fredag 13. mai 2016

Lavvo natt før jobb og barnehage


Våren og varmen har endelig komt til Sunnmøre! :-D Over 20 grader også, blå himmel, og nydelig å være ute. og det må no berre utnyttes maks. Kva da med å legge seg i lavvoen for natta? For mor og lillemann var i klatreskogen kvelden før og sjekket lavvoen, og da ville han ligge der. Mor lovte dagen etter om alt gikk greitt. MissMa hørte mor skulle ligge der, og ville gjerne være med og ta med Kompis. Da var den saken grei, pakke sekker, lage klart mat og klær for dagen etter, og ut i klatreskogen for lavvo natt, så rett på jobb og barnehage :-)

Kveldsola skinner på bakken, perfekt! Da får man sola på leirplassen til klokka er over 21 i kveld.MissMa og Kompis er på vei, så lillemann er rett på slenga mens mor skal lage klart Snurre Sprett og hente en runde med feltsenger.
Snurre Sprett er jo også med, han liker jo å være på skogstur han også. Med løpestreng mellom to trær, så er han trygg og kan springe rundt. Beste maten får man jo uti skogen!


Kompis og lillemann sine stoler i kveldsola :-) Klare for en kose kveld ilag.
Mor fått sammen 3 feltsenger, og laga plass for mor og lillemann. Kompis låner den tredje, så MIssMa må nok ligge på bakken, mor har ikkje fleire enn 3.MissMa har lagt klart med ved i kulegrillen, og lillemann ville fyre på denne angen. Stormlighteren er litt tung å trykke på (heldigvis) så mor måtte hjelpe litt. Men fekk no fyr!

Kompis var rask på plass med pølsa på pinnen, og det er klart for kveldsmat.
Litt kjekt med liv her oppe også, bruke skogen. Mor er så glad for at ho får låne denne delen her av Bror, er så kjekt med en liten plass der du føle at ting er trygge og du kan slappe av på.

Har merket på lillemann at det ikkje er pølse som ofte på bål lengre som før, for no spør han spesifikt på pølsa når han savner den. Men kan også komme og spørre om lage noe annet også.


Korleis gjere kveldsmat veldig enkelt? Pølse med brød slår sjelden feil :-)Gutta krutt som syns det er heilt greitt å være på lavvotur en heilt vanlig mandag. Lillemann har lagt ute og dratt direkte til barnehagen dagen etter mange ganger, men det er Kompis sin aller første gang. Så får håpe at dei to klarer å roe seg til leggetid :-P


2 veldig gode venninner! :-D Gjelder å ta mulighetene man har, enn å berre la dei fare forbi deg. Dra med deg en annen i galskapen, og du får det gøy!
Når gutta har spist ifra seg, da kan mødrene ta ei venne-pølse i litt fred og ro.

Klatre litt er viktig når man først er i klatreskogen. Opp i nettet bar det, for legge seg virker uaktuelt enda.

Aper i skogen!! :-D Mor liker også å klatre, og gutta syns det er ekstra kjekt om en voksen også er med. Mor er ikkje så vanskelig å be akkurat til det.

Kjekt å sjå at dei liker seg her. Merker litt på humøret at dei begynner å bli trøtte, lettere fornærmet. Men dei vil absolutt litt til, berre litt til....Høgt henger ho, sur er ho ikkje ;-) Lillemann prøver å henge på mor, være ape han også.
Og når mor er nede i nettet, så blir det et søkk, og Kompis aker ned den bakken. Greitt å ha litt vekt av og til, være naturlig dump. Fekk no litt fart også.Juhuu!! Har det ikkje meir gøy enn man lager det sjøl!


Tok litt tid, men får begge ned til slutt. Skulle ha strammet opp litt her i netta, så får sjå en kveld og få fikset litt. Men kjekt å skli ned da.
Kveldsola skinner så vidt mellom trea, og det er over leggetid, virkelig. Mor tenker på alle årene ho gikk her og leiket seg, no er ho tilbake med lillemann. Litt nostalgi.


Gutta kunne no ikkje legge seg uten litt snacks også, så det vart kjeks og honningmelon en runde. Alt man skal rekke når man er på tur!Snurre Sprett koser seg i skogen, og får litt kos inni mellom. Kompis syns det er litt stas å ha med kaninen, lillemann også, så den er et artig turmedlem.


Tannpussen er ferdig, måtte berre vise en gang til at han kjem seg heilt opp på kanten av nettet. Men no lillemann, no er det virkelig god natt altså!Koselige skogen her <3

Gutta var ikkje heilt lette å legge, er litt for giret enda. Men mor tar fram 2 bøker fra sekken til lillemann, og skal lese for dei denne kvelden her også. Sist på hyttetur hadde mor med Lillesøster og Tassen, no blir det ny bok om Lillesøster og Pulverheksa.


Våkent? Nei da.....


Vart heldigvis stillere under lesestunden, måtte jo følge med kva som skjer også.En trøtt Kompis som nekter å legge hodet ned, for han skal jo sjå også under historien. Men til slutt så måtte han berre la hodet kvile. Følger han med eller? :-D
Men til slutt etter 2 bøker, litt nattasanger, ut og inn av lavvoen, så la mødrene seg ved siden av dei, og da sovnet dei.Jon Blund tok overhånd, og dermed så tok dei begge natta.Da kunne damene trekke ut ved bålet og nyte ei stille stund. Åååå! Det gjor godt!

Snurre Sprett nyter stillheten han også, og halv sover ved et tre etter kvart, krøllet seg sammen i graset.

MissMa nyter freden i skogen. Det er sånne stunder man lader batteriene og puster ut. Freden, roen, selskapet, og kjenne den friske lufta. Det er friheten som du kjenner som lar deg puste og tømme hodet.


Men så slo en tanke inn når begge kikket opp på himmelen; kva med å ta ut soveposene? Og dermed dro damene ut underlag og soveposene, krøp nedi, og kikket opp på himmelen på skyene som passerte rolig. kan knapt bli bedre <3


Damer som veit å nyte utelivet! :-D Og det på en heilt vanlig mandag :-P Og fekk faktisk besøk etter kvart... hørte det knakk i kvist bak oppå haugen, hjorten var nysgjerrig! Mor såg den stod der, og MissMa kviskret stille at ho aldri har møtt hjort sånn ute på denne måten før. Mor har, er tross alt vokst opp her med hjorten ett ved husveggen. Er berre nysgjerrig den, må no sjå kven som er i skogen hans :-)


Natten forløp ganske urolig, Kompis hostet i perioder og MissMa sjekket til han, Lillemann krøp ut av soveposen, og mor var stadig våken for å sjekke han, for han hadde hendene ut av soveposen, og måtte dra teppe over han. Og myggen, den var så stor at du hørte den nærmet seg! Og når våknet så virket dei enda større :-P Spørs om den har spist en god del i løpet av natta. Mor er den (u)lykkelige eier av 3 myggstikk berre rundt nasen, for det var det eineste som stakk ut av soveposen. Uansett, klokka er 6.35 og MissMa slumrer litt, Kompis er ikkje heilt våken, og lillemann er langt bote i drømmeland.
En som ikkje har tenkt til å våkne denne morgenen....


Kompis vart fort veldig våken, og for fort ut. Hatt glimt av morgensola på lavvoduken, men berre sporadisk. Ikkje like fint ute denne dagen som dagen i forveien.

Etter litt morgen trøtte, så er lillemann også oppe, for skal jo rekke både barnhage frokosten som er før kl8, og jobb kl8. Alt går heldigvis rolig for seg, og å pakke sammen går heilt fint. Koselig akkurat her i skogen, du er litt for deg sjøl, men likevel veldig nært og kort å gå for ungene.Alt går etter planen, og er avgårde uten stress. Har tid til å stikke oppom heime for å sette Snurre Sprett i buret sitt også, skifte klær veldig raskt, og ta med matboksene i kjøleskapet. Vart en litt kortere natt enn vanlig dette, men er verdt det. Gutta får nok venne seg til å soven ilag, men husker sjøl som lita at overnattinger tok tid :-) Om mor no tar ned lavvo, så er det alltid muligheter for teltturer før jobb og barnehage, for dette her er alt for kjekt til å berre gjere i helgene ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar