lørdag 7. mai 2016

Mamma, eg vil på tur!


Mor og lillemann er på Aursneset for å plukke søppel og rydde opp der. Når lillemann begynner å bli litt lei etter 2 timer, så kjem det ifra han: "Mamma, eg vil på anna tur, eg vil på lille hytta." Ja ha? men det skal vel la seg ordne? Berre heim og lage middag, ordne diverse ting, og så høre om noen vil være med. Vil han på tur på en fridag, så er det heilt greitt det, Hovdeåsen er aldri feil som kveldstur.

Mormor ville veldig gjerne være med ho, så dermed så var det berre å plukke henne opp. Lillemann var litt fornærma, var ikkje denne lille hytta han meinte egentlig, men den lille røde som ikkje har vært på på en evighet. Beklager lille venn, der er det nok en del snø enda, men skal prøve en gang, ok?
Tar ikkje lenge før mor ha pratet han vekk, og det er full fokus på kusymrene.


Hovdeåsen er en fin plass for masse kusymrer. Oversiden av stien i starten har massevis av dei. Også på nedsiden av stien, du ser det lyser gul over alt!


Er no en flott vårblomster da, det er en sånn frisk farge i alt det visne graset.

Jo da det er litt seint å gå opp på Hovdeåsen når klokka er over 19, og lillemann har sengetid 20.30, men litt tull og tøys og kos må man berre ta seg tid til :-)Han insisterte på å bære sekken, om enn den er litt vel lang. Og så fann han mjuke gåsunger ifra et tre, og måtte kile mormor på kinnet så ho også kunne kjenne kor mjuk den er. Mor har allerede fått kjent at den er mjuk som en bamse.
Mor og lillemann går og prater om alt tull, dermed så glemmer han at han er ute og går. Lurer på kor mange ganger dei 2 har vært på tur opp Hovdeåsen no? For det begynner å bli veldig mange :-P

Og samme kor mange ganger mor er her, så syns mor at her er det like vakkert kvar gong <3Kanskje lillemann er liten, men han er den største turvennen mor har i hjertet. Og gå på stier ilag med han, gir oftest dei største opplevelsene også :-)Oftest er ikkje det å nå målet som er turen, ofte er det å komme fram som er sjølve turen. Alt som skal undersøkes, klatres i, prate om osv. Som oftest er voksne fokusert på det å komme fram, enn det å faktisk nyte sjølve turen, og det er noe av det som er så kjekt med unger på tur. Og ja, av og til så skulle du tru at du aldri får dei med deg videre, men samtidig så lage dei turen for deg mens man er på vei.


Og turen er her og no, i stien mens du vandre gjennom skogen og ser deg rundt, og gjerne i godt selskap. Der er mor heldig denne kvelden, har lillemann og mormor <3

Ja ja, kva gjer man ikkje når lillemann spør pent om å få sitte på skuldrene litt, og kjem med setninga "Men mamma, du er jo verdens sterkeste mamma." Da vart det litt trim-for-eldre ;-)

Men kom litt opp i stien, da såg mor sitt snitt til å sette lillemann ned på bakken, for der gikk det ei stor bille! Og den var jo ekstra fin, for hadde lilla stripe på sidene. Og dermed var han på stien sjøl, og alle leita etter den andre billen, for er vel ikkje aleine?


Så lenge man held fokuset på andre tin, så går han sjøl, og skravla gjeng jamt! 1000 ting å fantasere om, dertil like mange ting å sjå på, og alt som dukke opp etter kvart.

En skikkelig vårdag også, tenk at varmen kom til slutt! Tross bra vind, så er det en virkelig fin kveld å gå på tur i.Mormor, alltid like glad i å være med på tur. Den dama er ikkje berre mor sin mamma, men også venninne :-)
Sjå da, sjå kor fint det er med skyer og sol! Er virkelig et nydelig syn å skue ut på. Mor savner å bo sånn til at ho får sett litt av dette her. Kaller det berre for englelys, for det ser jo sånn ut.


Så den da, et sneglehus her! Tomt er det også, så mor foreslår at han kan putte den i naturboksen sin heime. Men nei, for innerst så bor det kanskje en liten kreps, og den kan komme ut og knipe han! Lillemann, den er tom jo, men det hjelp lite, for fantasien er i gang den.

En leik mor og lillemann brukte ofte før på tur, er God dag, hyggelig å møte deg-leiken. Når det er 2 parallelle stier, så tar dei kvar sin sti, og er liksom overrasket når møtes i det stiene møtes. Da blir det liksom en liten samtale utav det, og en leik er i gang. Lillemann er klar for en rune, og instruerer mor til å ta stein ved siden av.

"Neimen god dag, så hyggelig det er å møte deg på tur da, kva heiter du?" så er det å enten finne på et navn, eller bruke sitt eget. "Kan eg få gå ilag med deg da? Eg er aleine på tur" spør mor, og lillemann svarer alltid "Ja det kan du." Og så er praten i gang og diverse høflighets fraser. Ofte masse tull også, og det blir både smil og latter, så springer han for å finne neste plass der stien deler seg. Og når man får rare navn som Fis eler Krabbe, så stinker man også, eller mor som er Krabbe kjem etter og kniper han :-)


Og før man veit ordet av det, er man nesten framme! Og det går fort unna også, man glemmer lett under leik.
Hytta!! :-D :-D Og han springer avgårde. Om det ikkje var denne hytta han egentlig meinte denne gangen, så er gleden stor likevel.
Hovdeåsen er ikkje meir enn 397moh høg, men utsikten er absolutt upåklanderlig! Fremdeles litt snø på Sulafjellet som har englelys på seg, vinden rusker på fjorden, og langt der ute ligge Godøya med havet.

Innover Storfjorden med Sykkylven til høgre der, Emblemsfjellet til venstre. Mor ser kvite toppene til Sandvikshornet 876moh, Rømerhornet 866moh, og Aurdalsnibba 1126moh. Ser så vidt Sessvatnet i bildet også som en bitte liten prikk.
Lillemann kikker utover, berre ser. Et øyeblikk så er han stille, og mor lurer på kva han tenker på. "Mamma, eg ser alt her ifra..." kjem det stille til å være han. "Nesten som toppen av alt." Så er han nede ifra steinen igjen, og springer avgårde.
Mens mormor snakker med en som også er her på tur, så tar mor lillemann nedenfor kanten for å vise han noe. Mor peker på neset og stranda der nede, det er faktisk Vellingsneset! Der dei akkurat har teltet! Lillemann ser storøyd på mor, kan han berre gå ned fjellet dit, no med en gang? Mor forklarer at det ikkje er berre å gå ned, er et stykke, og bilen er jo ikkje på den siden. Men det var no kjekt å sjå plassen ifra toppen også.


Dermed så er han på vei tilbake til hytta, mors lille eventyrer :-)Fine fjellet Skopphornet 1226moh, her presentert av Flathornet. Det er dit opp lillemann stadig skal gå opp når han er ved Sessvatnet, og skal ha mor til å enten bære han opp, eller dra han opp på rattkjelke. Lurer på om får han med til fots sjøl dit opp?


Siden det er så seint på kvelden, så blir dette kveldsmaten til lillemann. Hytta er jo perfekt for å spise mat også, og har blitt tatt mangt et måltid her inne. Koselig er det også.


Mat inntatt, og så er det ut att. Mor fann ut at ho berre kunne stå stille, så kom han alltids tilbake etter runde rundt hytta. Tenk å hatt sånn energi! Og kor er den energien på vei opp tru?
På vei ned så er det ingenting som feiler føttene i alle fall der han springer avgårde. Leggetid er der, men gut er meget våken. Mor føler litt på det at han ikkje er i seng no, men satser på han sovner veldig raskt idag. Kveldsmaten er jo inntatt, han har fått enda meir frisk luft, og har brukt kroppen. Det er en glad gutt som på et blunk er nede att ifra fjellet han er så glad i <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar