fredag 19. august 2016

Pannekaker på Fauskekambane 179moh


Mor og lillemann er heime aleine, er ferdig på jobb og henter lillemann i barnehagen. Kva ha til middag, og kor? Lillemann ville ha piknik i hagen heime med bål. Mor foreslo at det kunne heller gjere når Syste kom heim, og kva med å dra til Kambane? Lillemann var litt sliten etter barnehagen og var ikkje heilt gira, så mor prøvde å forklare kor den plassen var. Da kom smilet på, men han måtte kvile litt først mens mor pakka. Avtalen vart pannekaker på bål, med pølse snurra inn. Greitt, det skulle han no få, men mor ville prøve noe annet inni.... Og ikkje minst, Snurre Sprett skulle få være med! :-)

Parkere i eine svingen på vei opp til Hjellane, ved et eldre kvitt hus med rødt tak, og ei garasje rett ved veien. Veien, eller stien, går rett bak huset.
Lillemann på vei opp veien med Snurre Sprett over skuldra. Han er fast bestemt på at han skal bære kaninen denne gangen, for han skal være storebror for kaninen og passe på :-)Gjennom løvverket får mor og lillemann et glimt ned mot Sykkylvsfjorden og brua. Tunge skyer dekker alle fjelltoppane, dessverre, men å sitte inne og berre sjå på fjella, er kjedelig det også.


Koselig på stien opp her, som en lang grønn tunnel der du føler at du går i et maleri.Har vært en del regn i det siste, og det bærer stien en del preg av. Men en liten bekk som rann ned veien, vise seg å komme opp ifra den steinen der. Lillemann og mor vart stående å diskutere kor den måtte komme ifra, rett opp av bakken på den måten der. Lillemann hadde 100 teorier, blant anna at en slange hadde laget tunnelen.

Siden mor har pannekakerøre på flaske til seg og lillemann, så må no Snurre Sprett også få noe spesielt godt å spise, rognebærtre og nyperoser legges i posen med ved etter kvart som mor plukker.


Lillemann og den lange grønne tunnelen <3


Om det ikkje er jamt tempo, så er det aldri langt unna en grøftekant med noe spennende å finne. men dei to her har god tid dei, berre at magene rumler litt.


Storebror passer på, Snurre Sprett får inn litt mat av lillemann. Skal no ha det godt han også, og får servert rett ifra naturen.

Etter den skjønne grønne tunnel, så vart stien meir i gras. Får litt utsikt også ut mot fjorden.
Når du kjem til en låve og et kollapset hus, tar du til venstre rundt huset og følger den stien der. Der går etter litt en sti ned til venstre også, men det er til et lite hus som ligger der.Du går gjennom ei kvit grind, og kjem til et åpent område. Når du ser det store treet der borte ved steingarden , så ser du berg kanten til venstre for deg. Du unngår det ikkje, for du får utsikt :-)
Etter fått på Snurre Sprett selen og band, så er det å få i gang bålet. Er temmelig vått ute etter alt regnet, så brannfarlig er det ikkje. Og så er det en allerede brukt bålplass.

Lillemann ville så gjerne ha Snurre Sprett i band med seg til rota han alltid bruker å klatre på. Litt trist syns han at rota stadig minker, og snart er det ikkje noe att å klatre på. Men der er huler da som kaninen kan krype inn i.


Grove pannekaker i emning :-) Mor har hatt oppi sammalt hvete grov og havregryn, pluss en liten dæsj bakepulver for hevelsen sin del når er grovt.


Kjekt å ha med seg kaninen som selskap på tur også. Den virkelig elsker å få spise alt den kjem over, og nye omgivelser enn berre buret i hagen, hagen og inne på stua.Lillemann vil selvsagt ha den første pannekaken, og som lovt så har mor stekt en pølse og rullet den inn i pannekaka. Lillemann, mat!"Måtte berre" litt først før han kom for å spise. Og ekstra glad blir han for saueskinnet, det syns han er så godt å sitte på, og etterpå legge seg ned på for å kose :-)

Mor har ikkje så veldig lyst på den grillpølsa, men skal prøve en ny vri. Har en pakke marmorert svin ifra Stranda spekemat, den er lys i smak, men salt og krydret, Så mor legger 3 stykker på langs, og så fersk paprika. Rull sammen. mat med utsikt? Å ja! :-D Sjå inn Sykkylvsfjorden og Sykkylvsbrua tross lavt skydekke er slett ikkje så verst.
Når sant skal sies, mor er ikkje noen gourmet kokk, men er det lov å sei at mor akkurat har spist den beste pannekaken noensinne, tross har laget sjøl? Grove pannekaker med den skinken, og paprika, virkelig snadder! Måtte lage ei til :-PMiddag ute! :-) har blitt noen måltider ute etter kvart, men like koselig omtrent kvar gong. Og mat er lettere og smaker bedre når man er ute. Blir jo lei av det kjøkkenbordet også, og sjå ut vinduet over hit. Da er det absolutt bedre å sitte her med den supre utsikten og sjå heim :-)

Mor kjem på snaddermaten til Snurre Sprett og henter han. Må no få være ilag med resten og spise god mat han også. Nyperosene gikk fort ned, rognebær bladene måtte smakes på omtrent alle som var. Herlig å være en tur kanin!


Å få lillemann til å sitte stille lenge er berre å glemme, spiste opp det meste da før han forsvant opp att i trerota.
Berget rett nedenfor har han klatra i før, om enn mor ikkje akkurat er så begeistra for det. Men han skal vise at han er førskule unge og flink til å være forsiktig. Dessuten så ligg det ei sprute sylte flaske der nede, og han skal hente den opp så får kastet den i boss heime.
Fint område dette her. Så åpent og i fred på en måte. Fint å rusle ned til det sommerfjøset også, sitte der nede om ønsker flatere område om man har bitte små barn med.Mor lovte lillemann marsmallows, men hadde berre sånne små meint for kakao eller kakebaking. Men fekk dei på pinnen da, og en små hoppende lillemann elsket dei ørsmå marsmallowsene :-) Måtte leike litt puste-ild drager for å få litt flammer i bålet, tross glør så er han overbevist at det er flammene som griller marsmallowsen.


Lekreste søte små marsmallows, heilt perfekt grilla av lillemann.


Snurre Sprett lever det gode liv han og kryper inn og ut av hulegangene i trerota. Inn en plass, ut en annen plass. Spiser litt, og så hopper han videre. Mor har festet han i en pinne, så han kan rusle litt rundt.
Mor og lillemann fann ørsmå bringebær, og mor lot han spise ut av handa hennes. Trur du ikkje at han gnafset i seg fleire? Dermed så var det ut og leite etter enda fleire bringebær og servere kaninen.

Litt solglimt langt der ute, og mor tar seg i å dette litt vekk i drømmer. Er så avslappende å være her, så fredelig, og berre sjå ut mot havet og øyane der ute.

Lillemann henter inn att mor ifra drømmeland, for no er det tid for å dra på undersøkelse runde i området. Første stopp, studere den litt vel kvite sneglen under en stor stokk. Den hadde han ikkje så lyst til å røre, for var rart å sjå kor fargeløs den var.


Mor fann en stokk som hadde så mange flotte hull i seg etter biller og larver. Fleire av hullene var så store at lillemann får inn heile pekefingeren sin! :-DHan klatrer videre, og roper at mor må komme og sjå. han hadde funnet oransje sopp, og den måtte mor sende bilde av til mormor, for sånn sopp har ho sikkert ikkje sett før.
På noen stokker der var der en heil masse bitte bitte små sopper! Så små at lillemann sin lillefingernegl var større! Mange plasser også, og vart stor jakt på den minste soppen.Mor pakker sammen, og får Snurre Sprett inn i bærebagen igjen. Er på tide å dra heim, tross no ville lillemann ikkje heim. Han som var litt tung i starten, han hadde det så kjekt at mor måtte lokke han for å få han med. Mor peker på porten til lillemann, og han springer av sted.Det er faktisk litt skumring når går ned den grønne tunnel, og lillemann etterlyser lykt. Mor blir litt trist med tanken på at høsten er rett rundt hjørnet. Føles ikkje ut som sommeren har vært her meir enn 3 dager. Men har no gjordt det beste utav det, som sånne turer som dette. Ikkje lange turen, men koselig, er ilag, og frisk luft enn samme veggene heime. Pannekaker på bål blir lillemann ikkje lei av, og mor er også litt glad i akkurat det. kankje neste gang så får mor og lillemann med seg selskap hit? For kjem alltids tilbake hit, fine plassen med den fine utsikta :-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar