tirsdag 20. september 2016

Åpen gård på Langhol og teltjakten


For ei stund siden så var det Åpen Gård arrangement på Langholen gård. Der var mor med barnegruppa Camp Skogstroll en gang også, og gut husker veldig godt dagen der, og gledde seg til å komme tilbake. Dessuten så var det teltjakten samme dagen, og lagt til gården. Praktisk! Det er 4H som har tatt på seg heile arrangementet, og stort oppmøte av folk. Mor hadde avtalt med mange om å ta dagen ilag, så det lå an til å bli en veldig kjekk dag ilag med mange gode venner, dyr, noe å spise, og masse kos :-)
Langholen Gård ligger på Svartebekk i Tusvika, og mor er oppvokst med å kikke dit ned. Dei er ganske så ferske med å ha åpen gård, og er et prosjekt dei jobber med. Det er en veldig flott gård dei har fått det til å bli, med masse forskjellige dyr etter kvart :-)


Starten av dagen på gåren er ikkje så solfylt som startbildet, men en skikkelig regnskur kom kastende. Mange søkte ly på låven der dei solgte mat, drikke og kaffe. Men så fort verste regnet ga seg, så var det rett ut og finne hønene. Og dei springer ganske så fritt her, og du møter dei bak busker, ved låven, og mellom bena dine :-)
Gutt er rask opp til sjølve hønsehuset for å sjå om der er fleire høner. Så artig at der er både store og små høner, forskjellige farger, og at dei springer fritt rundt.


Inni sjølve hønsehuset henger det kasser på veggen, og nattbord på gulvet som rugeplasser til hønene. Lå til og med et egg i eine reiret!
Du kunne kikke inn, men ingen turde å sette en fot inn da hanen kom for å passe på tuppene sine :-P Snill var den, men ungene respekterte den og såg på den med store øyner.Ifra hønsehuset så ser du rett bort på den lille ridebana. Perfekt for at ungene skal få prøve å sitte på hest en liten runde. Med 3 hester så var det mange som fekk prøve seg også. Mange som vart veldig glade for å ri en tur.

Noen høner samlet seg i en liten flokk og stakk til skogs, litt overrasket over så mange folk på en gang. Ikkje kvar dag dei er så pass ettertrakta og beundret. Er en minigris i en innhegning også, men det var så mange barn der at fekk ikkje tatt bilde av den. Men en skjønn liten skapning som ungene virkelig likte.I en innhegning rett ved hønene var der stort bur med kaniner, der sprang fleire høner, og løpeender.Gutt og Kompis prøvde å få tak i ei høne, men ikkje lett når hønene er veldig raske til beins. Være tålmodig er heller ikkje så lett, men veldig artig å sjå på alle dyrene som svinser rundt deg.
Ser du løpeanda der? Der var en heil flokk! Og for noen raske føtter! Utrulig artige å sjå på :-D


I et lite bur for seg sjøl holdt en liten gjeng med andunger til. Dei kikket spente på alle som passerte buret og kikket på dei. Lurte nok på kva i alle dager det var som skjedde av innvandring denne dagen :-PEr dei ikkje skjønne vel? <3 Heilt nydelige gule søte små!
Meste av sauene og geitene er ute på beite, men noen store lam var i et gjerde. Måtte no sjekke dei ut, og 2 av dei kjenner Gutt til veldig godt, for dei har hatt tilhold ved barnehagen hans i noen måneder no og ungene har gitt dei flaske.

MissT med sin gutt var med i gjengen, og det er tydelig at han kunne lyden sauene lager :-) Han hadde meir enn nok å kikke på her, og alt var så spennende at mor til og med fekk låne han <3
Var fleire unger som kom med flasker til lammene, men det gikk like masse i gras som flaske. Begynner å bli store :-)Oppe på låve er det servering, utenfor til høgre er der benker og bord, nedenfor diverse spill som hesteskokasting. Veldig koselig låve dette.


Etter kikket litt rundt, så var det å finne det teltet som skulle være her. Gamet er at du finner 1 av 10 Helsport telt som er plassert ut i landet ifra diverse hint som blir lagt ut. Når du finner teltet, så skriver du deg opp, og så blir en trekt ut til å vinne akkurat det teltet. I fjor måtte mor og MissMa heilt til Molde, så gleden var stor at det var i mors heime kommune :-D


Etter hintene som vart lagt ut, så skulle teltet stå ved gapahuken på gården, men måtte passere Facebooken først :-P Stilig og kjekk kar dette! Men du for en stram lukt det er ifra en skikkelig bukk også :-D


Teltet funnet! Et telt mor virkelig kunne tenkt seg, Reinsfjell superlight 2, perfekt med tanke på vekt når mor og gutt skal på telttur aleine og mor skal bære alt sjøl. Hadde vært en drøm å vunnet! Berre å skrive seg opp, og håpe det beste
Ved gapahuken så hadde dei laga til 2 bål, og ved det eine laga dei popcorn! Tydelig noe alle ungene satte veldig sto pris på.I gapahuken hadde dei lagt popcornet ilag med salt og kaffefilter poser til å ha popcornet i. Perfekt! Mor og gutt henta seg litt, og mor tok med litt til han skjønne her, noe han virkelig likte.Var en tur på låven og kjøpte kaker, brus og kaffe. Litt kø, men masse snadder å få kjøpt. Og tilbake til benken så deles det alt som deles kan, alt ifra popcorn, kaker og ostepop. Innmari kjekt å være minstemann og får smake alt som er også. Veldig kjekk stund oppe ved gapahuken mens venter på trekninga av teltet.Kjekk gapahuk da ;-) Fin uteplass å samles på, og har vært tent mang et bål her har mor skjønt. Men no skal heile gjengen stikke å sjå på andre aktiviteter som er laga til for dagen.
På vei til pil og bue skyting så måtte gutt innom andedammen og kikke. Ender har han alltid vært veldig glad i, sikert med tanke på endene ved Sessvatnet han har matet i noen år no.
Riktig søtt og idyllisk andehus og dam :-)  Reine paradiset for ender dette her.

Karene måtte prøve seg på bueskyting, og side om side så var det å sjå om noen traff :-P Vart det mange poeng MrB? Mor glemte å sjekke.
MrS måtte prøve seg han også, og gjor det slett ikkje så verst, fekk faktisk en innertier :-) Mor prøvde ikkje, og en litt skuffet gutt var for liten til å prøve dessverre.
Ser ut som det kun er alle damene av sauer og geiter som har fått reist på beite på fjellet, for her står han her også att uten damene sine som acebooken. Men han får desto meir kos og klapp så snill som han er, så da får saue-damene berre få spankulere på fjellet og skravle.Det er en liten gutt som har funnet ut at no har han ventet alt for lenge med å sjekke ut dei traktorene som er linet opp på gården. Som fleste andre gutter så er motoriserte kjøretøy av den store bråkete sorten veldig interessant. Er berre for MissT og resten å følge etter.Sjekk dette her da! Ikkje berre pent på rekke, men også stilt opp etter størrelsen.
Noen som er i traktor himmelen? :-D Han kom veldig frivillig da mor skulle ha han opp i traktoren, og verre blir det å få han derifra.
Gutt er vant med traktor, men måtte sjekke dei ut likevel. Meir spennende vart balgene som gutta dreiv å klatra på.


Vart masse dyr, masse leik, kaker og drikke, sosialt samvær med gode venner. Traff masse kjentfolk også, og var rett og slett koselig å være her. Siste minuttene før telt trekningen vart tilbragt på benker som var satt ut, og liten tur i sandkassa. Fekk kjapt selskap oppi der, for her er man ikkje aleine lenge. Ingen av gjengen på 9 vann teltet, men ei lykkelig jente vann det. Men gjengen hadde en kjempe flott dag ilag, som fortsatte heime i hagen til mor med leik, frukttrær og bål. Kva er livet uten gode venner? :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar