tirsdag 23. august 2016

Teltnatt på Aursneset med beste venner


Da mor og lillemann stakk på telttur på Fagrefjellet på tirsdagen, så ville Kompis også på telttur. Han vart litt lei seg for at han også ikkje skulle, så mor og MissMa fann da ut om det passet seg i løpet av helga, så skulle dei telte. Var et par forslag til vurdering, men kvifor ikkej telte på Aursneset? Greitt nok har vært der mange ganger for bål og leik i fjøra, men den kunne fungere utmerket som teltplass også, pluss du får utsikten til solnedgangen også. Så sagt så gjordt, og dermed så skulle det teltes og tennes bål!

Lillemann er flink til å hjelpe til når han skal på telttur, og han veit det er kort å gå. MissMa og Kompis har komt rett før, og er allerede borte på plassen.

Tross vært en litt varierende dag sky messig, så ser det ut til å bli en flott kveld med mulig solnedgang. Og solnedgang er absolutt flott ute på Aursneset.
Fullastet begge to, men det går no av seg sjøl til leirplassen, skal jo på telttur med Kompis! :-DEr berre 300m å gå til den tillaga plassen, og blir møtt med stort smil ifra MissMa som allerede er klar til å sette opp teltet sitt.

Lillemann skuer utover heimbygda si. Så mange plasser som han har vært der, og så mange minner han har ifra heimplassen sin.

Han og mor stikker bak på berga for å sjå på sola som begynner å gå ned der ute. Oppå en stein og sjekke skyggen sin i kveldssola.
Kveldssola er så flott her ute, du får heile Storfjorden mellom deg og sola, og mor skulle virkelig, så inderlig at ho hadde sånn utsikt ifra huset sitt.Tilbake til resten og lillemann leiker seg i "sandkassesanden" som er laga til her. Perfekt å lage muffins til mor med, mens ho setter opp teltet.Snurre Sprett stakkar titter ut av buret sitt, vil ut han også. Så mor prioriterer å få på plass løpestreng, og få på han selen så han kan kose seg mellom trea.Etter litt så var begge telta oppe, og guttene leiker fornøgd. Mor har ikkje hørt om noen som har lagt i telt på Aursneset, og noen rynker sikkert på nasen over tanken. Men tenk deg om, fin strand som er barnevennlig, bålplass, utsikt, mulig solnedgang, kiosken 300m unna om veldig behov for softis, og ryddig og greitt her. Og plass til minst 5 telt her! Og skogen ja, den er jo så fin å leike i :-)


Ikkje det beste bildet, men er veldig fint å telte her :-)

Og når du etter litt høre en lillemann som roper: "Mamma sjå, rosa fin himmel!" Han er veldig opptatt av fine farger på himmelen, og kan stå i vinduet heime og rope om der er noe pent å vise mor. Og Sykkylven er jo pent da, med sine fjell og fjord. Et hav av muligheter for den som liker tur, om så ifra lette turer med dei aller minste, til klatretur og toppturer på tinder. Her finn du noe for enhver!

Sanden er utmerket som leikeplass, og lillemann har nesten alltid med seg nettet sitt med strandleiker. Kjekt om man skal på sånn strand, eller en sandstrand. Set at leikene er fulle av finkornet sand etter Roppesanden enda.Den en rosa fine himmelen tar seg opp i farger, og guttene leiker seg. Kompis inntar den store steinen her, og er konge på haugen :-)

Meir fargerik leikeplass skal du no leite lenge etter, magisk leikeplass som stadig endrer seg med lyset og om det er fjøre eller flo.


Mor har fått skikkelig fyr på bålet no, og lillemann har tinget på den første pannekaka som vanlig. Som om den første er den beste :-D

I det fargene forsvinner her, så ser mor at dei virkelig lyser opp der ute ved havet. Dei fekk seg en vakker himmel der ute, det er sikkert.


Men lyset ifra bålet får erstatte lyset ifra himmelen, og multi steiking på bål fungerer utmerket! MissMa steker vafler på sitt nye vaffeljern (bursdagsgave ifra mor som veit kva ei turvenninne trenger) og steikepannen oppå. Vaffeljernet fungerer fint som steikeplate også

Mor lagde seg en ny vri på pannekakene på sist bål på Fauske Kambane, og det var faktisk så godt at mor måtte lage en gang til! Grove pannekaker, legg på 2-3 skiver marmorert svin ifra Stranda spekemat, så fersk paprika. Fantastisk nydelig godt! :-P Mor måtte få MissMa til å smake også, og hadde du hørt dei godlydene ifra henne, så hadde du garantert ville hatt ei du også :-D Himmelsk!
Kveldene har begynt å bli mørkere også no, sommeren er snart over, og høstmørket kjem sigende. Lillemann leiker fyrverkeri med pinne som vanlig, og mor ser at han begynner å bli trøtt. Vart en veldig sein kveld dette for begge gutta, så det er tid for soveposen for dei.


Mor ligger ved siden av lillemann til han sovner, spiller et par sanger som han liker, hører at MissMa synger for Kompis, og at eineste lyden ute er ifra ferga. Det er en fredelig kveld i teltleiren.

Snurre Sprett har kosa seg heile kvelden ute i skogen, laget seg en grop som er hans plass ved et tre. Mor tok med lykta ut så han skulle få sjå han også. Han liker seg absolutt ute på tur når han får det som dette her. Han skal få kose seg ute til både mor og MissMa skal legge seg, men da er det rett i buret inni teltet på han også.

Det ligger an til en skikkelig dame kveld ved bålet der MissMa fisker fram ei flaske kvitvin, den dama altså :-P Hører musikken ifra Bistroen over fjorden, har lyset ifra bålet og lyden av bølgene ifra fjorden. Vart en skikkelig morsom kveld som absolutt ikkje skal utdypes meir enn at holdt ut lengre enn lyden ifra Bistroen, lo så tårene trillet, og forlenget livet med minst 1 år :-D :-D
Å ligge på Aursneset i telt er ikkje første plassen man tenke på sånn egentlig. Ligge nært ferga, til tross du ikkje ser den, men hører den inni mellom. Men veldig flott plass, flott utsikt og til og med ferga er fin å sjå til på nattestid :-)

Natta gikk greitt den etter at mor og MissMa fekk tumlet seg til telta etter kvart. Verre var det at en viss gut tok morgen kl5.30 og ikkje fekk til å sove igjen, var for lyst og morgen jo! Skulle så inderlig ønske at innertelta var mørke..... men berre å gi seg til slutt, og starte på lit frokost for han klagde litt på magen.
Før kl7 var det ut av teltet, og da ville en viss kanin også ut. Han har sovet i reiseburet sitt, og gnog på døra og ville ut han og. Kom da lille venn, så skal du få komme ut i løpestrengen i skogen her :-)
Sånn, da er han fornøgd :-) Han har vært her mange ganger før, og finner tilbake til samme plassen å lage seg bol.
For å ikkje vekke dei i andre teltet, så stikker mor og lillemann ut på berga for å kikke etter spennende ting. Kjenner det er regndråper i lufta, og er skikkelig fjøre også. Kanskje finner krabbe i dag?Der som var så fin solnedgang kvelden før, er no øyane inntullet i skydekke der bak. Fargen på tangen lyser godt opp i dei blå tonene, og mor tar seg i å syns at tangen faktisk er fin å sjå til. Ny tanke faktisk :-P


Lillemann syns dammene er kjekkest å leike med, og seiler noen fjør som han finner. Albueskjell, eller kinahatter som også kalles, er veldig fine båter.
1,2,3 og hopp! 1 stykk lillemann tester kor langt han kan hoppe, og ser at skyggen sin gjer akkurat det samme som han.Tar ei lita stund så kjem Kompis også. Han tusler ut av teltet og kjem for å leike med lillemann. han er utkvilt og blid, og dei studerer alt som er å finne. Noen bitte små makker er kjekke å grave etter i den lille molden som er på stokken. Om mor vil holde en? Går fint det, berre kom med den. Om den kiler i handa, jada gutter men ingen problem, og dermed leiter dei etter fleire mens mor er makk-barnevakt.Det er berre å fyre opp frokost bålet og steike resten av pannekakerøren. Guttene er sultne og pannekaker fristet. MissMa ligger og sover enda, ho får heller ligge litt frampå, mor sin tur til å passe Kompis litt for ho har tatt lillemann før. Og så har Kompis godt av at det er noen andre som styrer enn berre mamma ;-)


Mett Kompis? Litt forlegen, men etter 2 pannkaker med sylte og sukker, så var magen fornøgd. Dermed så sprang han videre :-)Alltid noe å finne på her, har fjøra som enten stiger eller synker, og artig å sjå kva som dukker opp, eller forsvinner som en leikebil når floa kjem inn. Kompis er veldig glad i å leike med vatn som barn flest, og trivs veldig godt i fjøra.For at dei ikkje skal bli gjennomvåte, så tar mor dei med inn i den lille skogen. Perfekt plass å leike i og finne et klatretre eller to.


Sopp er alltid like kjekt å leite etter, og lure på om den er giftig eller ikkje. Rart dette med sopper, kjem i alle størrelser, fasonger og farger. Settes herved på ønskelista, ny soppbok siden den første er sporløst forsvunnet.

2 fornøgde gutter som fann kvar sitt tre og klatret. Kompis utfordret mor til å henge i et tre ho også, og den utfordringen tok ho på strak arm :-)


"Mamma, sjå den lange makken!" lillemann kjem springende med en sprellende makk som han fann tilfeldigvis under en stor stein. Den måtte være mamma til alle baby makkene dei fann tidligere. Ingen problem, mor kan klappe den også.


Dei gutta her har opplevd masse ilag på tur siste årene, blitt mange bål også, men likevel så er dei like glade i bål enda. Har nesten blitt sånn at bål er et fast innslag og et krav til tider :-D


Snurre Sprett er også vant med dei to guttene, og får stadig oppmerksomhet ifra dei. Trenger ikkje leve et vanlig kjedelig bur liv, er jo berre å ta den med på tur i ei bæreveske, ha på sele, og tynt tau som løpestreng.MissMa har no våknet, og da tenker mor at det berre er å sette på vatn til kaffe til MissMa, og kakao til mor. Tar en rolig stund mens guttene leiker seg.
Godt det er rett heim etterpå! Kompis måtte på land og tømme støvlene sine :-P Kompis i et nøtteskall :-D

Siden det er så lav fjøre også, så er det fort gjordt å finne små søte krabber. Måtte til å studere munnen som blåste bobler, bitte bitte små øynene langt fra kvarandre, små klørne som forsøkte å bite lillemann, og kor stor lillemann var i forhold til den lille krabben. Naturen er vidunderlig sånn, alltid noe å undre seg over :-)

Det vart en veldig tidlig morgen, men fekk da leiket en del før måtte heim. Mor og MissMa hadde en kjempe koselig kveld ilag, gutta har fått leiket ilag. Hatt teltnatt, bål 2 ganger, solnedgang, og vært ilag. Telttur til Aursneset med gode venner er slett ikkje så verst <3


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar