mandag 6. juni 2016

Sandvikshornet 876moh som overgangstur


Det er fredag, og det er fremdeles 4 dagers uke på jobb. Men denne uken har også sysalen fri, og det betyr at mors venninne MissHR har fri! Så mor kjem med et forslag om å gå Sandvikshornet, men ikkje gå den vanlige veien via Vassetra, men ifra Løset. Og så ta heile runden med en bil i kvar ende, å gå ifra Løset, opp på Sandvikshornet, så ned att via Vassetra og til Hjellane. En tur på over 10,6km, men du får til gjengjeld ei av dei flotteste utsiktene her i Sykkylven med både fjell og fjorder, og ser ut til havet. Trur faktisk dette er mors favoritt tur her <3


Levert lillemann i barnehagen, og kjøre først en bil opp på Hjellane, så kjører til Løset og parkere ned  til høgre i krysset mellom Andestadvatnet og Litlevatnet. Du starte på ca 70moh, skal opp på 876moh, før ned til ca 199moh.Så går du over hovedveien, opp til et eldre kvitt hus som er utenfor bildet til venstre. Derifra går du berre grusveien opp. Du tar ikkje feil ;-) Dette er samme veien om du skal til Løsetvatnet eller Søvikhornet 706moh.

Grusveien er ganske så nylagt etter monsterlinjene her vart satt opp. Er ikkje så mange meter du skal gå før du ser dette falleferdige bygget til venstre. Bak den går stien opp. Skulle gjerne sett at det kom opp et skilt her ;-)Stien går i skog og gras, heilt grei å gå. Er litt bratt her kanskje, så du trenger ikkje akkurat gå på med det samme. Kos deg med naturen du :-)

MissHR går trutt på opp, og praten går like fort som beina på begge to :-D Dette her er en kosetur, ingen springe fort tur!

Ingen hemmelighet at MissHR ikkje er så glad i småkrypet flått, men andre små fargerike blir kikket på. Ikkje store insektet, men den røde fargen fanger oppmerksomheten fort.


Komt litt opp i siden, skal videre til venstre, for så skrå opp til høgre på den kanten der bak.

Mor gjorde et forsøk på å plukke alle forskjellige blomstene ho fann langs stien på vei opp. Vart faktisk ganske så mange! Skogsfiol, myrfiol, smørblomst, skogstjerne, kvitveis, løvetann, skrubbær, stormarimjelle og en art av marikåpe.

Har gått litt for langt, noen få meter, men no ser du stien som går rett fram til Løsetvatnet og Løsetsetra, og den pilen i bakken til høgre, det er stien som går til Søvikshornet. Snur og går noen få meter tilbake til saltsteinen, for når du går til saltsteinen, så ser du stien. Men obs, der er en saltstein ganske så i begynnelsen av stien, du skal nesten heilt opp på kanten, altså saltstein nr2.


Sånn ser stien ut, den er tydelig og veldig fin å gå.

Kjem til ei lysning, og du får litt utsikt ned til Løsetvatnet. Fjellene der bak blir retning Skodje og Vatne.
Mor og MissHR går og prater om stien opp til Sandvikshornet andre veien kontra gå her. Der har du bratt grusvei, her har du fin sti og en flott skog å gå i. Hittil så er MissHR veldig overbevist om at ho ikkje skal gå den vanlige veien opp på Sandvikshornet fleire ganger, men her :-DKomt litt meir opp i høgda, og mor snur seg. Blir bra utsikt etter kvart til fjorden og fjellene der bak mot Vaksvika.


Du ser veldig snart også bedre til Løsetvatnet 298moh også. Ligg veldig flott til det vatnet der, ned i ei dump, midt mellom to store fjell.


Damene på tu! :-D Kald trekk, men strålende sol. Tur humøret er uansett på topp!
Der har du målet også :-) Sandvikshornet ligger der oppe, og du se kor du skal. Men som alle andre fjelltopper, så er det der en lure topp, men det er kun 150 meter å gå i rein promenade tur oppå toppen der bort til det som faktisk blir rekna som toppen. Og der har du utsikten å nyte!

Både mor og MissHR snur seg titt og ofte kun for å beundre utsikta, diskutere fjellene, tur ruter osv. Damene rett og slett nyyyter turen :-D

Ute av skogen og det blir meir åpent landskap. Er meir myraktig her også. Men er tørt å gå.

Om det ikkje hadde vært sti her, så trur nok mor at veien opp hadde sagt seg sjøl. Du ser rett på målet og er berre å sikte seg inn.

Begynne å få meir utsikt mot fjellrekkene også no, fremdeles kvite topper.En liten pust i bakken med litt påfyll. Viktig å fylle på med noe energi underveis, slik at man ikkje går tom, og tuen blir tung. Litt av turgleden forsvinner når man er tom i kroppen. Og det er ikkje så dumt å stoppe opp og beundre utsikten heller ;-)


Og så er her massevis av molteblomster også. Mor lurer på om alle blir spist opp etter kvart her...Nærmer seg, og stien er god enda. Ligg litt snø enda her, men den smelter utrulig fort no i denne varmen.Utsikten mot Vaksvik, Ørskog, Søvikhornet osv og ser både Hurtigruta og en cruisebåt passere ute på Storfjorden på vei inn til Geiranger. Turistsesongen er i full gang. Ser enda Løsetvatnet nede ved foten av Søvikhornet, og til høgre ser mor litt av Andestadvatnet og Lisjevatnet. Og heilt ytterst til høgre, der ser mor faktisk Lille hytta som lillemann er så glad i.

Påfyll av vatn, rett ifra den smeltende snøen, kan du få reinere vatn? Tviler.Der er en plante som mor og MissHR såg over alt, greplyngen. Den bitte lille søte blomsten lyste opp over alt og sprede glede.Sjå kor liten da! <3 Absolutt nydelig og frisk her oppi fjellsidene. Ofte er dei aller minste ting her i livet det beste også ;-)2 venninner som beundrer dei store ting i livet, våre flotte fjell <3

Og ilag, dei store fjell, og dei bitte små blomster, så er fjellheimen komplett ilag.

Stien blir litt ruskete mot slutten, du finner biter av den her og der om du kikker. Er berre å sikte mot ryggen, stien går der oppe til slutt.

En cruisebåt kjem inn fjorden, sikkert full i turister som skal inn i Geirangerfjorden no. Dei får i alle fall et fantastisk vær og bra med vannføring i fossene der. Er nesten så mor sjøl kunne tenkt seg en tur innover fjorden der med båt, ikkje gjordt på snart 20år.
Oppe på ryggen, og går bort til snøen. Skarp kontrast til det grønne og blå, og utsikten er så absolutt av det flotteste som er her i Sykkylven <3


Sjølve toppen, og ser snøen ligger godt på baksiden, Kjenner også den kalde nord trekken som har vært i dag, så blir nok å kle på seg på toppen.

Stien går ikkje utpå kanten, ta det heilt med ro :-) Den går på innsiden, så har du høgdeskrekk, ingen fare å gå her ;-)


Mitt vakre Sunnmøre <3 er det rart mor elsker denne toppen her? Snart skal du få sjå utsikten andre veien også, like  flott!Ser ut som du er på toppen, men dette er berre fortoppen. Ingen problem å gå her, fin sti. Det er kort bort til sjølve toppen også. MissHR er rask på foten og fyker avgårde mot toppen. Med fjellrekker på venstresiden, og fjord på høgresiden, så har du det beste av begge her.


Hei MissHR! :-D :-D Fornøgd dame!


Der borte har du sjølve toppen, og som du ser, ikkje noe problem å gå dit bort eller langt. Du har forresten nok med utsikten når du går her også :-P
Fjorder, havet, utsikt så langt øyet rekker. Rart mor liker seg her?

En siste kikk denne veien før utsikten hit forsvinner. Har vært en absolutt nydelig tur opp denne veien, og mor er så absolutt enig med MissHR at denne veien her er både bedre og finere å gå enn grusveien opp til Vassetra, og dei litt langdryge ryggen opp mot toppen.

Hei topp! Vi er tilbake! Kjenner den kalde vinden tar tak, er ikkje skikkelig sommer enda. Men siste dagene med strålende sol hjelper godt på sommerfølelsen

Ser no ned på Andestadvatnet, Aurenakken, Fargrefjellet, ser litt av Sykkylvsfjorden der også.En sprudlende MissHR med sitt nydelige turhumør setter prikken over I`en på en så fin tur som dette :-)

2 veldig glade, fornøgde og i strålende turhumør! :-D Kan jo ikkje annet enn å smile heller på en sånn flott dag, med så flott tur.
Innskriving i boka er viktig, og så er det klart for en laaang pause oppå her berre for å nyte utsikten og været :-)


Aner ikkje når denne toppen her fekk alle rettigheter, men trur du ikkje MissHR drar fram et syltetøyglass med hvitvin og to glass? Reine luksusen på en fjelltur :-D Skål!

Held ikkje berre med drikke på tur, noe skikkelig mat trengs også. Og kan no ikkje ha bedre plass en oppå toppen her og sitte å ta lunsjen. Kor lenge vart værende på toppen, aner mor ikkje, men damene nøt livet, turen, utsikten og kvarandres selskap lenge oppå der.

Ned att så er det mot Vassetra. Veldig tydelig sti, blitt veldig brei sti av alle som går her jamt. Fine med å gå her, er jo at du har den flotte utsikta utover fjorden, og ser ned til vatna rundt Vassetra.


Altså, det er utrulig flott å gå opp andre veien, og så får du dette som utsikt på vei ned. Snakk om å få i både pose og sekk :-D Ser massivet Skopphornet 1226moh, Hovdeåsen 367moh, ser Sula, og har Emblemsfjellet til høgre her. Fjorden er Storfjorden.
MissHR akkurat på vei ned ifra toppen.
Det ser bratt ut når du ser toppen her ifra, men det er det ikkje. Synet bedrar ;-)


Stien er ikkje merket, få stier som er her faktisk, men her går så mange folk her ganske så masse, at du kan ikkje unngå den.


Den går nedover langs ryggen, litt opp og ned, og når du går denne veien opp, så kan det virke litt langdrygt, for det dukker stadig opp en liten kul.


Toppen litt på avstand no, og er så glad for at kom på å kunne gå opp via Løset, enn berre opp denne veien her.


No ser du kulene som er langs ryggen fram til Storevarden. Du kan gå ifra Sandvikshornet og ta av via Storevarden.Det eineste som er litt ekkelt parti, akkurat i det du skal ned til skaret, der er det litt vanskelig å få skikkelig fotfeste. Molda har blitt trakket vekk, litt bratt, og du tar det med ro akkurat her.


Så er det berre å følge ned til Svartevatnet 498moh, så Vassetra og vatnet der.Har er stort parti her som er litt vått. Litt hopp og sprett, og du finner deg steiner.Mor snur seg så du skal få sjå, sånn ser det ut når du kjem i skaret og skal opp denne veien. Når du står nede på Vassetra så se du skaret du skal gå i også.


Svartevatnet ligger bak Storevarden 648moh, og mor har aldri sett noen her som har fisket eller noe. Faktisk aldri møtt folk ved vatnet overhode, så noe fiskevatn trur mor ikkje at det er. Om noen har fått fisk her, gi et pip :-)


Etter gått over elva til Svartevatnet, har du en fin fin sti ned mot Vassetra. Praten går mellom damene, av og på med klær alt etter vind og sola, og det går veldig fort unna ned her. Lett gått terreng, og det er jo alltid lystbetont å gå nedover :-P
Ser bakover, og der ser du Sandvikshornet stikke opp til venstre der. Absolutt en favoritt av mor den der, og har vært der fleire ganger med lillemann på ryggen.


Setervatnet 460moh ved Vassetra, og du kan velge mellom 2 stier. Enten gå til  venstre her, eller ta opp til Vassetra og gå den veien. Er nok kortest den til venstre, men MissHR har ikkje vært på utsikten bak hyttene, så går stien til høgre.Der ser du skiltet som viser stien som går til venstre langs vatnet, og du kjem inn på grusveien.


Er det ikkje fint her vel? Vassetra er en fin plass, faktisk heile året rundt. Og du får vakre solnedganger bak hyttene her.
På vei til utsikten, og no ser du skaret mor snakket om midt i bildet. Der går du for å komme opp på fjellet om du går via Vassetra her.


Der er utrulig mange som daglig går opp til Vassetra som trimtur, men veldug mange stopper ved postkassen, skriv seg inn, og går ned att. Ta deg 3-4min ekstra og gå forbi hyttene og bak til dette, det er jo rosinen i pølsa jo! Å stå her en kveld og sjå på solnedgangen, er  aleine verdt å gå opp for.


Fra setra går det er fin fin grusvei heilt ned til Hjellane, og der bilen står.Så for denne gang, tusen takk for oss Sandvikshornet, vært en fornøyelse å vært på tur hos deg igjen.


Og så er det berre ned bakkene med dei her flotte fjella som utsikt. Mor og MissHR er skjønt enige om at å gå opp ifra Løset er så masse bedre enn opp ifra Hjellane, og mor er så glad for at ho ville være med på tur :-) Og da slå 2 fluer i en smekk og gå som overgangstur, så får du beste utsikten du kan få. Og har du ikkje gått denne turen her, så anbefaler mor den på det aller varmeste :-D
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar