lørdag 4. juni 2016

Kano og grilltur til Langenesvatnet 377moh


Mor har akkurat vært på en lengre fjelltur med ei god venninne, og avtalt med Far å dra ilag med lillemann opp på Langenesvatnet 377moh for å tenne bål, lage mat, og en tur med kanoen. Far har kano, og mor var med opp kvelden før for å ha den på plass, litt lettere å være 2 om det. Og dermed vart det lovt lillemann en tur også. Og Langenesvatnet, det innfrir alltid :-)
En fornøgd lillemann drar med seg padleåren sin på vei til Langenesvatnet. Han husker godt alle gangene han har padlet her før, vært på grillturer, og overnattinger i telt og lavvo.
Så var det en hemmelighet mor og Far skulle vise han, for dei oppdaget et reir kvelden før. Det en listende lillemann som forsiktig kikker oppi.... så mange bitte små egg!

Forsiktig, ytterst forsiktig så held han et lite egg, og kaller det for en skatt. "Naturens skatt." sier mor, og han er så enig.Lillemann kjenner seg godt att, og er i gang med leiken. Kjempe flott grillplass dei har laget til her, perfekt for unger å leike seg også. Vatnet her er så grunt at det er ingen fare for noe.

Til og med ved finner du her. Du kan få lånt garn for å sette også, og gratis fiske. Men veldig kjekt om du legger i litt penger for både bruk av ved osv så dei har å vedlikeholde området og utstyret.
"Et kyss?" ler far og prøver å lure mor. Far kjem med en frosk som han og lillemann fann ved elven. "Kanskje du kysser drømmeprinsen?" Mor stod over akkurat det kysset der :-PLillemann hadde nok leik med å følge med frosken i elveosen og springe rundt etter den i vatnet. Da hadde mor tid til å pakke ut av sekken og fyre opp bålet.

Det magiske bålet..... er ikkje noe pyroman, for all del, men det er noe magisk med bål.


Ikkje verst med mat på bål heller, kjøttboller, pasta og grønnsaker. Mor kjenner at det skal bli innmari godt med mat! Bruker opp litt energi på tur, pluss dette er noe lillemann også liker veldig godt.


Ikkje akkurat like enkelt å bryte opp leiken for å spise, men med en pekefinger om at han ikkje orker å padle uten mat, den hjalp ;-)

Dessert, ny kombinasjon, marsmallows med saltstang inni :-P Lillemann spesial.

Maten inntatt, pakket sammen, og på vei til kanoen. Mor såg noe på bakken, et eggeskall! Lillemann kjenner att fargen, samme som i reiret han såg på.

Litt å gå til kanoen, men det gjer ingenting, han kan veien etter fleire turer her, og rusler i vei.

Litt uvant å være på vatnet igjen syns han, men padlet fornøgd likevel. Egen åre hjelper på, er tross alt stor han også og kan hjelpe til.


Med kanoen retning Botnen så er det tur over vatnet. Blir ikkje heilt inn, for vatnet er over 2,4km langt, men blir en tur sånn akkurat passelig så han ikkje blir lei. Sjå kva som dukker opp lange vannkanten.

Men sjå der! Sauer som er ute på beite :-) Skal padle bort til dei og ha en samtale. Lurer på kor mange som er der?


Det var meir enn trudde, og mange små søte lam. Og sjå, der er 3 svarte også.
Etter forsøkt å ha en fornuftig samtale alle 3 med Bæ og Bæ, og enda meir Bæ. Fekk ikkje noe fornuftig svar, så dro over vatnet. Gå i land der tru? Kaste litt stein?Noe som aldri slår feil, kaste stein! Tru når han er over den aktiviteten? Så lenge han har det gøy :-)

Der står noen små fine grantrær der, tar en runde å sjå om finner noen fleire fuglereir. Her er jo en del trast i området.
Men tross leiter alle 3, så finner man ingen reir her. Rart egentlig, er en fin plass for fugler her.
Mor kikker opp på Urfjellet 1267moh. Fjellet er i enden av fjellrekken, og dit opp hadde mor en liten plan om å ta med ei venninne på neste tur :-)
Kjekt å ha en sterk Far som kan kaste store steiner og lage kjempe plask!


Å sjå!! Lillemann hoier og roper, kjempe plask jo! Står til slutt alle 3 og kaster stein og lager plask.
Litt rart å sjå ruinene her, at det har vært seter her en gang. Så masse aktivitet og bruk landskapet var før, kontra no. Litt trist at kulturlandskapet berre forfaller, men sånn er det med moderne bønder, og ikkje minst, utrulig færre bønder. Setrene er det ikkje bruk for lengre.Klare sjøl..... mor lar lillemann få styre på. Lærer ikkje uten å få prøve seg heller. Han skal vise kor sterk han er, at han også klarer. Men det vart litt for tungt å dytte den store kanoen utpå vatnet sjøl.Hiv og hoi, hiv og hoi! Kom igjen karer, padle i vei!


Passerer ei søt lita hytte, ekte fjell idyll der den ligger.
Lillemann er fornøgd der han rusler på vei tilbake til bilen. Han har fått den ønska kanoturen sin, men ville overnatte med en gang. Han husker telt og lavvoturene her, og vil en gang til. men det lar seg ordne en annen gang lillemann :-)


Langenesvatnet er absolutt en nydelig perle i Sykkylven. Du bestemmer sjøl om du berre går ifra parkeringen til grillplassen, går en lengre tur på stien på venstresiden av vatnet inn til Botnen, eller slår opp teltet på grillplassen her. Og ja, inne i Botnen er det tillaget bålplass, teltplass, ved og garn. Og en utedo!Et par stemningsbilder ifra kvelden før :-)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar