er veldig klae for middag alle sammen. Og plassen ser utrulig lovende ut også.


Mor står på den splitter nye brygga, ser utover vatnet, og dei flotte fjella her. Mor og MissMa konkluderer med en ting, vatnet er absolutt finere å sjå til ifra denne siden her. Ser du, en badeplass også! Juhuu! Det må være kjekt en varm sommerdag.

Gutta fikser på et te med diverse ifra verktøyskrinet. Håper treet står når gjengen drar herifra også.Fra brygga og inn. Der ligger en båt også her, klar for bruk. Men gjengen har ikkje redningsvester med seg.  Ligg forresten en kano her også.


Klar for litt middag! Magen har ytret sin misnøye med å være tom ei lita stund no. Fiskepudding i skiver, og kokte poteter skåret i skiver dei også. Litt purre, og krydder.

Om du vart sulten no, så er det på tide med litt mat :-D MisMa steiker hamburgere, for å veksle med annet. Trur mor også skal ta den neste gang!Sola forsvant omtrent med det samme gjengen ankom, dessverre. Ikkje tenkt på at den forsvant bak dei store fjella så tidlig. Vart veldig kaldt i vinden, så trekte inn i gapahuken.


Både Kompis og Storebror kom til slutt dei og. Ikkje vits i å sitte ute i kalde trekken når har en lun plass å sitte i.


Med skygge her, sol på andre siden, tragisk! Endelig en skikkelig solfylt dag, og sitter i skyggen :-(


Men gutta er fornøgde dei, og har venta på tur ilag siden igår. Lillemann fått begynt på desserten også, marsmallowsen.
Står en benk på plassen også, vart meir som en kjøkkenbenk siden nært bålpanna. Står også en grill her, på hjul.


Mor går en tur på stranda for å kikke, og da kjem gutta også springende i full fart. Må no ikkje tru mor skal på noen utforsker tur aleine :-P God er dei absolutt!Skål! En kakao skål til Straumshornet 976moh, en topp mor nok skal opp på i løpet av året her.


Gutta bryr seg ikkje om fjelltoppene rundt, dei er meir opptatt av presenningen, tau, greiner og alt annet dei kan finne og leike seg med. Tydelig at opprydding av skog foregår her, og gjordt en massiv ryddejobb.Er imponert over alt arbeidet som er lagt ned her, og kor flott dei har fått det til her. Mangle berre sola så hadde det vært perfekt her. Det er byggefeltet i Straumgjerde du ser til høgre i bildet.

Begge gutta er glade i bål, og brenne pinner for å få fyr på enden, er like kjekt kvar gong. Ikkje akkurat mødrene syns det, redd for at den eine skal brenne den andre, eller ei av mødrene. Men kjekt har dei det :-)Det må jo også nevnes, her er en super fin utedo! Også rullestolvennlig. Stor, fin og heilt ny. Lillemann måtte vise den til Kompis før dro heim.Ja ja, vart ikkje heilt som planlagt dette, men vart no veldig koselig likevel. Var no jakt etter en plass i sola egentlig, no som den endelig kom. Men plassen var over all forventning på andre måter. All honnør til folket som har bidratt til plassen, håper folk er flinke til å bruke den, og steller pent med tilbudet. Er veldig sikker på dette er en plass mange kjem til å trives på :-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar