onsdag 22. juni 2016

Kilstivatnet 538moh med telt og fisketur


Mor har en viss forkjærlighet for Eidsdalen, ikkje berre fordi Far kjem derifra og har huset sitt der og vært en del inne før, men fordi det er så utrulig flott der inne <3 der er så mange varierte turmuligheter der, for både fiske, fjellturer, toppturer, setrer, skiturer, flotte vatn og daler, og jakt. Der er et hav av muligheter! Lillemann kom med et ønske om å dra dit cruisebåtene er, altså Geiranger, og det er få minutter unna huset til Far. Så Far inviterte inn mor og lillemann til helga og ta en telttur ilag også, og det sa duoen ja til. Planen vart da å hjelpe Far å få ut båten sin på Eidsvatnet, ta en tur til Geiranger, og så en telttur. Far skulle teste ut sitt nye telt, mor og lillemann teste ut et lånt Jotunheim 2 manns telt ifra lokale Sport1 butikken her. Teltene fekk testet seg ja, og fisk? Kven vart storfiskeren? Det får vise seg ;-)

Når du kjem til Eidsdalen via ferga, så kjøre du retning Geiranger, og nå du kjem opp svingene, så er der skiltet mot Kilsti. Så kjem du til denne store parkeringsplassen, med tavle også. Og kjøre du til første gard etterpå, så får du kjøpt fiskekort også, 40kr. Stien starte på parkeringsplassen, så du slepp leite etter den.


Både godt skiltet, og er merket sti med rødt. Som mor sa, mange turmål å velge i her :-D
Allerede starten har du fin utsikt, ser utover Norddalsfjorden og inn til Valldal. Lavt skydekke, så håper det meldte regnet held seg litt unna.
Tydelig sti her, og myrulla er midt i blomstringa si. Kontrasten det dunete mjuke kvite og grønt er så fint.

Lillemann er i godt humør også, og både går og springer, så er no en bra start på turen for han sin del :-) Har snakka så lenge no om en telttur, så endelig vart det!
Stien går langs elva innover, fin sti, ikkje bratt. Veldig barnevennlig tur dette, og så er her så fint landskap også. Rett og slett koselig å gå her.


Lillemann såg brua over elva og skulle være først. Sprang avgårde og stoppet opp og tok det med ro over. Noe har da heldigvis gått inn når vært på tur :-P Alltid ta det med ro over bruer og eler, eller så får han ikkje gå sjøl.

Fjellet Grøtet 1519moh ligger inne i skydekket, ser ikkje akkurat lovede ut været, men heller prøve på en tur, enn å sitte inne og sjå ut.
Flotte Kilstivatnet :-) Et av dei finere vatna mor veit av, faktisk. Synd været ikkje er heilt med, men kan ikkje ha sol kvar dag heller.


Lillemann er litt fram og tilbake, men er greitt å få han med på tur denne dagen. Med hetten på for er litt kald vind.


Mor har glemt å pakke med lue til seg sjøl, men er no i litt ruskevær at man føler at man virkelig lever også. Med sekken på ryggen, veit at skal både telte og fiske, da er litt vind heilt greitt.


Sti skille, og godt skiltet. Lillemann leser oppslags tavla om landskapet her.

Stien inn til Kilstisetra er merket med rødt på steinene, er stien som går til høgre. Stien/veien langs vatnet går til ei hytte ute på øya. Bak lillemann der så er der laget til en liten plass med bålplass og benker i stein. Fint å raste der :-)


Jakten på teltplass er i gang, berre å finne en plass i le. Det kan bli litt verre, nordavinden kjem rett på her. Ser Blåhornet 741moh  til høgre her, en veldig fin og lett fjelltur om du allerede er her. Og går du da litt utpå kanten forbi toppen, så ser du rett ned til rå stilige Verpesdalen. Absolutt verdt en titt!
Stien til Blåhornet går over myra, og no ser mor rett bort til Storås også.


