fredag 27. mai 2016

Remerhornet 866moh med MissMon og Pepsi


Det er i gang satt 4 dagers uke på fabrikken Ekornes der mor jobber. Ergo, fri fredagene. Og meldt sol fra klar himmel, og varmt. Så mor fekk med seg MissMon, lånte hunden Pepsi, og avtalte å gå Remerhornet :-) Med lillemann i barnehagen, så var det tid for at mor kunne være mor aleine for en gang skyld. Litt dårlig samvittighet for at han ikkje var med, men mor har han 24/7 og har godt av å berre være mor litt også.
Kjørende på vei opp Dalevegen og du får Remerhornet til venstre. Til høgre er Aurdalsnibba 1126moh. Så tar du av til Haugset, tar rett av til venstre på Aurdalsvegen heilt til Aurdal.


Parkere her, god plass. Veien går heilt til Aurdalsetra.
Mors turvenner denne dagen :-D Litt uvant å ha med hund, men Pepsi er en utrulig kosete, snill og fin hund, så mor forsøker. MinnMon er ei god venninne og arbeidskollega, og mor gleder seg til å gå tur ilag med dei.Med flotte Aurdalsnibba og fossen i Aurdalselva som utsikt, så ser det ut til å bli en veldig flott dag på tur.

Flott natur, ikkje sant? Etter skogen vart felt her, så fekk man fullt utsyn til fossen.


Når du kjem til denne veien her, så står der skilt merket Tua også, og du tar av opp til venstre her.
Veldig uvant å ha med hund, for er ganske så rart å bli dratt hit og dit, men bra trim for kjernemusklene da siden ho er festet i magebelte. Er ikkje eieren, og da er det ikkje samme kustus. Men er varmt for henne, og det går ikkje fort.


Løsning på heten, bade i alle plasser som har vann! Og som mor har skjønt på matmor, så er dette en badeglad hund.Fin utsikt også, eineste lite pene er veien opp til trafostasjonen, men den er praktisk når du skal til Fagrefjellet.Oppi veien etter den lange bakken og en sving, tar MissMon av til høgre og skjærer inn i skogen.


Og i alle bekker så skjer dette, Pepsi bader! Ho er så varm, og dette kjøler henne fort ned. Mor merker fort at ho hører vann, for da drar ho som en gal, retning bekken! Blir noen hopp og sprett på mor, og det ender med mor går langs bekkene så ho får badet.
Tross for ho ikkje virker så fjellvant, så er ho en artig hund. Snuser, leiter, kikker og virrer rundt. Og søker kos inni mellom.
MissMon oppe på kanten. Da er det slutt på høg skog, no er det å skrå over myra retning toppen. Og denne dama her, det er kjekt selskap på tur det :-D


Da har du toppen i sikte. Går egentlig ikkje noe sti her, men du sikte deg berre inn mot toppen, litt til venstre for den. Går en sti langs ryggen opp, men kor den stien starter aner mor ikkje. mange som går her for å komme dit opp.

2 gode venninner på tur! :-D Varmt ute, og det føles som sommer!

:-D Joda, mor vart surret inn fleire ganger av hundeband ho, vart noen ganger mor snurret rundt seg sjøl for å komme seg ut av floken. Og så går det ikkje rett fram heller, så heile veien opp så har mor hengt etter Pepsi både hit og dit, og har sikkert gått en heil masse meir enn nødvendig. Ekstra trim! :-P


Lyden av vann, og mor henger etter Pepsi som bykser avgårde for å bade og kjøle seg ned. Badenymfe? Nei da....
Skal ikkje klage på utsikta ifra kanten her heller. Ser faktisk heilt ut til havet herifra. Ser snøen smelter fort ifra toppene, men dei lyser fremdeles kvite og innbydende, skarp kontrast til det grønne og brune. Kvite toppen midt i bildet er Skopphornet 1226moh, rett nedenfor  er en liten topp til høgre for veien, det er Fagrefjellet 466moh. Ser Hovdeåsen , ser Sula der ute, faktisk heilt ut til Godøya!


Trur du det er en hund som har det godt? :-D Vart mange pauser, rolig tempo, og masse kos.Meir kos? Ok! Pepsi legge seg på ryggen og MissMon gir litt ekstra kos. Hund på tur har det bra med dei to damene her :-)Tross ikkje er sti her, så er det ingen problem å finne en plass å sikte inn mot. Mor og MissMon går og skravler og nyter sola og utsikta.Masse snø på Aurdalsnibba 1126moh enda, så er nok en stund til det er tur dit. Mor har vært der 3 ganger, alle gangene med lillemann på ryggen. En dag så skal mor opp att, da uten lillemann.Når det vart slutt på bekkene, så fann Pepsi seg snø! Og hadde du sett for en glede! Rulling, aking og hopping, rein glede. Får no kjølt seg ned i varmen denne hunden her. Så no er jakten på snøflekkene igang.Neste snøflekk, og mor kjenner at Pepsi rykker i bandet. Med et byks og mor med hælene i bakken, så er det rett ned i snøen. Får trim av dette her!

Er noen flekker med snø her mot Remerhornet enda, men du trenger ikkje gå på noe snø for å nå toppen. Mot Aurdalsnibba er der desto meir snø, og ser Auskjeret 1203moh til venstre også har en del snø enda. Fjellrekka du ser til høgre her, det er Langfjella 918-1107moh.

Til meir du kjem opp mot toppen, jo fleire fjell titter opp der bak. Er 2 år siden sist mor var her på tur, men er like kjekt å gå her igjen.
Pepsi endelig på toppen! Snuser på ferske spor etter 2 hannhunder som kom rett før, men dei gikk videre til toppen bak.


Ser no Sandvikshornet 876moh med litt snø på enda midt i bildet, aner litt av Løsetvatnet mellom det og Jogardshornet. Så ser du Storfjorden bak her, og ser til Ørskog.


Og no får du enda meir av utsikta mot havet! Er det ikkje absolutt flott vel? <3Siste biten att, og er gjordt unna på 2 minutter. Da venter det mat og drikke på alle 3.


3 damer på tur :-D No er det berre å nyte toppen.

Mor og Pepsi <3Mat tid, og mor finner fram matboksen. Matmor til Pepsi har sendt med ei grillpølse i tilfelle ho sleit seg, og ho elsker grillpølse, og er lokkemat i krisetilfelle. Men mor gir ho halve no, og så får ho ei brødskive uten pålegg. Men kjenner no at det skal bli himmerike med mat! Magen har murret og klaget siden kom på myra.

Halve grillpølsa gikk fort ned! :-)

Dessert, sjokolade! Og tilfeldig, både mor og MissMon har med kvar sin :-P men ta det med ro, vart ingen fråtsing, men kos, og det er lov på tur.Mor foreslo en tur på toppen bakom og sjekke ut utsikten. Mannen med dei 2 hundene har forlatt plassen, og var berre å følge fotsporene til han i snøen.

Utsikt! :-P Absolutt verdt turen i snøen dette. Mor ser faktisk Trolltinden 1170moh og Ytstetinden som er det spesielle fjellet oppå Ørskofjellet, ser også fjellrekka til Ramstaddalen med Ramstadvarden 962 som høgste punkt. Dette er mors Sunnmøre, dette er mors vakre fjell <3


Ser tilbake til toppen der bak som er sjølve toppen og sekkene står, snødekt ifra denne siden.

Mor syns det er no kjekt med hund på tur, men aldri hatt sjøl i voksen alder. Hadde sikkert vært litt annet om var egen hund, men artig likevel. Pepsi er absolutt en kosete hund, ikkje så fjellvant har mor merket, men ho har garantert fått trim denne dagen :-)


Mens hunden svinset, så kjenner mor at dei gamle skoene her som vart tatt fram ifra kjelleren, dei vart satt vekk av en grunn også, utslitt og brukt opp. Men i nøden tar man det man har. Er allerede våt på beina, og kjenner at dei klemmer. Må nok i søpla dei her snart.


Snø elskende hund eller? Drar bandet maks for å skli på magen i snøen.Aner ikkje korleis videoen vart, men forsøker. Skjønner, mobilen forsvant så alle bildene er tatt ned ifra google og har ikkje fått studert dei. Så videoen har mor ikkje fått sett på sjøl engang. Men prøvde å få med utsikten her.Tilbake til sjølve toppen, og mor hadde problemer! Pepsi dro og små sprang, og mor halsende etter så snøen hoppet oppi skoene! Leken hund som  var i hundre! Vart en liten pause til ved sekkene, før begynte på turen ned att. Men halvveis ned til myra igjen, så innser mor at mobilen hennes er vekk!!! :-P :-( Lett panikk kikker mor seg rundt, sjekker lommer, men ingen mobil! Står ved en snøflekk, kjenner pulsen stig, tenker på at gikk ingen sti, kor begynne å leite? MissMon leiter fram mobilen sin for å ringe mor, men hører ingenting. Kjenner pulsen stig enda meir, panikken i hodet, det er jo som å leite etter nåla i høystakken! Hekter av hunden, og tar med MissMon sin mobil og etterlater dei to ved snøen mens mor stikker oppover mot toppen igjen. Ikkje at sjølve mobilen i seg sjøl er den største verdi, men 1200 bilder fra turer og privat ligger der, og andre ting som mor ønsker å beholde. Alt raser inni hodet til mor der ho ringe og ringer, prøver å tenke på kor gikk, og både puls og panikk stiger. Surrer mot toppen, og husker ikkje kor gikk. Ender heilt tilbake til toppen, og nedover igjen, kryss og tvers dei ca 300-400m som er mulig leiteområde i fjellsiden. Lyng, mose, stein, berg, men ingen mobil. Ned att til MissMon, hekter på att hunden, og sakte så tråler alle 3 oppover igjen, heilt tilbake til toppen, igjen. Men ingen mobil. Heilt ærlig, mor setter seg på en stein, innser at det som er på mobilen er tapt for alltid, og gjemmer nasen i hundepels og fell noen krokodilletårer. Men var berre å gi opp, og gå tilbake til bilen. Ringe mormor til å få hentet lillemann i barnehagen, for har brukt over 1 time på å leite. Veien ned går halsende og hoppende, men etter kvart så går samtalen inn på andre ting, og humøret er ikkje så svart, for det er ingenting å gjere med saken. Været er nydelig, det er grønt ute, og hunden finner alle vann og gjørmehull for å bade. Mor ender opp ganske så brun prikkende etter en ristende hund fra gjørmebad, og det er berre å le av seg sjøl på vei ned :-) MissMon får mors humør fort bedre, alltid bedre med godt selskap. Og bortsett fra at mobilen forsvant, så var dette en virkelig flott tur :-D Remerhornet innfridde så absolutt denne flotte dagen, og utsikten er er aldeles fantastisk!
Får dessverre ikkje laget noe kart over kor gikk, har ikkje noe mobil, og bildene til bloggen er allerede lastet opp via google og ligger der, derfor heller ingen bilder fra turen ned. Men er rett under 4km å gå opp om du tar turen :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar