lørdag 21. mai 2016

Når middagen er best ute i fjøra


Mor og lillemann sykler på veie heim ifra jobb og barnehage. Mor spør lillemann bak i sykkelvogna kva han ønsker seg til middag? Han kjem ikkje på noe, og mor tenker seg om. Kva med i fjøra da? "Jaaa!" roper det bak i sykkelvogna. Da blir det å kikke i kjøleskapet og sjå kva finner der, pakke sekken, ta med kaninen Snurre Sprett, lille teltet, og rusle ned til fjøra :-) Og plutselig regn? Ingen hindring ;-)
Mor får opp teltet først, praktisk å ha på sånne dager, sitt da i det minste tørt. Blir litt ekstra koselig også syns lillemann :-)Tenner opp bålet, og tenker at Snurre Sprett skal få komme ut litt. Han kikker ut av bæreveska si, snuser inn lufta for å sjekke kor han er, og kjem ut. Mor får på han sele og band i en fei.
3 stykker på fjøretur i regn, ingen dum ide :-D
Kaninen er ingen hund, men den er kjekt selskap, søt og nusselig og lett å ha med seg på tur.


Ikkje mange kaniner som har det som han her inni mellom :-) Slipper i alle fall å bli lei av stua eller buret sitt ute i hagen, og får oppleve og utforske.
Bålet er no klart, og lillemann hevder han er veldig veldig sulten! Han også har savnet bål, og syns det er alt for lenge siden hadde et. Bål er på en måte noe magisk, klarer ikkje å forklare det på en annen måte.


Mor fann diverse i kjøleskapet: fiskepudding, noen kokte poteter ifra middagen dagen før, purre og paprika. Heilt grei middag på bål.

Plassen er litt skjermet for husene overfor, har noen naust her, men utsikten og følelsen av å være ute, litt frihet, er veldig god følelse. Og skader ikkje med vår grønn farge rundt :-)
Snurre Sprett tar en liten vask, slapper av, og spiser litt. Sikkert litt lettsaltet smak av maten her, men forandring fryder i kosten?

Lillemann lurer på om maten snart er ferdig! Han er ikkje den flinkeste til å spise, men dette her liker han veldig godt. Ikkje den verste middagen, eller kva?

Forsyner seg sjøl, og vil ha den, og den der, så den der også :-)


En glede å kunne slippe å mase på at han skal spise, går fort av seg sjøl. Og så er det noe med kosen å spise ute også.
Ikkje noe stor tur dette, rett i nærområdet og gangavstand ifra heime, men like koselig :-)

Et lite dyr! Plutselig er det kjæledyret, og blir undersøkt og flytta på. Ville nok ha litt middag den også.
Lovte lillemann ei pølse og toddy når han hadde spist opp maten, og et løfte må man holde. Mor liker ikkje kaffe, men tar gjerne en kakao.Litt godt å ha små plasser rett i nærheten også, et lite avbrekk og ingen styr med å dra noen plass med bil. Føler seg heldig som bor slik til at kan nyte naturen rett utenfor husdøra.Fjøra er kjekk å kunne dra til, kjenne lukta av sjø og høre på bølgene. En og annen båt drar forbi, og lager bølger inn til steinene. Og med et bål, lukta av pølse, og et godt sitteunderlag, da har man det man kaller lett avslapning.


Lillemann koser seg med litt vatn i toddy pulveret, spiser det som godteri. Han liker godt det teltet der, og er så greitt å ta med seg.
Etter leika seg litt, kjem han tilbake til teltet, begynte å regne igjen. Koselig å sitte sånn der begge lyttet til regnet som trommet lett på teltduken, og fuglene som sang :-)Mor fann et ypperlig klatretre og ropte på lillemann. Han kom i full fart, og forsvant rett oppi treet.
Jo da, mor var der nesten like masse ho også, dere får berre ikkje sjå det ;-) Skifter på å klatre og plukke litt søppel her.Er nede i fjøra for å sjå kva man kan finne, og kjenner en vind kjem inn fjorden. Begge ser mot regnet som er på vei, og blir enige om at det er best å gå opp att før det kjem hit.
Opp bakken med kvitveis og kjenner så godt den liflige lukten av kvitveisen og skogen når det er fuktig ute. Lillemann er fornøgd med turen, og vil heim til sofa no og kvile seg litt. Sjøl om dette er en nær tur, så er det en tur for en liten. Hjelper ofte berre å komme seg ut, eller ta maten en annen plass enn ved kjøkkenbordet. Frisk luft hjelper mot det meste, også mot synet av det rotete stuegulvet som da mor slapp å kikke på mens spiste middag ute :-P Rotet på gulvet forsvinner ikkje, men det gjer stunder som dette om man lar dei slippe forbi. Så rotet får stå til seinere, og heller nyte øyeblikk som dette før han blir for stor og flytter ut :-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar