lørdag 21. mai 2016

Opplevelse helg på Atlanterhavsveien


Mor har 2 store tenåringer, og denne helga var det ønske ifra den eine om å ha huset for seg sjøl, om mor kunne finne på noe? Jo da, det kunne mor, og tenkte seg da ut til Runde. Men været slo ikkje til, og en krise plan vart lagt, kva med å dra ti Bud? Ingen ledige hytter på ok størrelse. Meldt regn lørdagen og ikkje det beste været, og da sitte med ei 11 kvm hytte med en 4 åring fristet lite. Men rett over Atlanterhavsveien ligger det en fin fin plass med hytteutleige, bobilplass, utleige av båt osv. Det var heilt perfekt! Så mor bestilte den eine hytta og pakket klar for en helg med opplevelser, muligens dårlig vær, men med havet rett utenfor hyttedøra :-) Da kunne jo både Bud besøkes, Farstadstranda, fisketur, hula Bremsneshola, oppleve heile Atlanterhavsveien osv. Det må jo bli bra? :-)


Grått i været når kjem fra til Atlanterhavsveien Sjøstuer, og lillemann er rett ned på stranden før noe annet. Han må no undersøke området før hytta.

Øvst på hans ønskeliste ligger en båttur, og her ligger fleire båter til utleige for dei som er her på plassen.


Mor benytter anledningen til å studere området der ute. Alle plasser det utrulig nok er plassert hus! Er det mulig å komme seg dit ut uten båt tru? Det der er Vågholmen, og det går faktisk en bygd vei ut :-P

Det som er så kjekt med å dra andre plasser, er jo å oppleve anna landskap, andre lukter, og så komme heim til det gode kjente. Tross regn, denne guten her skulle grave! På med hetta, og lage ferdig sølekaken før inn i hytta igjen og lage mat.


I mellomtiden kom sola, tru det eller ei! Og rett ved plassen ligg ei velrenommert kro, Bjartmars Favorittkro. Kjekt visst går tom for mat ideer, eller berre vil ha en is. Fint ligg den så absolutt til ved både elv og hav.
Og her står du og ser rett på Atlanterhavsveien også. Kan spasere rett bort om du ønsker.

Jo så visst, trur at her blir det veldig kjekt å være denne helgen :-D


Den hyggelige eieren anbefalte en kort rusletur langs elva om berre skal gå med små føtter og lufte seg, og ikkje så dumt. Fint ved elva, og berre rett over veien.Lillemann hadde nok å finne på langs elva, ingen fare. Aller helst ville han bade, og mor lot han stikke ned i tåen berre for å avskrekke, men hjalp lite.

Klatretrær var der også, og dit måtte både mor og lillemann opp. Litt glatt etter regnet, men alt går om man tar seg litt tid.

Noen som har spesielle ønsker? Lillemann tar på seg oppdraget :-D i alle fall så stod han å spelte og små sang for seg sjøl inne i grillhytta på plassen. Stor grillhytte, koselig også, som du avtaler med eiger av stedet om å bruke. Denne kvelden skal der være utdrikkingslag, så ikkje i dag.Til sol hører is til; Bjartmars Favorittkro hadde etter hans ønske visst nok :-)

Og siden sola aller nådigst kom, så var det å benytte sjansen til å kikke nærmere på Atlanterhavsveien i fred og ro. Tenk at det var så stor motstand mot den, og nesten ingen hadde trua at den skulle lønne seg. Det viste den til skamme med å være nedbetalt 5 år før tiden, og fått mange priser.

Nytt er den nesten svevende gangveien på den største rasteplassen plassert på Eldhusøya. Lillemann syns den ser spennende, og er ikkje et så dumt nytt innslag for alle i alle aldre og rullestol.
Der står også minnesmerket for alle som har omkommet på havet. Og havet her ute er lunefullt med sine holmer, skjær og er ganske grunt fleire plasser. Ligger mang en båt her ute. 
Heile gangveien, eller kva man no skal kalle den, føyer seg fint til landskapet, og ser faktisk ut som den svever på sine påler.Fra berga så får du fin fin utsikt til den største av bruene av veien også. Tenk så mange holmer og skjær som no er fastbundet med denne veien. Byggingen begynte i 1983, og var ferdig i 1989, og da hadde arbeidet pågått gjennom 12 orkaner allerede. Værhard arbeidsplass for å sei det mildt. Å gå her ute ved havet er magisk i seg sjøl. No er det rolig sjø, men tenk deg en stormfull høstdag med dramatisk hav! Kanskje burde dra tilbake og oppleve det? Hmmm...

Fleire plasser er det mulig å gå av gangbrua og gå enten opp på "toppen" eller ned til havet. Lillemann  ser tankefullt på bølgene, og syns dei er store og spennende.

Trur også at denne brua må være en av Norges mest fotograferte bruer også, og brukt i utallige bilreklamer. Men når du ser Atlanterhavsveien ovenifra, så ser du kor den bukte seg over holmene og småøyene, heilt perfekt for bilkjøring! Er også rost opp i skyene av tv programmet Fifth gear.

Oppå holmene så er der mange vanndammer som er heilt perfekte for unger å leike seg ved. Finn et krabbeskall og leike ferge, er fullt mulig. Dammene er utallige!
Om han blir ferdig å leike? Tvilsomt.

Men får han no med på et vis, og videre på baksiden så slynger gangveien seg videre. Heile veien rundt er litt over 600m å gå, så overkommelig for dei aller fleste.Lillemann stakk ut av gangstien igjen, og fann seg noe skikkelig slimete grønt slim i en dam. Det var veldig gøy å skulle "vaske" mor med den, og vasket også dei lange sitteplassene som er forskjellige plasser langs gangveien. Gøy med slim i den alderen der :-P

Men mor trudde knapt sine egne øyner! For rett ved gangveien, så blomstret molten! Hallo? Skal den blomstre no tru? Ikkje akkurat forventet å finne den her.


Vaske, vaske, vaske.... 

Det er selvfølgelig ei oversikts tavle også der, og det er no kjekt å vite og lære litt når man først er der.
Stor og flott parkeringsplass er der også, å har plass til deg om du en dag vil stoppe :-)

Det er noe magisk ved havet, bølgene som slår inn, den uendelige horisonten. Kreftene som råder, og friheten som er der. Kanskje også den ydmykheten man føler av å stå der? Du er liten i forhol til kreftene som råder der. Mor tenker på sin kjære oldefar som ho husker veldig godt, han holdt på å stryke med utpå her. Havet er ikkje nådig dessverre.
Dratt til en annen plass for å kikke på veien. Lillemann er litt giret, han er tross alt på tur og opplever. Han er over alt! Akkurat no er dette her en skatteøy han står på, så fantasien er det ikkje noe å sei på."Sjå, der kjem en kjempe stor bølge!!" Lillemann peker og roper, ser på alle bølgene. Og både han og mor ler seg litt skakk av en som står å fotograferer bølgene, og ikkje merker den store som kjem og faktisk gjer han ganske så våt. Det er vel noe som heter at kvar 8. bølge er en havbølge og dermed litt større, trur nok det var en sånn som kom denne gangen. Alt gikk bra med mannen, ingen fare, vart berre litt våt :-DEr no veldig spesielt å stå der å sjå bølgene komme, og vente på dei aller største. Kraften er fascinerende!
Fryde hyle, for så å små springe vekk. Både spennende og leik dette, sjøl om står trygt. 
Tenk å være 4 år og kunne ta inn alle inntrykk på en ny måte som en 4 åring kan. Bekymringsløs, alt er nytt, evnen til å sjå leik i det aller meste og oppleve. En dam kan være 1000 ting!
Siste stopp lang Atlanterhavsveien før tilbake. Mor syns det er en rå fin plass dette, og er glad dro hit. Veien er unik i sitt slag i Norge, og er kåret til århundrets byggverk i Norge i 2005, er nasjonal turistvei, Lonely planet kåret den til plassen for å kurere kjærlighetssorg, beste sykkelvei osv. Og med sine 8 bruer og 8274m lang er den en opplevelse. 

Tilbake ved hytta, og  lillemann dras automatisk mot båtene. Han vil så gjerne inderlig på båttur! Greitt nok at mor har tatt den båtlappen (faktisk) men er ikkje trygg på å kjøre på sjøl aleine. Kanskje få noen andre til å dele på båten?Kvelden kom, men ingen magisk solnedgang kom. Men mor smiler for seg sjøl, er magisk å berre være her og ha denne utsikta ifra vinduet ditt. Og i morgen venter nye eventyr!

En litt sliten lillemann tar kvelden, syns det er så kjekt å være på hyttetur! Han koser seg og gleder seg til neste dag.

Neste dag var det litt regn på morgen, dessverre. Men letter lit opp, meir regn, og så var det så pass at kunne dra en tur. Valget vart Farstadstranda, ligg nesten 17km retning Bud. Ei stor flott sandstrand som mor og lillemann teltet på en gang for 2 år siden. Nydelig plass! Så no var planen bøtte og spade i sanden. Og ja, det ligger et bygg her med toalett og du kan skifte inne på.
Farstadstranda er markert den til venstre, den til høgre er der mor ligger, Atlanterhavsveien Sjøstuer.Lillemann kjem seg ikkje heilt ned på stranda en gang! Gravinga kom fort i gang berre han nådde sanden. En som er fornøgd? :-P
Det er no virkelig fint her også, og stranda er ca 630m lang, fin gård der borte også. Her kan du kose deg lenge!


Mor må jo også ha litt gøy i sanden.... tegne er alltid like kjekt.
Ikkje så verst å springe ifra bølgene heller :-D Fryde hyl og full firsprang!


Så var det ut for å finne neste bølge å springe ifra :-D
Er ikkje dette et gigantisk sandkasse eldorado, så sner ikkje mor. Lillemann har i alle fall nok sand.

Mens lillemann graver, så stikker mor for å finne att teltplassen lå på sist. Eineste sandflekken bak vollen. Rart teltet stod den natta, blåste så det stod som en ballong.

Fin plassering av gården der, idyllisk plass rett ved elveosen, og ser rett bort på stranda.

Heile stranda i sin prakt :-) Her er det masse folk på fine sommerdager. Men skjønner det også, er jo ei perle å ha på fine dager.Lage sandkake og pynte den med ting som fins på stranda, alltid en klassiker!Mor fekk beskjed at sandslottet skulle være såååå stort, men måtte stoppe her. Men likevel fornøgd, og går noen runder med boksen for å finne ting å pynte slottet med. Fjellet bak er Stemshesten 532moh til venstre, og Sjurvarden 667moh. 

Om enn litt trist vær så har mor og lillemann hat det fint her på stranda. Fleire har komt til, også en surfe familie. Tydelig at det er en populær strand. Men sjøl om finværet er på vei, så er det videre en tur til Bud og sjå på den lille sjarmerende plassen, og bunkerene der.Parkere ved museet ytterst på Bud, og det er en liten som er innmari klar for å finne bunkere! Dette er Ergan Kystfort, restaurert tysk kystfort bygd i 1941 og i bruk fram til 1945. Museet har ikkje berre lokale ting og hendelser, men også regionale. 


Han roper ut ved den første han ser, og springer avgårde. Tydeligvis en som ikkje er lei bunkere.
Greitt å være liten også på sånne plasser, kjem deg inn på plasser voksne ikkje får til.


"Mamma, kom da, trenger lys!" Lillemann vil ned i alle gangene han finner, og mor ergrer seg over at ho ikkje tok med hodelykta ho pakka med. Hadde vært greitt å hatt her, men en lys app på mobilen får fungere."Sjå, kan gå gjennom!" og ut spankulere han som en eventyrer som plutselig fann en hemmelig tunnel.
Han som ikkje ville gå så langt ifra mor før, spankulere no avgårde sjøl. Jo, han rope jo stadig og maser på at mor skal komme, eller sjå på noe, men han kan gå et stykke ifra og undersøke på egenhand. Ser du lyskasteren der? Der var 2 sånne her, og har en diameter på 150cm og har en rekkevidde på 22km! 


Det der må være et fengsle, er jo stengt med gitterdør! Lillemann syns det var litt dumt, for han ville sjå inn der. Men guidede turene starter ikkje før 20 mai, og det er noen dager unna enda. Mor har hørt om den guidede turen, og kunne tenkt seg den en dag. Går no an å komme tilbake også.Sjøl om det er spennende å gå her no og oppleve byggene her, så er historien til dei stakkars fangene som vart brukt til det tunge arbeidet og bygde dette, utrulig trist. Det var 40 russere, og 110 polakker, og dei vart behandla som alt annet enn mennesker. Innbyggerene i Bud var sjokkerte, og den rå behandlinga av dei vakte avsky. Dette bygget er er faktisk sprengt inni fjellet, og er ganske så stort. Kjem seg ikkje inn uten guide, men kan jo ha noe til gode med å komme tilbake også.
"Det var stor det!" Lillemann kikker raskt på den, og springer videre for å finne meir hemmelige ganger. Det var et ganske så bra våpenarsenal her, og noen av våpnene var tatt som krigsbytte.Våpen som stod her:
  • 2 stk 5 cm KwK (Kampfwagen Kanone) i sokkellavett for flankesikring.
  • 1 stk Škoda A6 4,7 cm Pak 36 bunkerkanon
  • 1 stk 3,7 cm KwK 36 stridsvognskanon
  • 2 stk Škoda 4,7 cm PaK 36 (panzerabwehrkanone) panservernkanon
  • 1 stk bombekaster av fransk opprinnelse
  • 1 stk bombekaster av tysk opprinnelse
  • 2 stk mitraljøser av norsk opprinnelse
  • 30 stk FmW 41 (Flammenwerfer 41) flammekastere
  • 6 franske feltkanoner 15,5cm og rekkevidde på 17km.
Er jo ikkje kjekk historie egentlig, men det er viktig å holde historien ved like og levende så folk ikkje glemmer. Og sånt som dette er levende historie som gjer at folk lærer om det, opplever plassen, og dermed lagt seg på minnet.


Lillemann forstår ikkje alvoret bak om dette, av og til om mor forteller, da tenke han seg om. Akkurat no er dette gøy for han, men kanskje en dag så fell brikkene på plass for han, og det kjem att.
Flotte fiskeværet Bud :-D Sjarmerende plass med masse historie. Dette var faktisk den største handelstaden mellom Trondheim og Bergen før, heilt sant! På 15-1600 tallet så var det det. Holdt riksmøte her også. Et fint fiskevær dette, en sånn plass du kan vandre rolig i gatene.
Om det ikkje er så veldig mange bunkere her, så er det nok for en gut å oppdage. Det ligger bunkere forskjellige plasser langs kysten her, og mange av dei er merket.


Men samtidig så er det litt rart å tenke på at det ikkje er så mange år siden egentlig at dette her var i bruk. Og at der fremdeles er mange som husker krigen og har masse å fortelle.
"Sjå mamma, eg balanserte over sjøl! Og datt ikkje!" Mor må trekke litt pusten av og til når han skal begynne med det der Klare-sjøl greiene. Vil aller helst både holde fast i han og stå under og ta imot om faller, men samtidig gi han spillerom til å klare det sjøl og lære. Ikkje så lett alltids å slippe taket.
Nedenfor ligger det noe annerledes, en heil haug med stein, oppstablet pent. Skjønner at det er noe, så får berre sjekke det ut.


Når du går mot det som viser seg å være en stein park, så ser du rett på bergveggen til bunkeranlegget, og ser at der også er det en bunker! Et hull ut til intet ser det ut som. Og på veggen er der montert lange planker sånn at måsene kan bygge reirene sine der. Litt av et leven på dei, og noen reir har blitt ganske så høge også.
Litt informasjon finner du om kvart stein område og bilder.

Og på steinene står det skilt om kva slags bergart det er, og fra kvar. Litt artig å sjå kva stein som kjem fra kva plass også.


Bud bydde på strålende vær, og is ved kioskveggen, men tilbake på hytta vart det båtttur! Det lillemann hadde håpet sånn på. Deler på båten mot sjåfør, heilt greitt :-)

Kjøre på innsiden av Atlanterhavsveien for der er det stille, og fare mellom alle holmene og skjærene når det er fjøre, er lite kjekt når du ikkje er kjent. Der er den største brua av veien, og sikkert den mest fotograferte også.


Lillemann skulle prøve å fiske, om ikkje teknikken er inne, så får han jo prøvd seg. Han er jo vant med å stå på land å kaste, for så sveive inn, og no er det på en annen måte.
Tenk å ha en sånn vei heilt uti hagapet som dette. Egentlig en genistrek! Ikkje mange plasser du finner noe sånt.


Det lillemann legger merke til, er ikkje sjølve brua, men det som er under! Sjå, et fyrtårn! Han vil aller helst legge til der og gå bort, men det er ikkje akkurat særlig lurt. Han og fyrtårn, trur det er noe heilt spesielt der :-)Brua forandrer på en måte karakter etter kva vinkel du ser den, for den bøyer seg elegant og ser nesten ut som et slags kunstverk der den står.

Og etter kvart som kjem forbi holmer og skjær, så dukker det opp små hus her og der. Veien vart jo bygd for å forene alle holmene og folket som bodde der, og få fastland til Averøya. Trur mor las en plass at det var en gang 120 personer som bodde spredt her ute, og livnærte seg av fiske. Er nok ikkje så mange som bor her no, men er vel for det meste fritidsboliger. Men turismen blomstre her da, og det er jo en positiv ting med at Atlanterhavsveien kom.
Men sjå der, en gammel og rusten båt! I alle dager, rart den ikkje er fjerna. Den ser ut til å ha lagt der i veldig mange år også. Store hull i den og den ser ut som et gammelt minne om fiskeindustrien som var her før. Er no også, men ikkje i samme omfang.

Stort bygg, et gammelt fiskemottak kanskje? I så fall er det noen år siden det var i bruk.


Og kva trur du en 4 åring har mast på siden forlot havna? Jo å kjøre sjøl! Her var det så stille at han fekk lov til å prøve seg. Vart meir kjøre i ring enn noe annet, tross mor forsøkte å forklare at han berre måtte svinge litt, ikkje så masse. Han prøvde å forstå, men heilt konsekvensene av å svinge har han ikkje heilt forståelsen av enda. Satser på det kjem seg med alderen, og kanskje få prøve meir og lære og forstå. Kjekt syns han det var uansett :-)

No vart det ikkje så masse fisking, vart meir tur for å sjå. Lillemann fisker på sin leike måte, med å la sluken så vidt være i vatnet, og sjå den nesten flyge i vannskorpa. En seilbåt dukket opp og heiste seil. Ser ut som den skal under brua, og gjengen la seg etter.

No får du litt forhold til dimensjonene til brua, når seilbåten seilte under. Følge etter tru og ta den veien tilbake? Veit lillemann vil elske dei store havbølgene der ute, for det er tivoli!


Men havbølgene var litt store, så snudde og tok innsiden tilbake også. Båten hadde taklet det, for all del, men raskere og roligere på innsiden. Der etter dro til holmene utenfor igjen. Kva er det der tru? Mor måtte tenke seg om. Det må være Håholmen! Et stort opplegg med konferanse, utleige, bar, restaurant osv. Men er det lov å gå i land tru? Gjengen er ikkje sikker og lar være.

Det er utrulig grunt her, og det er en masse kikking på ekkoloddet for å følge med. Og oppå noen skjær, der lå det en heil masse seler! Stoppet nesten båten for å kikke. Selene dukket under, kom dukkende opp forskjellige plasser for å kikke på dei rare menneskene i båten, og svømte rundt båten. Så artig da :-D Reine sel safarien også.Kremt jo, ikkje alltid like ryddig når en 4 åring som ikkje er heime med seg sjøl begynner å leike seg. Laget seg et bol i sofaen, det vart hans plass. Mor er virkelig overrasket over all energien hans, for han er i hundre nesten konstant! Prøver å tenke på kva han har spist, men kjem ikkje på noe unormalt. Trur det rett og slett er så masse inntrykk og opplevelser på en gang, at han går turbo.
Må ta et par små avstikkere rett ved hytta også for å lufte gut, så han ikkje springer ned veggene inne.. Mor hadde sett seg ut en liten plass som gikk til. kanskje kunne finne krabber der?
Grei vik for en liten tur :-) Gut får leike seg, mor får kikke på utsikten. Er jo idyllisk også med alle holmene her.
Koser du deg no? lurer mor på. Han kikker og studerer, plukker blomster og lange skjell. Han vil ikkje heim i alle fall, og han syns plassen her er så kjekk å være på!

Blir plukket kråkeboller, skjell, døde små krabber, store blåskjell, sneglehus osv, alt ei fjøre kan by på. Mor nyter sola, og håper at denne kvelden her, da skal ho få en solnedgang. Lov å håpe.Lillemann er fornøgd med sin egen dam, og døde små krabber får båttur med store blåskjell. Han dypper dei i vatnet, og håper dei våkne til live igjen. Men dessverre gut, trur nok dei forbli noen spøkelse krabber :-P


Ser rett bort på hytta og moloen der mor og lillemann leier. Fin plass da, og så rett ved Atlanterhavsveien, heilt perfekt.
Mot kvelden så ser det ut som mor får den håpte solnedgangen. Skynder seg opp for å legge gut, og håper å få en stille stund på altanen og nyte solnedgangen.


Er vel lov å kose seg litt når man er på hyttetur? Jo, det er det :-P Et glass kvitvin og en vakker solnedgang på altanen og stille hav. Perfekt kveld!


Kor ofte trur du det er så stille som no, og den varme fargen ifra sola berre fyller altanen. Dette skulle mor virkelig ønske ho hadde ifra stuevinduet sitt kvar kveld.
Lillemann er tidlig oppe, igjen. Han er ikkje vant med så lyst rom, hans heime er ganske så mørkt. Men han er fornøgd da, så ingen morgengretten kar dette. Føler seg konge ifra balkongen sin der oppe. Er berre å ta en rolig morgen, for ser båtsjåføren stikker ut en tur for å ta bilder. Er heilt stille ute på havet, så får tatt mange fine bilder no.


Men etter kvart så vart det en tur til, og lillemann har mast i en halv time allerede.
Fornøgd no eller? :-) Jo fortere båten går, jo kjekkere er det.
Turens mål er Håholmen, for hytte eieren sa at det er lov å å iland der. Så da er det en absolutt flott mulighet. Ser så fint ut der, og ser tomt ut. Har vel ikkje åpnet for sommer sesongen enda.Fiskingen går vel meir på å fiske tang i vannflaten, og sjå kva som kom med tangen! Litt rar sjøstjerne, men likevel fin. Artige lange tynne armer på den.

Ser mange hytter på den holmen her, tenk å vært en stor gjeng på tur og tatt inn her. Her er restaurant, bar, konferanserom, og så gå det skyssbåt  fast i sommersesongen. Kvar time trur mor det var. Er faktisk Ragnar Thorsvik sitt 1700talls fiskevær, med mange originale bygninger og brygger. Var et klippfiskevær siden begynnelesen av 1700 talet.Mor er litt forundra over dei gamle husa som står der, og et skilt forteller om husene. Dei her er fra 1700 talet,utbygd på 1900 talet, er bestyrer og væreier boligane. Men noen rorbuer her vart til Fut og Postloft. Post! Tenk å ha det her, av alle plasser! Til og med landhandel her fra 1700 talet og nedlagt ca 1920. Men hold dokke fast, her var bakeri også :-P Heilt sant, fram til 1925, et bakeri, ute i havgapet, på en holme på 50 mål. Her ligger det masse historie i veggene, det er sikkert.Og mens mor går der, ser det øde rundt holmen, og tenke deg for et yrende liv det må ha vært her en gang. Denne plassen her har vært heim, arbeidsplass, klippfiskevær osv. Og fleire av bygningane er faktisk originale også, og er et trettitalls bygninger her. her kan du garantert kose deg i ekte historie i fred og ro. Og du, Saga Siglar hallen står her. Det var mor ikkje klar over. Lillemann ville ligge på ei av hyttene her han, men han vil jo snart overnatte på alle hyttene han kjem over.
Er fremdeles litt lamslått over plassen her og all historien, og at det er både konferanse plass, 49 hotellrom, bar med alle rettigheter, fiskerestaurant, du kan leige båt, dra på havfiske osv. Og alt ifra et 300 år gammelt fiskevær ute på en 50 mål stor holme som siste instans for havet.


Lillemann er ferdig med å klatre han, og vil tilbake til båten. Han springer avgårde, mens mor litt streng formaner om ingen springing på brygga, der en gut forsøker seg på å gå fort g vise at det ikkje er springing. Snakk om å prøve å tøye strikken her.


Er ikkje akkurat fisking han driver med, er meir å sleppe ut for å fiske tang og sjå kva han får på. Men så lenge han har det kjekt, så får han gjere det. Det er tilbake til hytta for mat, og så dra til ei hule som mor har googla seg fram til, Bremsneshola. Og den er ganske så stor også, 80m lang, 4-12 m brei. Litt skummel stige, eller rettere sagt avsatsen ifra stigen og opp til et ekstra kammer i hula. Turen dit finn du her:BremsnesholaEn gut har no vært på tur i 3 dager med utrulig masse opplevelser, inntrykk og glede. Han er så propell at mor måtte ta han med ut mot slutten av kvelden. Mor skjønner at det er masse å ta inn for en på 4år, og som ikkje har sin plass å kunne trekke seg tilbake på og hente seg inn. Har jo rommet på loftet og kassen med lego, men han har ikkje noe som er kjent som han kan bruke å slappe av. Så etter vært ute, så fekk han kollapse i sofa med dyna, pc til mor med tegnefilm, og berre få dette sammen. Mor har aldri opplevd han sånn som dette, og kjem ikkje på noe spesielt han har spist heller. Men la seg veldig frivillig denne kvelden, bad faktisk om å få legge seg før leggetid.
Har vært ei fantastisk helg dette, og opplevd meir enn håpt på, og heldigere med været enn vart varslet. Har virkelig stor kost seg her, og vært kjempe kjekt. Var en gut som ikkje ville heim sånn egentlig, han ville kjøre meir båt, og meir tur. Så skal du på dei traktene her, så har du masse godt i vente. Plassen her på Atlanterhavsveien Sjøstuer er å anbefales virkelig også, du er midt i smørøyet. Så tusen takk for oss, har vært en uforglemmelig opplevelse :-D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar