torsdag 14. juli 2016

Vindsneset for liten og stor


Mor og lillemann har vært med på den årlige aksjonen Fjøre til fjells kvart år. Kvar mai settes ut koder på nye plasser, og det er 12 turer fordelt på forskjellige vanskelighetsgrader. Du må ha tatt 6 turer og funnet kodene for å kunne levere inn arket, og være med i treningen på premier. Har ikkje kjøpt arket enda, men har allerede hanket inn noen av kodene. Mormor har i år også tatt på seg å ta med 4 av ungene til 6 turer, og en av turene er Vindsneset. Ligger i Søvika, og er en grei tur å gå, ca 1,7km en vei. Og siden MrRob og MrM skulle gå, så hadde lillemann også veldig lyst. Bonus, MissS med 2 som ho er tante til vart også med. Så dermed vart det 3 voksne, og 5 barn i alderen fra 2 til 12 år. Tur, bål i fjøra og fiske litt, en virkelig koselig dag ilag med folk man er glad i :-)

Mens venter på resten, ligge på kaia og sjå på alle småfiskene som svømmer er nede. Små yngel heilt inne ved tangen, lengre ut er tenåringene, og en og annen større lengre ut. Men nok av fisk å sjå på, og får fiske etter noen av dei seinere.

Samlet gjeng begir seg avsted på grusveien som er første delen. Mormor og alle ungene :-DMormor har 2 bøtter ser du, dei er fulle av oppskåret melon, og er berre å forsyne seg mens man går. Skal love deg dei bøttene var populære på turen :-DLillemann har liten pust for tiden, været i Lillehammer var så skiftende med regn, kaldt og skikkelig varmt, at han har hostet meir enn normalt. Så opp på skuldrene litt, og litt mat i samme slengen.MissS skubber på den vogna på grusveien. Ikkje akkurat egnet veien her for barnevogn, litt vel dårlig, og vogna har doble hjul. Men dama har pågangsmot, og gir ikkje opp med det første. Men veldig koselig da med trea som danner en tunnel her da, og minien oppi har nok å sjå på med alle ungene som svimer rundt.

Men til slutt så var det ingen vits i å prøve meir, dessuten så har mor med bæreselen som ho kan bruke på minien. Til og med 2 syklister la ifra seg syklene sine, og gikk til fots videre. Godt parkert uti grøfta, slik at atv`en som jobber her kunne komme forbi.


Minien var en racer på å gå han, ingen problem! Herlig gutt som skulle kikke på alt, hoppe i søledammen, og kaste stein. Dessuten så skiftet han på å holde noen i handa, så folkeredd var han ikkje, for mor fekk også holde handa et par ganger.


Om ikkje veien er akkurat barnevognvennlig, så er skogen desto koseligere. Berre pass på brenneslene i grøftekanten, er en del av dei første halvveien inn. Og ser du den brua der? Kva bor som regel under brua? ;-)


Plutselig hoppa 2 store troll fram og brølte! Men brølene var fleire jo? Kor er resten av trollene?


2 troll til dukket opp, brølende, og hoppet opp på brua for å ta dei stakkars turgåerene :-)
Nærmer seg hyttene på Veltneset, og du ser over til Ramstaddalen herifra. Lavt skydekke, som seg hør og bør i juli, håper berre regnet held seg unna.
Er det sommer, så er det sommer, og humla jobber på. Surrer med sitt, og surrer rundt hodene til gjengen. Mor ber lillemann la dei være, for dei er ikkje sinte eller aggressive, berre man lar dei være i fred og får jobbe.Mor finner fram Ergo bæreselen, og får den på MissS, og slenger hennes sekk bakpå sin egen. Minien ser ut til å syns at dette her var ikkje så dumt, og kikker seg rundt. Stien går til venstre for hyttene, og du ser skiltet som viser vei.


Lillemann er så glad i å være på tur med søskenbarna sine, for dei er veldig omtenksomme og inkluderende, og han ser opp til dei. Spesielt han her, omtenksom kar <3

Stien ifra hyttene og ut til neset er merket med trepinner. Veldig greitt, og lillemann speider etter dei.
Veldig fin skog her, ikkje tett, og stien er grei å følge.


Nøtteskall? Jo da, her kan Nøtteliten bo og finne masse mat også. Kjekt å finne både heile nøtter, og skall.Til slutt er det å gå ned til sjølve neset. Noen plasser er det greitt å låne ei hand til dei minste, litt ulendt her og der, men stort sett så vil denne guttegjengen her klare seg sjøl.
Og etter passert store steiner, noen hull og greiner, så er alle nede på Veltneset.


Blir fort folksomt når gjengen inntar plassen :-D Koden er no innhentet, og det blir en liten matpause. Rart kor sulten unger kan bli av å være på tur.Eldstemann av dei 5 gutta, og BURSDAG!! :-D Gratulere så masse med dagen! Heldige tante som får være med deg på dagen din og feire den på fleire måter :-)

4 tur glade gutter utpå steinene. Gjer eldstemann noe, så skal dei også, men for en herlig gjeng!Minien får ikkje slippe ned her, berga går litt vel bratt ned for en på denne størrelsen. Han ser ikkje ut til å ha noe imot å sitte der heller, får både oversikt, mat servert bak, drikke, og oppmerksomhet.
Etter inntatt noen skiver, meir melon, drikke, så var det å delvis klatre seg opp att. Rart det der når man er fleire ilag, bedre motivasjon også.Lillemann er så glad for å være på tur med dei andre gutta, og får litt ekstra motivasjon av dei, og av at mor dytter han bak i den bratteste kneika. Hjelper å sjå at andre klarer, da skal han og klare det.
Mor danner baktropp, sjekke at alle er med. Får også anledning til å sjekke ut noen av dei fine plantene langs stien. Norske orkideer er virkelig flotte om du kikker meir nøye på dei. Sett dei fine mønstrene inni blomsten? Ikkje? Kikk inn neste gang ;-)

Tilbake til veien, og passert hyttene. Bøtta som henger bakpå mormor blir flittig besøkt av fleire barnehender og voksne, og snart er den også tom. 2 bøtter går fort unna!

Tilbake til kaia, minien søv i vogna, slitsomt å være på tur. Dei 3 eldste har fått på redningsvestene igjen og fisker.

Bålet er klart, lunsj er på vei. Hadde mor tenkt seg om, så hadde ho tatt kyllingen først :-P Men etterpåklokskapen kom litt for seint.


Men var ikkje særlig fiskelykke dessverre, fjøre sjø, men dei fann fort noe annet å gjere på. Ingen problemer å finne på noe på ei strand som dette.
Pølsegrilling hører til med et bål og barn i fjøra, og dei var raske når bålet tok skikkelig fyr.

Nesten like gamle gutter som fann tonen ilag på turen. Kjekt å få nye venner også.

Minien våknet etter dupp nr2, og grille ville han også. Pølse slår an, uansett alder snart, og han kikket spent på pølsa si ei stund. Tålmodighet hadde han, det skal han ha.

Folksomt i fjøra også :-DMor hadde med litt sjokoladekake, og det gikk unna det også. Bursdags gutten hadde til og med fått kake på senga, og skulle heim for meir feiring og kake, så her er det feiring ifra han våkner til kvelden :-) Dei 2 karene her syns kake er godt i alle fall.


Lillemann tok like godt en happy-dans utpå steinene, så han har en god dag uten tvil.Mor tok seg en bit ho også, og begynte å pakke sammen. Skal rekke feiringa, pluss pakke til telttur med lillemann på Ljøbekka etterpå. Logistikk, nøkkelen til det meste, og er utrulig kva man får til visst man vil. Alle sammen møttes faktisk igjen litt seinere til feiringa av MrM. Minien hadde til og med rukket dupp nr3 i bilen, også broren sovnet i bilen. Så må være noe med sjøluften, for kjekt hadde alle og enhver det på turen, både liten og stor :-)Turen er veldig grei den, og er super for en gjeng som dette. Avslutte i fjøra var heller ikkje dumt, med både mat og leik. Fiskestang, leite etter krabber, finne krabbeklør blant steinene, bøtte og spade, og dei var opptatt. Distansen er også overkommelig for dei fleste, ca 1,7km en vei. God tur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar