søndag 8. mai 2016

Lillemann sin savnede lille-hyttaTross for ikkje væt på lille-hytta på lenge, så har lillemann ikkje glemt den. Har hatt problemer med å fyre opp og trekken der, derfor ikkje vært der vinterstid no. Men så kjem det et ønske ifra han, at vil dit igjen! Er litt engstelig for om det er mulig å bruke hytta lengre, og korleis det har vært med mus i vinter. Er ikkje sikker på om all snøen har forsvunnet der heller, men greitt å stikke opp en tur og finne ut kva gjere med den. Og lillemann, han gleder seg sånn! :-D


Merker på lilemann at han er tilbake til en savnet plass, han er veldig klar til å gå.

Lille-hytta ligger på Løvollsetra, og den finner du på Løvoll, tar av veien mellom Andestadvatnet og Litlevatnet. Litt under 2 km å gå opp.


Sjå alle mini juletrea! Lillemann fann dei absolutt minste, og hadde fått plass til mange inne på rommet hans. Viktig å finne på ting mens man går, for det er jo turen fram som er sjølve eventyret, ikkje målet.

Han veit at mor har med sjokolade til pause når han blir sliten, og det ønske om pause kom litt fort! Lurer på kvifor :-P Jakten på pauseplass er allerede i gang, og ved fossen passer perfekt.Trur nok at det var denne her som fristet :-D
Tok en liten tur bort til fossen også, den var veldig lydhør ifra veien. "Sjå fossen mamma! Den var stor! :-D" Og så rart at den blåser sånn også, kald vind som rusker i håret.


Litt bortgjemt denne fossen her, må nesten vite at den er der for å finne den.  Men veldig fin plass dette.Aller helst ville lillemann ned til vatnet, men trur stopper her. Men en kjekk avstikker ifra veien.
"Sjå eg klarer sjøl!" roper lillemann og hopper over bekken. At skal gjeres sjøl, alt skal løftes, og alt skal vises styrke.Veien opp er en traktorvei, til tider litt bratt. Våren er litt seinere her, men likevel så klarer mor og lillemann å finne forskjellig å prate om, eller sjå på.
Spesielt så er det mange grantrær som er rare her, ser spiste ut. Hjorten som harr vært sulten tru?


Pause i veikanten og kikker på store blad og vannsprut. En pause skader aldri!


Tydelig at det er en del hjort her også, store dotter med hjortepels ligger her og der. Hårene er stive og lange, ikkje mjuk som lillemann trudde.

Lange pinner er også kjekt, mor må berre passe på å ikkje bli slått ned! :-P
Etter siste svingen, er det kun denne strekken her, så er man nesten framme! Lillemann får ny giv, og gleder seg sånn til å komme til lille-hytta! :-)
Oi oi oi! Her er jo snø enda jo! Trakke i snøen er viktig, og lillemann vil på ski igjen. Beklager lille venn, men skisesongen er nok over.
Hallo, kva skal du no? Vent på mor, ikkje hopp!! Og kva gjer han? Jo han hopper, og nesten datt ned i bekken. Men hadde et skjevt smil når endelig stod på føttene i balanse, som om ingen verdens ting hadde skjedd. Gikk jo fint jo, hevder han. Mor puster lettet ut, det var kun nesten også.
Sjå, lille-hytta!! :-D :-D Lillemann jubler så han garantert skremte vekk all hjort på fleire kilometers avstand. Gjensynsglede? Så absolutt!


Lille koselige hytta <3 mor er ikkje sikker på kva ho skal gjere med den, for har hatt trøbbel med å fyre opp i ovnen her, hatt litt mus problemer, og derfor er det ikkje berre berre å overnatte her og bruke den. Så mor er litt spent på korleis det er der inne.Lillemann er først inn, og klarer nesten ikkje vente med å få av seg skoene.
Mor tente på alle lysene i hytta, både bord, hyller og i vindu. Vart skikkelig koselig :-)

Noe han husker godt, er at han og mor spiller kort her, og mor lovte på tru og ære at skulle spille. Lunsjen og kortene er fort på bordet. Heldigvis veldig lite muselort (glede!) og fekk faktisk fyr i ovnen. Riktig trekk denne dagen, men ovnen er lekk.


Og vinneren er, Lillemann!!! :-D Han vann noen runder, og mor noen, og vart fleire  runder før mor fekk overtalt han til å dra heim. Heim ville han egentlig ikkje, for han ville overnatte der, soveposen hans er tross alt der, hengende i taket. Men mor måtte forklare at hadde ikkje med noe som helst, berre vatn og hermetikk  i kjølen under hytta. Må heller komme tilbake og vaske i hytta, så ligge der.


Søte lille hytta, godt å være tilbake.
Ikkje store krypinnet, men den er akkurat perfekt for mor og lillemann. Trur det står ganske så ensomt til meste av året, en jeger som vandre forbi berre, ellers er her stille. Ingen dekning heller her, så fred finner du her.


Øde rundt deg, så en natt her er den perfekte plassen for å lade opp batteriene.


Skal vi springe? spør lillemann og springer i full fart ned bakken. Søvikhornet 706moh ruver utsikten på vei ned.


En rakett! Han har funnet en bit av roten til en einebusk, og den er først en rakett, så en drone, så helikopter, boomerang vart neste, før den vart til øks. Fantasien setter ingen grenser for kva en bøyd rot kan være :-)


Mor ser noe i grøfta, og lillemann sjekker det ut. Ikkje nok med der ligg masse hjortepelshår, men der låg et bein også! Har en død hjort lagt her tru? Mor forklarer at det er sikkert reven som har tatt skrotten og rester etter hjortejakta og dratt det ut i skogen.
Veien går i svinger, er litt bratt denne veien. Men der er stier trakket av hjort som går tvers gjennom skogen, kortere, og er hemmelige snarveier.
No skal ikkje mor hevde at sparte noe tid på dei 2 snarveiene, kortere ja, men tok lengre tid. For det var ting å undersøke i skogen, greiner som såg ut som slanger som måtte kriges med øksa, til og med mor måtte være ninja og kicksparke et par "slanger" som var litt for store for øksa. Team mor og lillemann, nye ninjaene i skogen! Han springer ned siste biten, hylende som en ekte ninja, og syns at turen gikk fort. Mor lover, skal tilbake til lille-hytta en dag snart :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar