tirsdag 31. mai 2016

Kveldsmat i regnet ved Heimstevatnet 166moh


No har mor og lillemann gått til Sessvatnet veldig, veldig mange ganger, Men der er 2 vatn rett ved siden av kvarandre, og der går en gangbar vei mellom dei. Heimstevatnet har mor vært til før, men aldri hatt med lillemann dit. Etter oppdaga at der er ei hytte der, og noen lokale sa at der er fint, så måtte mor finne ut av det :-) Og med lillemann som var litt trøtt, men ville på tur, så var det en passelig kort tur. Litt skumle skyer, så tok med gapahukteltet også. Det viste seg å være lurt... Kveldsmat tur, alltid like koselig ;-)
Kjøre opp ifra Helleskjerva på Ikornnes, parkere ved skiltet opp til Skopphornet, Kaldalen og Stavekollen.Tross litt yr, så legg det ingen demper på turgleden, og han finner alltid noen nye planter eller blad langs veien.
Myrulla ser ut som nysnø utpå myra, spredt utover heile området. Lillemann syns den kiler, og plukker et par for å kile mor :-)

Han får i oppgave å finne en hemmelig sti, en som skal gå ned til vatnet etter en annen parkeringsplass. Og når han finner den, er han stolt og skal være veiviser. Alltid like spennende å utforske nye plasser!


En benk faktisk? Lillemann undersøker området. Er faktisk begge vatna du ser til venstre der. Berre å finne stien ned til Heimstevatnet. Stien fann lillemann bak benken.

Ned i skogen, og lillemann lurer på kva i alle dager et bildekk gjer der? Mor lurer på det samme, og begge to syns at egentlig burde man tatt det med heim og kasta det. Men det viser seg at der ligg både stige og plater her også, så vart liggende dekket også. Men vurderer å ta det med neste gang :-P


Stien er ny for både mor og lillemann, og han går sjølvsagt fremst for å være utforskeren, og forteller mor kor gå og ikkje gå pga vått.

Sjå dei store der! Kvitveis? Lillemann ser spørrende på mor. Mor forteller at plukker han dei der, så blir det ingen multer av dei. Han studerer og tenker, og lar være å plukke den. Men fin, det er den."Sjå mamma, der er vatnet! Er framme jo!" Gut små springer ned stien, og speider etter hytta mor har funnet ut skal være her.


En artig blomst dukker opp, skrubbær. Han syns den er rar inni, og mor forteller at da ho var lita, da lagde ho og Søstern heksebrygg av dei, og kalte den for kaffeblomster. "Som Pulverheksa?" lurer lillemann på. "Akkurat som Pulverheksa" svarer mor, og dermed er det tryllerier og heksebrygg på tema, og skal no forhekse både trær og dyr.


Kom ned til vatnet, og det er no fint her. Kvifor i alle dager har ikkje mor vært her før?? Vært ved vatnet før en gang, men lengre borte. men no veit jo ho av plassen, og kan dra tilbake.
Stolt over komt seg over uten å skli, og venter på at mor skal komme etter. Forteller veslevoksent kor det var glatt, sånn at mor ikkje skal falle uti.

Heimstevatnet er mindre enn Sessvatnet, og er meir gjemt for folk som går tur.

Men den som har hytte her, har fått seg en fin plass her, og litt for seg sjøl også. Hadde gjerne hatt et par netter her.
Var plass å sette opp gapahukteltet ved båten, men mor syns ikkje om sette opp så nært andre sitt. Lillemann lurer på om det er mulig å gå utpå den "øya" der. Mor rister på hodet, og måtte vise med en fot at da blir han våt.

Under et fint tre, så var det plass. Kulete landskap, men enkelt og lite telt. Dessuten så syns lillemann at teltet passet veldig godt ilag med treet ;-)

Lillemann såg noe interessant på teltduken og forsvant ut. Ei åme? Mor ber han ta den med inn. Lita og søt <3 Han påstår at det er en makk med bein, mor er ikkje enig, og dermed så er diskusjonen i gang.

Han vil gjere alt som mor skal gjere, også kutte opp pølsene med mors veldig skarpe kniv.

Pastaen er oppi panna og koker, og kva gjere da? Lillemann er sulten no, og vente er vanskelig. Men mor har en plan ;-)


Mor har med 2 nye bøker om Lillesøster, dei bøkene liker han så godt. Så mens venter på pastaen, så leser mor 2 bøker. Koselig å sitte i teltet og hører regnet trommer på teltduken, hører endene kvekker, elva som bruser og lyden av gassen som brenner. Fredelig stund uti skogen <32 stokkender kjem nærmere, og mor og lillemann sniker seg ut for å kikke på dei. Fine dei er med det grønne hodet sitt, og rare når dukker ned for å finne mat. Tenk å ha rompa sånn opp i lufta! :-P
Ser opp til Kaldalen med Skopphornet 1226moh i bakgrunn. Stavekollen 637moh til venstre.
Så måtte mor lese første boka en gang til, for det var litt artig at Lillesøster var så sint og nektet å spise frokost! Men kva ungen kjenner seg ikkje att i akkurat det? :-D


Pastaen klar tru? Han får putte oppi pølsebitene, forsiktig så det ikkje skvetter på han, eller heile greia velter.

Mamma, sjå røyken! Nesten som bål! Ja nesten som bål lillemann, og mor savner litt bålet med det samme.

Heldigvis ingen problemer med å få han til å spise no, spesielt når han har vært med på å bestemme kva spise, og har vært med på å lage det.

Mors lille klatremus! Treet perfekt for klatring også, ikkje berre som tak for teltet.

Eineste hytta som ligger ved vatnet her, og det var den mor såg på kartet og måtte finne ut av. Trur ikkje den blir så masse brukt, og lillemann vil så gjerne ha med sovepose og ligge her. Mor forklarer at dette teltet her egner seg ikkje, må da hente det andre, og kjedelig når det regner.
Ikkje akkurat særlig med teltplasser rundt her, kulete og mose, myr og litt vått. Men det må da være mulig en plass i nærheten av hytta? Mor for kikke ekstra nøye etter.


Lillemann hjelper til med å få sammen teltstengene, så pass stor er han no at han kan. Heile teltet er kliss vått! Men du store kor kjekt det er å ha det teltet på sånne dager :-)
No ville han heldigvis gå brua tilbake, tidligere måtte mor løfte han over bekken. Men når han er sti sjef, så må han berre.
Kven er sterkest i verden her? Jo lillemann! :-D Og han drar i tauet så hardt og fort, at heile treet nesten ligg flatt. Og i følge han, DET klarer mor ikkje, så går han fornøgd med tøffe skritt videre.
"Passe deg no," kjem det ifra lillemann "No er det ekstra glatt, for det har regna." Veslevoksen kar som begynner å lære litt om vær og føre til skogs :-DMed hettene på, regnet som vil ned, og masse humor, så er det 2 glade turgåere som er på vei tilbake til bilen. Prater om alt og ingenting. Men skal love at hadde du gått bak dei to der på en skikkelig god dag, ja da får du høre litt av kvart! :-D
Men det er det lov til på tur, og dette er tur for gøy!
2 kommentarer:

 1. Koselig tur dette. Så flott at du tar deg tid å skrive så utførlig om turene dere har, tenk å ha tid til det også. Har brukt dine beskrivelser noen ganger for å finne fram her og der, f.eks. til Simoskarvatnet. Nå er jeg blitt frista til å gå til Andestadsætra og opp til Tufjellet derfra :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei men så kjekt da Inga at du kan bruke bloggen som veiviser :-D Og ikkje minst at du da kjem deg ut på nye plasser! Tar litt tid å skrive ja, blir noen seine kvelder etter leggetid på gut, men har fått litt dreisen på det også ;-)
   Fra Andesatdsetra til Tufjellet høres faktisk fristende ut, der har eg sjøl ikkje gått. Håpe du da får en super tur! :-))

   Klem fra Trude

   Slett