For masse vind på denne siden, og kikker over til øya som er der. Kanskje telte oppå der? Fint å fiske i alle fall. Sikkert meir le heilt på andre siden av vatnet, men kanskje litt på øya også?Skjegglavet på bjørketre kan brukes som skjegg på lillemann også :-DFann plass ute på øya, og mor fekk raskt opp det lille lånte Jotunheim teltet. Er et lite telt, meint for 2 personer, eller 1,5 personer meir. Er egentlig ute etter å finne et mindre og lettere telt for mor og lillemann når dei skal på tur aleine, og mor må bære alt et stykke. Da greitt å kunne låne og teste telt ;-) Lillemann ville hjelpe til med å 22blåse" opp liggeunderlaget til mor. Veldig smart med den sekken der, fang luft, trykk den inn.


Vinden er veldig kald, og lillemann ville rett inn. Teltet er.... litt lite! Men mindre jo koseligere syns han, og syns det er heilt perfekt! Mor måtte brette liggeunderlaget for å få det inn over hode, og der er akkurat et lite hjørne til lillemann.
Blir ei forblåst natt, men for en plass da :-D Ser rett bort til Kilstisetra og Kilstiheia oppå der.
Far fekk så opp sitt telt, og leiren er no klar. Siden teltene heime er mor sine, så kjøpte Far seg et telt også når han skal på tur. Ser ikkje så verst ut det Bergans teltet heller, så han gjor seg et godt kjøp der.
Mor sjekker til lillemann, han har laget seg hule inne i teltet med soveposen sin. Om han ville ut? Nei takk, best og koselig der. Med noen leiker, og litt av godteriet sitt, så hadde han funnet seg til rette.

Dette er det man kaller tur idyll? Mor fyrer opp for litt middag.


Forresten, dette er tur idyll! Med fiskestanga i handa, venter på mat, og en lillemann inne i teltet som koser seg.

Litt vel liten plass i teltet til mor og lillemann, og søker asyl hos Far i hans telt. Var berre å bære over lillemann, og så står Real Turmat for middagen denne kvelden.

Mor og lillemann på telttur! Kan å kose seg på tur, uten tvil <3
Alle 3 ute å fisker, og det er absolutt en isende kald vind! Hette hjelper, men fingrene er iskalde. Men berre MÅ fiske når har muligheten!


Lillemann kjem og prøver litt mor sin fiskestang også, kanskje det er hell med den? Har hatt fleire gode napp også.

Den som fekk fisk først, Far. Var no ikkje store skapningen, så den fekk komme ut i vatnet igjen.
Så prøvde lillemann seg på Far sin fiskestang, og kva skjer da? Jo, han får fisk!! :-D Ellevill lillemann sveiver inn sjøl, han har jo fisk! Det er ingen andre mor virkelig unner å få en fisk enn han.


Kan et uttrykk fortelle alt? :-P Om dette ikkje er fiskelykke, så aner ikkje mor. Han er så fornøgd og glad at smilet ikkje stopper! Er en virkelig flott fisk også, så flott at Far faktisk er misunnelig, for er sånn fisk han håpte å få sjøl. Mor er så inderlig glad på lillemann sine vegne, Far også, og etter så mange fisketurer så var det bra at han endelig fekk en fin fisk også.
Trur det er en som virkelig har skjønt at han fått stor fisken denne kvelden, for tar ikkje berre en seiersdans på tuene, men opp til 3 :-PSå er det rett tilbake til mors fiskestang for å prøve litt til....
Far også, for sånn fisk vil han også ha! Skal love deg at lillemann virkelig lar Far og mor høre at han av alle, har fått den største flotteste fisken av alle. Så  her er det berre å fiske på Far om ikkje lillemann skal være denne kveldens vinner.


Men det er seint, klokka er snart 22, og langt over lillemann sin leggetid. Han sier sjøl at no er det leggetid, og vil i soveposen. Kjapp tannpuss ved vatnet, ned i soveposen, og så fort han har sovnet, er mor ute og fisker ho også. Mor får 3 gode napp, men ingen som ender på land, dessverre. Far har faktisk fått seg 1 fisk, men ikkje nær lillemann sin fisk.


Og når mor til slutt med iskalde fingrer tar natten over kl12, så er det en som sover meget godt inne i teltet. Det blåser godt ute, begynt å regne meir også, så frister lite å være ute. Blir nok en vindfull og regnfull natt, så er berre å finne soveposen.
7.30 er han våken, og må på do. Ute regner det, og har regnet meste av natten. Teltet er lite, så kle på seg morgen støl var ikkje berre berre heller. Men det gikk no, og rett inn att med lillemann. Været inbydde ikkje akkurat til at han ville være ute, han hadde blitt ganske så våt. Regnfull søndagsmorgen, virkelig. Teltet har egentlig plass til 1 voksen og du får sekken inn ved siden av deg. Mors 120 liters sekk halvfull, klarte mor så vidt å presse mellom innerteltet og ytterteltet, men får litt problemer med å komme ut og inn. Men den er da i det minste tørr. Teltet har virkelig tålt regnet og vinden, veldig bra, men for 2 stykker er det for lite. Mor aleine, perfekt! Og ja, super lufting på det!


Litt kos er det plass til, og mor leser Ludde eventyr for lillemann, og selvfølgelig Lillesøster som skal spise frokost. Han virkelig liker dei bøkene, og teltturer er perfekt for lesestunder.

Når det er frokost tid for alle sammen, var det berre å bære lillemann i regnet, i soveposen sin, over til teltet til far igjen. Der er det i det minste sittehøgde og plass. Mens Far steker fiskene, så er det skive til lillemann.

Får akkurat plass i stekepannen! :-D Snadder frokost, så absolutt! Ute trommer regnet, inne er det snart klar for nystekt fisk.
Etter mat er det meir kosetid <3 Lat søndagsmorgen er heilt greitt med det været ute.


På tide å pakke ned..... frister lite egentlig. Regnet er kjedelig. Så lillemann er i Far sitt telt, mens mor pakker sammen utstyret og det lille røde teltet. Ingen vits i å ha han ute og bli kald og våt. Han har det kjekt også hører mor, så ingen fare :-)
Trur det er en som trivs på telttur :-D

Pakket og klar. Mor virkelig elsker den sekken der! Norrøna Para Ranger 120 liter, får med alt til ho og lillemann for telttur. Fekk no testet den om fekk med alt utstyr og mat for 2, og det gikk!Så var det å kle på lillemann, pakke sammen Far sitt telt ilag, og komme seg tilbake til bilen. Været fristet ikkje til å fiske noe meir heller. Får heller komme tilbake hit for å fiske en annen gang.

I enden av Kilstivatnet ser mor ut til øya. Lå på baksiden av øya, og egentlig midt i vinden. Hadde lagt på venstre siden av vatnet, hadde det vært ganske så vindstille. Men da er det jo ikkje sikkert at lillemann hadde fått den fisken han fekk heller, og gjordt er gjordt.Tross regn og lavt skydekke, det er virkelig fint her. landskapet er så fint å gå i, og er en plass mor kan tenke seg å komme tilbake til.

Alt i alt så var det en fin tur, tross kalde vinden og regnet. Lillemann har ikkje klaget en gang, og har fått drømme fisken sin. Sjøl om mor og Far ikkje lengre bor ilag, så finner dei på ting ilag alle 3, og er fremdeles gode venner. Lillemann liker å være på tur, så tur ilag av og til er heilt supert :-) Og komme hit til Eidsdalen vakre plassen, det er noe mor fremdeles kan tenke seg å gjere :-)
Og Kilstivatnet, det er berre 800m til vatnet, og vart 1,3km til teltplassen. Å gå inn til sjølve Kilstisetra er heller ikkje langt. Perfekt turer for små.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar