søndag 19. juni 2016

Når mor og lillemann er barnevakt for Lillegutt


Mor har fridag, og har blitt spurt om å passe Lillegutt på 2 år den dagen. Og siden mor og lillemann er heime aleine heile dagen, og har ingen andre planer, så er jo det ingen problem. Lillegutt er veldig glad i å være ute, og er jo berre å ta han med, ei barnevogn ekstra er jo en smal sak vel? Og så er det ekstra kjekt å kunne være tante en dag også og få være ilag med han, og han er jo så glad i lillemann og. Tur til Sessvatnet etter frokost og sove i vogna, lunsj og mate endene, trille rundt vatna mens han sover. Jo, høres greitt ut :-) Lillemann gleder seg så absolutt til å få være en heil dag med Lillegutt.

Etter frokost, leik og herjing, så var Lillegutt trøtt. Da er det tid for en tur. Lillemann kaller seg for storebror og tar oppgave på alvor, og skal vise at han er stor og sterk og prøver å dytte vognen opp bakken mot Sessvatnet. Gikk ikkje så bra, så mor tar over.

At det er en spesiell kontakt mellom gutta, det er det ingen tvil om, og har alltid vært.


Går greitt å komme seg oppover grusveien, og når kjem til meir flat vei, så prøver lillemann seg igjen. Greitt å være barnevakt når har sånn god hjelp :-D
Han er klar over at mor har med pølser på termos, men det kom et inderlig ønske om et bål likevel. Mor svarer at ved har ho ikkje med, og alt ute er jo vått etter regnet. Men mor finner likevel tørr ved under forskjellige trær, og lillemann hjelper til med å putte veden under vogna. Han vil virkelig ha bål :-P


Lillegutt syns det er kjekt når lillemann triller han og tuller, alltid kjekt å ha en større gutt å sjå opp til og noen å leike med.

Går ikkje så fort med lillemann, surrer her og der, og driver med sin egen form for magi. Sett på triks på tv der noe forsvinner inn ei hand, og vips så er det borte. han gjer akkurat det samme, men han mangler litt fingerferdigheter enda :-P Blomstrene forsvinner på en måte, men har en lei tendens til å sette spor etter seg rundt handa hans. Tar litt tid når samtlige planter langs veien skal "forsvinne" et stykke.

Mor gjer som ho alltid gjor til lillemann da han var mindre, putter oppi vi\ogna forskjellige planter. Men Lillegutt berre hiver dei utenfor, og når tomt, kikker han utenfor vogna og lurer på kor dei vart av.
Mors løsning, trille heilt ut i kanten så han får plukke dei sjøl :-D

Etter hatt så mange fine dager, startet denne dagen med meget lavt skydekke og regn. Regnet har gitt seg, men skydekket ligger lavt ned i fjellene enda. Kaldalen ligger der i kløfta og ruvende Skopphornet 1226moh skal være bak der, men et teppe dekker det meste.
Prøver igjen han, og endrer både fra Hokus Pokus til Simsalabim, så får han ikkje heilt heile bregna til å forsvinne. Men litt meir trening så kanskje?

For å sikre framdrift, så er der forskjellige ting på vei opp til Sessvatnet som lillemann husker, og mor minner han på. Som dinosaur rota som er trofast på plass.Sessvatnet ligg stille når kjem fram, kun avbrutt av 2 ender som svømmer rundt og håper på mat.
Lillemann vil til siste bålplassen med brygge og slenge, og Lillegutt omtrent kryper ut av vogna for å følge med kor han vart av.


Men ved den bålplassen syns mor ikkje at det er så trygt å ha Lillegutt gående, pluss slenga er borte. Så overtaler lillemann til å dra til til bålplassen som er der borte, der er det nylig satt ut en benk. Der er det bedre for Lillegutt å gå også, og ingen brygge. Dessuten lokker mor, så er det der endene er. Vakker plass, ikkje sant? :-)
Med sekken på ryggen, veden i eine handa, sitteunderlag og Lillegutt i andre, så var gjengen endelig framme. En som nesten hopper i glede over alt han ser, og har strake retninga mot vatnet. Ingen fare, veldig grunt her ;-)Lillemann kjem for å passe på, og begge speider etter endene som dukker opp i sivet. Mor kjenner ho blir varm i hjertet der ho ser på gutta ilag <3
På tide med lunsj, og han skal absolutt ta opp sjøl. Og med riktig redskap, så er det en fornøgd gut som klarer seg sjøl :-)

Er ikkje berre lillemann som er glad i pølser, Lillegutt også. Går litt inn, litt på bakken, og litt hopper han ned og kaster ut til endene. Lillemann veit at endene ikkje skal ha annet en tørr skive, så han stopper Lillegutt, og til og med plukker opp.Det blir spist litt, kastet litt skivebiter, vandret litt, spist litt til.
Og Lillegutt er på samme måten som lillemann, vandrer  rundt, spiser litt, fram og tilbake. Får skivebiter han også, et par havner inn i egen munn, men det meste havner ut til endene :-)Lillemann passer godt på, og Lillegutt tar etter akkurat det lillemann gjer. Og så har han skjønt at om han ikkje trakket ut i vatnet, så lar mor han gå litt fritt sjøl. Stille enighet om frihet :-D


Mor føler seg heldig der ho ser på dei, være her og sjå dei har det kjekt, samholdet, gleden og ikkje minst dei er mine <3 være mor og tante for dei har er en velsignelse.

Mor tenner opp bålet, og når det fanger Lillegutt sin oppmerksomhet, da er det gjordt. Han er ikkje akkurat særlig vant med bål livet som mor og lillemann driver med, og er utrulig fascinert av bålet. Mor gjentar fleire ganger Au au, og Farlig for at han skal forstå, og han skjønner fort at han skal kaste pinner og lignede på bålet. Etter fått kastet fleire pinner, så får mor en lang og god stolt klem over en som har fått prøvd sjøl :-)Tross knotten no har gjordt inntog, så er det veldig godt å avslappende å være her. Vakre vatnet, ender, matpause, et lite bål, og 2 hjerteknusere. Kan ikkje klage på denne dagen her.


Dessert tid! Gjelder å få i gutta litt energi og fylle opp før drar. Finne noe begge liker, og som går lett ned når dei knapt har tid til å spise. Og veldig viktig, må være likt!
Tomt for brødskiver, så rett på stein kasting. Rart det der, samme kva alder, kaste stein går aldri av moten. 2 stykker, samstemte og enige, koser seg ilag på tur.


Lillegutt er virkelig trøtt, og klokka er 12 og sovetid. Knotten begynner å bli plagsom, så lillemann leder an i stein tilbake til vogna.

En trøtt liten, og mor får både ekstra kos og klemmer <3


Rakk knapt legge han i vogna før øynene begynte å lukkes. Raskt fram med flaska med melk, og pakke alt utstyret under vogna. Trur det er en som kjem til å sovne fort.

Ja ja, alt et sitteunderlag kan brukes til, en megafon! Lillemann nekter å putte den under vogna, og prater og synger om kvarandre i megafonen. Lillegutt stemmer i ifra vogna når lillemann synger.
Det går en nylagt fin grusvei mellom Sessvatnet og Heimstevatnet. Litt løs grus enda, men det tar litt tid før den setter seg. Går fint å trille, ingen problem, har store og gode dekk.
Går over ei elv, og trur du ikkje anda ifra Sessvatnet kjem og vil ha meir mat?
Lillemann prøver seg på en kvakk kvakk samtale med anda via megafonen, men tru det vart feil kvakk språk, for han fekk ikkje noe svar ;-)

Du ser faktisk Heimstevatnet når du går på grus stien, og når du snur deg andre veien enkelte plasser, så ser du faktisk Sessvatnet også.


Det skal dei ha, dei har vært supre dette året med å sette ut benker over alt langs veiene her rundt vatna. I begynnelsen mellom vatna står en benk i kvar ende, også rundt vatnet står det et 3-4 benker. Kjempe flott! :-D Tusen takk til dokke som står bak for å tilrettelegge for at folk skal bruke plassen.
Før flaska var tom, og mens mor og lillemann sang So ro lillemann, så sovnet Lillegutt. Ser han har det godt, og dermed så surrer mor og lillemann på sin vei rundt heile Sessvatnet.

Full utsikt til Heimstevatnet. Er veldig fint her, syns knotten skal ødelegge det å være der på sånne fine dager som dette. Hadde heilt sikkert vært fint å telte en plass der.Lillemann leiker rakett med en pinne, har også kastet pinner i gjørmen, leika supermann, plukket myrull og laga flyge ting av ulla, tullet med mor, og kikket seg rundt. Har virkelig tatt tid å gå, men har jo ingen hastverk. Du ser no korleis grus stien slynger seg i myrlandskapet.
Har komt til sjølve veien igjen som går rundt vatnet, og lillemann husker alle paddene som var her, hundrevis! All kvekkingen, jumpingen i vatnet, og at Kompis var med da, og mormor og morfar til Kompis. Står og mimrer, og glemmer heilt av å gå videre.
Fint å kunne gå sånn som dette rundt et vatn og sjå det samtidig. Skog, fjell og vatn, og en gut som er meir i grøftekanten enn oppå veien. Skal du ha deg en joggetur, så er det perfekt her! Mor har prøvd seg noen veldig seine kvelder her på å jogge, og etter kl22 så er du her omtrent aleine, heilt perfekt.
I enden av vatnet så var gut sliten og ville opp på skuldrene. Mor leiter fram Ergo bæreselen, og vips så er gut på ryggen. Praktisk når du har barnevogn også. Han klegger seg tett inntil ryggen, held rundt mor og lukker øynene ei lita stund. Tross lillemann er 4,5 år no, så syns mor det er koselig å ha han på ryggen. Spesiell kontakt på denne måten, og praten går så masse lettere.
Ifra enden av vatnet blir veien dårligere. Her har man ikkje hatt bruk for å bruke veien når dei bygde monstermastene, så her er den ikkje utbedra. Men trille går fint, tar det berre litt meir med ro.


Eineste plassen som er vanskelig for barnevogner, over røret. Men med litt tålmodighet og forsiktighet, så kom mor seg over med både vogna og lillemann på ryggen.


Endene hører gjengen og kjem for å sjekke om det er meir mat å få. Det er ganske så stille på vatnet, og vannliljene har så smått begynt å blomstre. Om ei uke no, så er det sikkert mange vannliljer her.Blikkstille vann og fjellene speiler seg, ofte som dette her ved Sessvatnet.Går fort å gå ned veien, og ikkje så lenge før er nede ved bilen igjen, og en utkvilt og blid Lillegutt våknet opp. Etter fått summet seg over kor han er og ilag med kven, så var det å sitte opp og stråle som ei sol. Har vært veldig kjekt å være barnevakt for Lillegutt, og lillemann syns at det er artig å være storebror for en dag. Turen opp og rundt Sessvatnet har vært veldig kjekk, og virker som Lillegutt også har hatt det kjekt. Kanskje mor og lillemann får være barnevakt en annen gang også ? ;-)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar