torsdag 4. august 2016

Fagrefjellet 466moh den korte nye vei


Lillemann og mor er så heldige å ha gode venner som også er glad i å gå på tur. men i det siste har
MissMa slitt med en vond tå, og dermed ikkje fått gått særlig med tur i det siste. Men den begynner å bli bedre, og mor vrir hodet sitt på kor kan dei gå, en kort tur uten humper og dumper. Fagrefjellet! Der har dei nylig laget en kort men veldig fin grus sti opp. Den veien er jo flat, og ikkje noe ho kan sparke borti. Så mor sendte et pip, og dermed vart det tur i godt selskap for både mor og lillemann :-)


Du kjøre opp mot Andestadvatnet, og tar av til høgre ved gamle Aurdal skule. Følger så skiltene til Statnett. Så kjem du til slutt opp til denne parkeringsplassen opp på baksiden av Fagrefejllet, og du er nesten ved trafostasjonen.
Ca kjørerute opp til parkeringsplassen. berre følg skiltene der står Statnett.
Denne veien her er laget for at folk skal lettere komme seg opp til kanten og en benk til fots, rullestol eller barnevogn, og også dei som er litt dårligere til beins skal kunne komme seg litt opp for utsikt også. Så vær så snill å respekter motorkjøretøy forbudet, slik at tilbudet ikkje blir ødelagt for dei andre :-)


Berre ifra parkeringsplassen ser du inn til Sunndalen og dei to fjellene Aurdalsnibba 1026moh ser du til venstre, og Revsdalshornet 949moh bak i der midt i bildet.


2 bestevenner som er glade for å sjå kvarandre :-D Så full fres ifra første meter. Gjenstår å sjå kor lenge det der varer :-PDei har gravd en del her for å lage veien, og noen trær ligg att. Kjekt å leike seg med og teste krefter med å rulle på det ilag.

Veien snor seg oppover bakken i landskapet, akkurat passelig for 3 i bredden å gå. Så håpe at regnet lar veien få sette seg skikkelig og holde seg sånn :-)
2 gode venninner ute på tur igjen, endelig! :-DBegynner å bli noen turer ilag denne gjengen her. Godt å ha sånne man kan slappe av ilag med, godt selskap, og være ute på tur.Går fort at fjellrekkene på andre siden begynner å dukke opp. Ser både Straumshornet 976moh, Trollkykjetindane 1233moh også.

Nesten så mor får høstfølelse når røsslyngen blomstrer og er fin og lilla. Tenk allerede august....

Der borte er sjølve toppen, men stien her stopper oppå kanten berre, men har en benk. Så skal du bort på varden så må du følge vanlig sti bort.
Kjekke Kompis i supert tur humør denne dagen :-) Meste går som en leik denne dagen her.

Framme på kanten av fjellet og får utsikta. Små regnskyer passere her og der, no som et slør på Skopphornet 1226moh, mens sola skinner ute ved havet. Snakk om å få alt vær på en gang som en blanda salat.
Gutene roper, dei har funnet lilla fuglebæsj! Den har spist masse blåbær den :-P Kompis priker forsiktig med en pinne, tør ikkje peke på, kan hende får bæsj på fingeren.

Lillemann springer over den lilla lyngen, ser varden der borte, og er en glad gutt på tur. Dei vardene er viktige, for dei blir et mål, og et mål som betyr dei er framme og faktisk har vært flinke og komt seg dit. Så veit dei at pausen og leiken blir på en måte belønningen for nådd målet. Og han veit at mor har noe ekstra i sekken denne kvelden ;-)
Fagre Fagrefjellet <3  så liten tur, men så stor utsikt! Så enkel tur at snart alle klarer den no med nye veien opp. Og unner alle å nå en topp med utsikt som dette.

Guttene har etter kvart blitt veldig klar over kva navnet deres betyr å ha i bøkene, det viser at dei har vært der, på en måte check punkt. Så finne boka og skrive seg inn, punkt 1.
Punkt 2, sjokoladekake! :-D Mor og lillemann bakte sjokoladekake da stod opp, og lovte ta med på turen. Noe kos må man unne seg i dei regntruende dagene som har vært.

Fagrefjellet er en tur lillemann har gått noen ganger no, men likevel så er det like kjekt å komme fram og leike her :-)Dei spring fram og tilbake, leiker gjemme og leite, og en kakebit inni mellom. Treng ikkje noen leiker når er ute i den største leikeplassen som fins, naturen :-)En regnskur leiker seg over Andestadvatnet, men det er noe lillemann absolutt vil vise mor. Til slutt måtte mor berre legge ifra seg kakestykket sitt og sjekke ut. Han skulle vise mor noe søppel som noen hadde kastet ifra seg, rotegriser. Så mor måtte plukke det opp :-P

Kakekos på liten fjelltur er lov.
Regnet er litt vel truende, og det yrer ute med jamne mellomrom. Juli har ikkje vært av det bedre dessverre, men prøver så godt som det er mulig å komme seg ut når mulighetene byr seg, som dette her.

En stor fin sopp dukket opp på stien, og korleis sjå under soppen? Jo, snu kamera på mobilen, og legge den under. Vips! :-D

Ryggen oppå her er lang, og går du til motsatt ende, så får du sett bedre fjelltoppene mot Sykkylvsfjorden. Bort å kikke!
2 bestevenner som skuer utover alle fjellene. Stor verden som venter på dei 2 her, alt dei har att å oppdage og utforske. Kanskje dei blir av dei som setter pris på fjell og natur når dei blir voksne også? Håper det, i alle fall har mødrene her forsøkt å gi dei et grunnlag for naturen og opplevelser.

No i en alder av 4 år, så er dei små eventyrere, og koser seg på tur. Og beste er å dele det med en god venn.

Ned går alltid masse fortere enn opp, og denne gangen intet unntak. Litt yr fekk no gjengen, ikkje overraskende, men det har man no blitt vant med. Men bedre å ta det som det kjem, enn å sitte inne og vente på det beste tidspunktet. Og med gode venner på tur, så er alt så masse lettere :-)Ny stien opp er kort og grei, super som en kort tur berre for å komme seg ut, eller opp for lunsj, eller berre sjå på solnedgangen. God tur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar