søndag 22. mai 2016

Lørdags tur til Fagrefjellet 466moh


Mor og lillemann er heime aleine, og har litt lyst ut på tur i finværet. Det er tidlig på morgen enda, så kven er heime? Lenge siden gått tur med Søstern, og lillemann syns det var en veldig god ide å spørre ho. Avtalte å gå en rusletur som lillemann klarte å gå sjøl, og valget vart Fagrefjellet. Er ca 1km å gå opp berre, akkurat passelig for gut. Og en bonus, Svoger kom etter han også med hunden i rask frammarsj!
Kjøre opp mot Sunndalen, og følger skiltene Statskraft. Når du kjem til bommen inn til Sunndalen, følg asfalten til høgre. Du kjem til en liten parkerings mulighet på venstre siden av veien, og du ser det grøne skiltet Fagrefjellet 1km litt opp til høgre i grøfta. Søstern og lillemann klar for tur i finværet, og gut har venta lenge no! Syns han sjøl i alle fall.
Du ser skiltet akkurat over grøfta der stien starter. Berre å kikke etter masten i skogen, den unngår du ikkje å oppdage ;-)
Stien var overraskende tørr, er over myr for det meste, så kan være litt vått her. Lillemann har heldigvis fjellskoene på seg denne turen.

Bak ser man inn Sunndalen, og innerst ligger Sunndalsetra. Den veien er fin å gå, sykle, trille vogn osv.Plutselig begynner lillemann at han er sliten, vil ikkje på tur osv, og mor er overraska. Han som ville på tur, har mast om når dra, og no begynner sånn. Venta for lenge tru? Plukke litt kvitveis, snakke om annet, og han glemmer i etapper.

Men han går jo, for han veit at i sekken ligger en overraskelse om han klarer å gå opp sjøl. Han sjøl som plukket den ut og hadde med i sekken, og skulle være premie sa han.


Så kom det noen fort bak, det var Svoger og hunden Sheila! :-) Så kjekt at han kom etter da :-D Det syns lillemann også, og glemmer at han skulle protestere.

Er vår i fjellene også, ser snøen som smelter på dei flotte toppene der bak. Snart er det ikkje berre små topper som du kan gå snøfritt, snart dei på 1000 meter også.
Lillemann skjønner at det er nesten toppen no, og berg sti er super kjekt, så ekstra gass er satt på.Oppe! Og du ser alle toppene som omkrinser deg, topper over 1000 meter høge ønsker deg velkommen opp.
Du får fin fin utsikt inn til Andestadvatnet også, ser Sandvikshornet 876moh fremdeles har snø på seg.
Fornøgd med å komme seg til varden :-) Og utsikten er heller ikkje noe å klage på, du ser munningen av Sykkylvsfjorden, og ut til Storfjorden der cruiseskipene seiler forbi på vei til Geirangerfjorden.Siden han var med på å pakke sekken, så kom der med diverse små rester av saker han liker. Glad pakker han ut og setter seg til rette.Snurre Sprett som har fått haik med Søstern, får no komme ut og kikke seg rundt. Praktisk med hundeveske i minste størrelse på en blandingsrase av dvergvedder.
I går i fjøra, no en liten fjelltopp. Nye lukter, annen mat :-PSvoger setter seg godt tilrette og tar livet med ro.


Love is in the air! <3 Vår yrheten som slår inn? :-D


Sheila er vant med kaniner, heldigvis, og kjem for å hilse på Snurre Sprett. En halv sleik ifra tunga til den hunden der, og han har fått en vask.Skjønner godt at Fagrefjellet er masse brukt, og her ser du så langt også! Og så får du sett solnedgangen ifra her også. Skal vi no sjå..... jo, fjellmassivet til venstre er Skopphornet 1226moh, åsen litt til høgre ned er Aurenakken 404moh. Så ser du også Sulafjellet 776moh der ute, og aller lengst der ute ser mor en av sine favorittplasser, Godøya med havet som siste skanse.


Innover ser du Rømerhornet 866moh til venstre, så Aurdalsnibba 1126moh, og til høgre Revsdalshornet 949moh, alle 3 med snø på enda.

Lillemann ville gå litt tur med Snurre Sprett, og det er no heilt greitt. Han syns det er litt stas å ha kaninen med på tur, er litt selskap også i en kanin.


Men enda bedre er det jo å ha med dei her på tur da :-) Lillemann syns det er stas å ha dei med. Her avtaler han gjemme og leite med tanta si.
Så springer han avgårde for å gjemme seg! Men er ikkje så mange muligheter her for å gjemme seg sånn egentlig.
:-D Han legger seg ned i siden, og håper det beste. Og Søstern kjem for å leite.

Men når han skulle finne Søstern, det gikk ikkje like lett. Han sprang alt for langt, og satte seg til slutt ned. Mor kjem for å hjelpe han litt.På en måte så skjønner mor at lillemann satt her og kikket, utsikta er ikkje så verst her.Ekstra gøy å finne snø også, og oppå for å sjå om han sank gjennom. Ville ha mor til å lage snø engel, men det fristet ikkje, ville blitt gjennomvåt.Ilag så var det å finne Søstern, ho lå ganske så behagelig i lyngen med beina høgt hevet. Ingen hastverk med å bli funnet altså :-)
Lillemann plukker blomster. Heilt sant! Er faktisk bitte små blomster han pirker på.

Bitte små fargerike under på fjellet, Greplyng heiter dei. 2-10cm lange krypende lyng, er vintergrønne, og du finn dei faktisk på 1900m høgde i Jotunheimen. Og det er ofte ikkje før du kryper ned for å studere den, at du faktisk ser kor fin den er.Det er vel på tide å komme seg ned att også, og Snurre Sprett får en siste kos før mor tar av selen og har han inn i bæreveska si. Han har spist gras og røtter, gravd i molden, snuset på hunden, fått kos, og fått et avbrekk ifra det kjedelige livet heime.Og med dette som utsikt heile veien ned att til bilen, så gikk det ganske så fort unna. Det er nesten sommer varme ute, og toppene som smelter fritt for snø snart, så er det snart tid for større topper.Var veldig kjekt å være på tur ilag, og lillemann var veldig glad og fornøgd. Han syns det er stas at Søstern og Svoger vart med, og han ville besøke dei med en gang. Tusen takk for turen dokke 2, vart en koselig dag ilag med dokke :-)


Sånn omtrent går stien opp til Fagrefjellet. Har du ikkje vært der, så anbefaler mor virkelig at du tar deg en tur. Og husk, det er en veldig barnevennlig tur ;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar