onsdag 17. august 2016

Teltnatt på Fagrefjellet 466moh før jobb og barnehage


Fagrefjellet ligger i Sykkylven og har ei strålende utsikt utover Sykkylvsfjorden, Storfjorden, og ser faktisk ut til Godøya og havet. Ikkje minst, du får en aldeles nydelig solnedgang her! :-D Mor og lillemann har vært opp hit mange ganger før, og sist tur så sjekket mor for teltplasser. Med en nylaget smal grusvei opp til toppen, ca 800m å gå, er det berre å stå opp og dra rett til jobb og barnehagen.
Mor parkere bilen på den store parkeringsplassen rett før trafostasjonen. For å komme hit så kjøre du veien opp mot Ramstaddalen ifra småbåthavna ifra Aure. Etter kom inn i 60 sona og nærmer deg Andestadvatnet, så tar du av en vei til høgre skiltet Statnett. Følg dei skiltene opp til toppen.

Den fine nye stien opp til Fagrefjellet har fått hard medfart av regnet som var. Alle plasser fossa det vatn, her intet unntak.Toppen blir ryggen du ser der. Ikkje så langt å gå heller.

Grusveien går fint oppover mot ryggen av fjellet, lett å gå og enkelt for barn og eldre.


Lillemann har akkurat fått seg nye fjellsko, og er strålende fornøgd med dei, stolt faktisk. Skikkelige fjellsko ifra Hanwag, og håper dei fungere for gut. han er spent i alle fall.
Nå ja, er jo ikkje akkurat rett fram det går heile tiden, litt ut i grøfta og sjekke ut ting hører med til tur :-)

"Mamma, sjekk den soppen!!" Den var faktisk litt stilig også.

Har blitt satt ut et par benker også på vei opp også, og gut måtte ha seg en pause. Blir sliten også etter en lang dag i barnehagen og leggetid nærmer seg.


En stor renne etter regnet vart fin sti for lillemann. Har virkelig rent masse vatn, og masse på en gang.


Kveldssola lyser enda på Borgundkollen 782moh bak lillemann.
Når du ser til venstre når du går opp, så får du flotte fjellrekker med mange spennende tinder og snøbreer.

Var litt tungt syns lillemann opp bakken, men når kom opp på kanten, da var det 2 glade veldig lange skygger som vinket på bakken.

Mor og lillemann møtte på to kjekke damer på benken som står i enden av stien. Nedenfor der er bakken veldig våt, så gikk videre til der mor hadde kikket seg ut på forhånd.

Første mor lager klart er sitteunderlag til lillemann, så han kunne dumpe ned på. Fram med kveldsmaten, og da har han å kose seg med mens mor skal få opp teltet.Kveldsmaten er rester fra grove pannekakerøre, og vaffelrøre. Mor stekte alt raskt opp før dro, og vips er kveldsmaten klar for begge to.

Dei 2 damene var bortom for å slå av en prat. Mor kjenner til begge to ifra før, kjekke damer. Og lillemann vart som vanlig litt brydd. Men så fort teltet kom opp, da var han i gang med å undersøke og teltmoduset var på.


Ganske så vindstille kveld, og der er en ting det var nok av, og det var dei her flygemauren. Dei vrimla over alt! Mor sjekket lengre borte mot bergene, men til meir stein, til meir flygemaur. Berre å passe på å holde innerteltet lukket.Da er det omtrent klar :-) Teltet er oppe, lillemann inspiserer, og er kjempe fornøgd. Mor ser på sola, ser ut til å bli en fantastisk solnedgang i kveld.Mor legger til soveposene, og lillemann jobber iherdig med å få alt inn i forteltet. En som er glad i telt eller? :-D


Mors lille store bestevenn! Kva hadde livet vært uten sine barn? Og en telttur med han her er berre ekte kvalitetstid. Hadde aldri byttet ut korte turer med han her mot dei store der du er dagesvis i fjellheimen. Turlivet er faktisk best med barn <3 for den gleda dei har, den finn du ingen annen plass, og for dei store turene, fjellene forsvinn ikkje, men ungene veks til.


Sitte ved teltet på denne måten og berre kikke utover og prate om alt mulig, sjå på båtene, snakke om at i morgen blir det å våkne opp på fjellet før barnehagen. Lillemann kjem ikkje på noen i barnehagen som skal ligge i telt sånn, og føler seg litt stolt over at det gjer han :-)Men han var trøtt, og ba om å få legge seg. Skjer kun på telttur! Lese gjennom dinosaur klistermerkeboka, for noen klistermerker er det ikkje tid til no. men koselig det også, og mor ser han blunker sakte.

Mor sitter ved lillemann ei stund, og spør om greitt går rundt teltet litt og sjekker barduneringa. Ute har fjellene fått den typiske kveldssol rødfargen. Ei gruppe med folk kjem langs stien, og eine karen spør mor om ho skal ligge i telt sånn aleine, og om har sett noen store okser på vidvanke? Mor luktet lunten på lang lei og ler, og svarer karen raskt at han ikkje klarer å lure ei ekte bondetuppe at det er okser dei leiter etter. For etter skoene dei har på seg, så er det ikkje noe okseleiting dei er på :-D :-D Gjengen måtte berre stoppe opp og skjønte at her var dei avslørt som byfolk på fjelltur :-) En herlig munter gjeng som skulle sjekke utsikten og den vakre solnedgangen.
Mor sjøl spiller 2 av lillemann sine yndlingssanger for han, og sitter i teltåpningen og virkelig nyter kvelden. Lillemann sovner mens han ser på mor, og veit han er trygg. Mor berre nyter stillheten etterpå, ser på sola som forsvinner ned bak fjellet.

Kan absolutt ikkje klage på teltplassen for natten <3 for en vakker solnedgang! Mor føler seg så heldig som er her på telttur, får oppleve dette her, og det på en heilt vanlig tirsdag. Ikkje berre må telte i helgene, men gjere sånt som dette her.Og i det siste strålene ifra sola forsvinner bak fjellet, så sitter mor i soveposen med brenneren og koker seg vatn til kakao. Ikkje verst dette her vel?
Mens mor heller vatnet oppi koppen og kjenner sjokolade lukta kiler i nasen, så sier sola god natt... Må ut til Godøya der ute for å sjå meir av sola no.

Skål dere ifra soveposen på Fagrefjellet :-)


Skål mors fjell, Sunnmøre er virkelig flott!God natt der ute en plass, måtte du sove godt <3 mor kryper herved inn i teltet med soveposen på slep, for den har begynt å slå seg og bli fuktig utvendig.Men når mor har kommet seg i soveposen, og ser etter ei stund at det lyser opp ute. Måtte ut igjen og kikke. Det er jo månen jo! Mor svelger et par ord for at ho ikkje har et bedre kamera.Samme gjelder det for utsikta over Sykkylven som no lyser opp. Men likevel, det er vakkert å stå her og berre nyte det i all stillhet.


Og da er det herved natt i teltet også, og mor sjekker en litt små forkjølet lillemann. Han er nesten vekk nede i soveposen sin. No sover han tungt, og dermed kan mor også sovne.
Mor våknet ikkje før klokka pep 6.40 neste morgen, lettere overrasket over at morgensola ikkje har vekt dei begge to. For morgensol er det der ute, uten tvil. Lillemann enser ikkje at alarmen spiller heller, har søv tungt enda.Så mor tar stille sitt morgenstell mens han sover, prater forsiktig til han slik at han kan begynne å våkne, men nei.


God morgen verden! Det er en strålende onsdag morgen :-D
Mor kjem seg ut av teltet, kikker på fjellene, og tenker for seg sjøl at dette her kan ikkje bli annet enn en super dag. Straumshornet, Råna, Trollkyrkja, Synnavindsnipa..... og midt oppi alle fjellene, teltet til mor og lillemann.


Sjekk da! Tenk å våkne til dette her en heilt vanlig dag :-D


Det er sol og blå himmel, og klokka har passert 7 på morgen. 1 time att til jobb, så på tide å få vekt lillemann.
Lillemann ville så inderlig gjerne ligge ute i soveposen ute å kle på seg, og spise frokost på fjellet. Så mor  bar han rett ut i soveposen sin. Fram med frokost, dinosaur klistermerkeboka, og ta seg litt tid på denne flotte morgen.han skulle ikkje ha pastarette ifra i går, for han visste der lå fleire sånne grove pannekaker, og det skulle han ha, med sukker på.


Lillemann? Lillemann, no må du huske å spise :-) han er langt borte i dinosaurverden og klistermerker. Skal berre.... er svaret mor får.


Mens han spiser og koser seg, pakker mor sammen resten. Nesten synd å ta ned teltet når har så fint på gangen :-P

Mor hører at lillemann roper, om ho ser han lurer han på. Mor kikker ut og bort på lillemann. han har laget seg telt inni soveposen sin, og skulle være der resten av dagen. Skulle vel du ønske ja....Men det er berre å ta fatt på veien ned til bilen, og han får hjelp til å få på seg sekken sin. Fornøgd som berre det over å få tatt frokosten ute på fjellet, og ikkje på barnehagen. Mor har klart matboks til begge to i bilen, men no trenger han ikkje sin.2 veldig fornøgde campere som etter ei strålende natt på Fagrefjellet no sier farvel til fjellet, og så er det rett til kvardagens plikter.Stien ned er så masse kjekkere å gå denne dagen enn opp kvelden før. Sola skinner, fuglene flyr over hodet på en leende lillemann, og mor syns at dette er den best investerte timen for seint på jobb som kan gjeres. Avspasering altså. Hadde gått fint å rukket jobb og barnehage til kl8 også, men da stått rett opp med det samme, ferdig pakket når mor la seg, og ikkje frokosten her. Men berre å få den roen, kosen og tiden her, den er gull verdt. Det er en veldig smilende lillemann som går inn porten på barnehagen i sine nye fjellsko, og veit at han har lagt i telt. Mor kjem ned på jobb og merker ho smiler ekstra. tenk at ei natt i telt sånn midt i uka skal utgjere så masse :-) Så har du muligheten, om så berre slå opp teltet i hagen, så prøv. Lover dagen føles så masse lettere å våkne opp på denne måten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar