søndag 7. august 2016

Mors stille natt på Roppehornet 412moh, Flø


Har akkurat vært på en bomtur til Skolma på Hareidlandet med MrS, været som stoppet. Dermed vart ikkje meninga med turen utført. Fekk no sett flotte Ytrefløvatnet da, så ingen tap egentlig. Men været var meldt lovende dagen etter, og mormor ville ta lillemann ei natt. Dermed kunne mor og MrS prøve seg igjen dagen etter. Og kjempe bonus for mor, ho får sovet i telt på en topp som virkelig har tatt mor med storm, Roppehornet! :-D Men først, mor trenger mat. Så ned på flotte Roppesanden for bål og kveldsmat, så opp på Roppehornet for å teste nye teltet. Og våkne dagen etter til Hurtigruta. Lykke <3

Der er noen ungdommer på Roppesanden allerede, koser seg med engangsgrill og prater. Men ingen problem, mor stikker lengre bort til venstre, der er det ensomt og fint å være. Og så får mor dette fine kveldslyset her som bonus. Ikkje verst til å være kl22 på kvelden :-)


Og oppe på Roppehornet rett bak sanden, så svever det noen i den fine vinden i paraglider ser det ut til. Dit opp skal mor etterpå.
Mor fann en perfekt plass i all ensomhet, hørte ikkje noe av dei andre, eller såg dei. Kun lyden av bålet og havet der ute. Lyden er så utrulig beroligende og deilig! Synd du ikkje får hørt det. Kanskje skal mor fikse noe her....


Berre lytt! <3 Havets bølger som slår inn, flammene som lever, og mor kjenner at freden kryper inn under huden og ho slapper av. Smilet er på plass, så absolutt!Stekte kyllingvinger, salat, godt og varmt sitteunderlag, og denne plassen her. Kveldsmat kan knapt bli bedre enn dette. Tankene går litt til da mor og lillemann var her, han elsker sandstrender. Han skulle vært her no, men mor veit at no ligg han og sover godt hos mormor og morfar.Etter spist, slappet litt av, og pakket sammen. Så var det å sikte seg oppå der for å legge seg. Det er ikkje så vanskelig å komme seg dit, for det går en grusvei opp dalen her, og ev avstikker videre til Roppehornet. Så har du kun 1km å gå til toppen.Mor kjøre videre mot sjølve Flø, og passerer campingplassen. Ved en gård så står dei 3 skiltene her, dit skal du opp. Husk bom på 50 kr!

Veldig fin grusvei å kjøre, og du tar av til høgre der veien deler seg, er skiltet Roppehornet også. Vær obs på beitedyr, går både kuer og sauer her. Roppehornet er fjellet du ser midt i bildet. Øya uti havet der er Runde fuglefjell.


Du parkerer i enden, plass til nokre biler her. Mor pakker om store sekken sin i full fart, for det begynner å bli ganske så seint no.
Da fortsetter du berre på traktorveien retning Roppehornet :-) Som du ser, fjellet ser ganske så annerledes ut på baksiden. Stien gå til foten av fjellet, så mot buen der, for så å skråe mot høgre bak på ryggen. Så absolutt ingen luftig tur, perfekt for barn.
Mor klar med sekken, veldig klar for en natt i telt oppå drømmeplassen :-D
Veien går nesten heilt bort til kanten før en sti begynner.


Er 2 stier her i starten, og mor tar den øverste. Den er også markert av og til med små stokker. Beklager dårlig bildekvalitet, er ute og går og klokka har bikket 23 på kvelden allerede.Går fort oppover, og ser ned til Roppemarka der bilen står. Fjellet Breidfjellet 535moh midt i bildet, og til venstre for det ligger Brørevatnet 333moh som mor og lillemann har overnattet ved.Ser toppen også no, veldig greitt å gå her. Litt vått et par plasser, men kan fint gå forbi det.

Ser også ut til havet no, og Godøya dukker opp. Fjellet til høgre her er Veten 490moh


Andre veien så ser mor en masse fjell og litt sjø.


Oppe! :-D Og for en utsikt! Mor berre elsker å komme hit opp og skue utover havet og øyane her. men ligge på sjølve toppen er vel trakka, rett ved her er her flate nok til teltet.

Akkurat her, her skal mor ligge. Og gleder seg til å våkne til denne utsikten her i morgen en gang.

Ifra Ålesund kjem et cruiseskip fullt belyst. Det kjem til å passere mor også, akkurat no er det ved Godøya.
No er teltet til mor heilt nytt, ikkje hatt det ut av posen engang, eller lurt på korleis det skal settes opp. Men mor har 2 telt ifra før ifra Helsport, og regnet med at det gikk greitt, og det gjor det :-) Og idet mor er ferdig, passerer cruiseskipet.Er ikkje dette en flott teltplass, så aner mor ikkje kva du søker. Men mor er i alle fall kjempe glad og fornøgd over å være her.

Med utsikt til Herøy og Runde, så tar mor kvelden her. Rolig og stille, kun lyden av havets brus som når opp. Det er like fantastisk som mor håpte det kom til å bli. Lykke, det er her og no.Etter ei stille natt og mor sov bedre enn på lenge, så våknet ho opp til en nydelig morgen. Røsket opp åpningen og kikket ut. Hurtigruten! Mor rasket til seg fleecejakken og hoppet ut barføtt. Klokka er 8, og den har forlatt Torvika. Morgensola skinner akkurat på den og Sandøya der nede.
Mor får på seg klær, setter seg på kanten og ser den forsvinner innover mot fjordene.


Rein lykkerus! Beste morgen på lenge, og smilet er på. Er en sånn frihetsfølelse av å våkne her oppe høgt over alle og ha sånn utsikt, at den kan ikkje måles i noe.

Inn i teltet, finne fram frokost og skal gjere som planlagt, spise ute og dingle med beina på kanten.


Funnet fram skiver, spekemat, og det gode sitteunderlaget. Utsikt er den største bonusen.Og det mor sa kvelden før, akkurat her skulle ho dingle med føttene utenfor kanten og spise frokost, og det gjer ho også :-D


Brødskive med den beste utsikten....
Mor må sette stempel Godkjent på teltet for natten, Helsport Nordmarka 2 manns telt. Liker virkelig at åpningen er framme på teltet, ikkje på siden. Og mor får faktisk plass til en til inne også, så lillemann kan være med på tur i dette teltet her. Sekken kan mor få plass til i det lille forteltet.
Før mor pakker sammen teltet for å møte MrS og ny tur til Skolma, så berre må mor gå litt bortover til en avsats så får sjå Flø ifra luften. Er det ikje flott vel? Du har fjellet, så får du paddeflate Flø, så utypisk landskapet på Sunnmøre. Godøya med flotte Storhornet ligg der ute.
Slett ikkje verst å skue innover øya her heller. Store runde fjell, daler, vatn og så lett turterreng! Et eldorado om du ønsker å gå over, rundt og finne fiskevatn.
Stå her og drømme, sjå ut i det uendelige, sanse inn luften med anelse havlukt, er så stille at mor hører en stor øyenstikker surre forbi hodet. At det skal være så stille her oppe! Mor har funnet sin plass, sin lille flekk som gjer ho fortapt, fortapt i fjellet og havet. Roppehornet <3Og under, 412 meter ned, der ligger nydelige Roppesanden også. Mor dingler med føttene, tenker for seg sjøl at det er kort vei til fjellet, sandstranden og havet. 3 element som tar pusten ifra en stakker på tur.

Aller siste kikk, suger inn alt, før stikker og pakker sammen teltet. Mor har en skikkelig uggen følelse på at MrS allerede er klar.
Full fart tilbake over blomstrende røsslyng, og mor kjenner at ho fremdeles smiler. Ho skal faktisk på tur igjen! Og det i strålende vær, i kjekt selskap. Kan vel snart ikkje bli bedre denne dagen her?Hei du teltplass, takk for i natt, du ga mor lykke i noen timer, varme, utsikt, stillhet, nærhet og fred.


Mor klar for turen ned att, pakke om og dra videre.


Med et poff så er mor nede, skynder seg siden MrS allerede venter. Ser tilbake til Roppehornet, og slenger sekken i bilen, skifter klær og tar en kattevask til.
Fint i koppen her, som en bue og arena ligg markene. No uten dei kuene som var her sist.

Ikkje verste utsikten på vei ned heller, rett ut til havet og vinduene nede og kjenner vinden rusker mor i håret, og lillemann sin favorittsang på og synger.


Tusen takk for natten Roppehornet :-D


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar