søndag 17. juli 2016

Saltkjelen på Stranda


Etter at mor og lillemann våknet opp i teltet ved Ljøbrekka, så var det kva finne på denne våte dagen? Mor hadde håpt på en tur opp sjølve brekka med lillemann, men han ville besøke MrR etter at han hadde fisket litt. Mor gikk med på det, for både sko er våte, bakken og vegetasjonen også. Etter slappet av og tørket opp hos MrR, så var det den tur som han hadde sagt skulle ta med mor og lillemann på, Saltkjelen. Saltkjelene er et lite nes ved Sunnylvsfjorden med hytte på, lita brygge, en gammel ovn som fyringsplass, og steinbenk.Han ringte MrL om han og ville være med, og dermed var det 4 stykker som skulle over Hatledalen og ned til Saltkjelen.
Du kjøre forbi Opshaug sitt grustak i Uksavika, tar samme vei som mot Liene på Lievegen, men tar av en grusvei til venstre. Ikkje så lett å finne fram om du ikkje er loalkjent, og det er ikkje mor, så glad det er MrL som kjører.
Parkere der, og du fortsetter på grusveien som dette her. Da er gjengen klar for å gå over og ned til Saltkjelen :-)Veien går fort over til å bli en sti, og gut har funnet noe interessant. Mor må kikke etter.


Et råtnende tre lå der, og skule kikke etter larver og biller. Sparket lett borti, og ut vrimlet det med bitte små maur! Berre å trekke seg tilbake, måtte berre kikke litt først.


Etter komt opp bakken, så gå du på ei flate litt. Så deler stien seg. Den som karene tar, er kortere men brattere. MrR sier at skal ta den andre oppatt. Den er en liten omvei, men har finere utsikt, og ikkje så bratt.
Det er bra fart på gut akkurat no, vil helst være fremst i stien, og suser forbi karene inni mellom.

Og ja, det er bratt nedover her og der. Ikkje merket sti, men du finner fram.
Går greitt nedover, vekslende skog og noen plasser litt smal sti der passet på lillemann.

Da er man nede ved Saltkjelen ved Sunnylvsfjorden. Veldig fint å stå der og kikke innover fjorden der alle cruiseskipene går innover. Skulle virkelig komt et skip no så lillemann fekk sett.
Bitte lille kaia som er her, søt plass dette.


Mens MrR, rettere sagt, Askeladden, fyrer opp, så er lillemann nede i fjøra og leiter etter krabber med mor. Fann noen bitte bitte små, og endte med mor si hand vart heilt full av kilende krabber.
God fyr i ovnen, og mor setter på vatn, og legger på noen pølser.Saltkjelen er ikkje noe stor plass, men lite nes med ei lita låst hytte, lita brygge, og steinbord og benker. Men akkurat passelig for en liten gjeng som vil ha seg noen late timer her for kos.

Lillemann er selvsagt over alt, alle berg og plasser skal utforskes, og mor etter for ho kjenner ikkje bergene her. Han koser seg virkelig her, og sprudlende fyker rundt. Der oppå er slottet hans, visstnok.


En ensom mann i kajakk padler fint forbi, og mor kjenner lysten etter en rolig kajakktur en plass. Men men, når ikkje har kajakk, så får det være med ønsket. Ser deilig ut å dra sånn innover fjorden, bortsett fra når bølgene ifra cruiseskipene kjem :-P


Lillemann får sprette rundt i berre sokkene, spiser ei skive på null komma niks! Også starter på ei pølse. Er store steiner her, fine å klatre på, og han syns dette er den perfekte plassen å være akkurat no.


Var her ei stund og slappet av, fekk no spist opp alle pølsene i det minste, var berre å dele dei ut. Men skyene er truende, som dei har vært siste dagane, så pakker sammen. Tar no den andre stien opp, litt lengre, men mindre bratt.
Veldig grei sti å følge, tydelig og fin å gå.


Inni mellom trea får du av og til utsikt til fjorden også, så litt finere utsikt enn den andre stien som tok ned.

Veldig koselig skog å gå i, åpen og lun og du ser stien som snor seg avgårde.


Lillemann veksler med å gå med mor, mrR og MrL. Han er i virkelig pratsomme hjørnet, og begge karene er tålmodig med en liten kar, både i praten og i farta. Meget barnevennlige dei to her :-) Og når lillemann begynner å snakke om sliten, så snakker MrR han vekk. Han satt kun et lite stykke på mors skuldre denne turen.
Utsikt ut mot Norddalsfjorden og den grå himmelen. Temperaturen er grei for å gå tur, men er typisk sunnmørsk juli vær, veldig vekslende med regn, sol og tåke. I sånt vær er det greitt med sånne korte turer som dette, og lillemann har lyst tilbake hit en annen dag også, da med begge karene igjen :-)
Ca sti dette kun, og under 1,5km å gå. Som voksen ca 20min å gå.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar