tirsdag 13. september 2016

God morgen! Frokost før barnehage og jobb


Av og til når mor og lillemann passerer skogen på vei til barnehagen, så kjem det et ønske ifra lillemann om frokost eller piknik i akkurat den skogen. No har dei spist frokost der mange en gang, så lillemann veit at det er mulig. Så dermed tirsdags morgen, så vekker mor lillemann litt tidligere og spør om han skal på piknik. Og svaret? JA!! :-D
Siden han og mor var på sykkeltur dagen før, så skulle han sykle denne dagen her også, for no skulle han på tur, dermed sykle sjøl. Tar litt lengre tid, men det får så være denne dagen her, ellers så sitter han i sykkelvogna på vei til barnehagen.

"Ser skogen!" roper han og veit kor han skal opp. Og ser at sola fremdeles er oppe og skinner. Håpet er å få morgensola på piknik plassen som har fått noen ganger før.


Ikkje så lett å sykle oppoverbakke med liten sykkel, men han ville ha den lille sykkelen, ikkje den store, men opp skulle han. Mor har frokosten i sekken, sitteunderlag og teppe på bagasjebrettet. Frokost veldig fort gjordt dette.


Veldig viktig å parkere riktig, slik at ingen biler kjem å kjører på sykkelen.
Han kan veien og vil lede ab kor skal gå. Viser mor kor ikkje trakke på greiner og så videre, for mor måtte ikkje falle ho som har frokosten!Er egentlig ikkje noe sti her, berre å gå gjennom furuskogen og opp på haugen, men han veit kor han skal :-) Der er haugen! 

Sola som glødet så flott da mor stod opp, den er nesten borte dessverre. Det var rosa flammende himmel før kl7, men skyene har tatt ifra dei solskinnet.


Fram med sitteunderlaget, ut med teppe, og en luring som skal kose seg maks med å ta av seg skoene.Frokost gjordt veldig enkelt: 3 brødskiver i en pose, og rasket med diverse pålegg i en pose. Ta med 2 fat, 2 sporker og ei drikkefalske, vips så er det frokost i det grønne. Lager man det avansert, så blir det aldri gjordt sånn som dette.

Lillemann er veldig klar for mat hevder han, magen sier at det er frokost. Den er grei lillemann, du får spise skiva di. Det er veldig koselig å sitte sånn ute med frokosten. Er ikkje lange stykket å gå hit heller, og stunden blir meir intim, men samtidig så har du det flotteste kjøkkenet å spise i også.
Det enkle er ofte det beste <3 Og det skal faktisk ikkje meir til enn dette for å glede en 4 åring en morgen. Dei der hjertene på mors skive var litt meir fristende enn si egen brødskive....
Lillemann speider bort til barnehagen sin, han kikker etter bussen. Det er Førskuleklubb denne dagen, og dei skal på tur. Så han må berre passe på at den ikkje kjem og drar ifra han. Men så kjem han på at alle sitter no inne på kjøkkenet og spiser frokost, og syns at det er bedre å sitte her ute og kose seg. "Mamma, dette er deilig morgen" kjem det fornøgd ifra han og smiler.

Etter spist mesteparten av sin mat, deler av mor sin mat, så vart siste halve brødskiven lagt att til musene, slik at musungene også kan få frokost. Tanken er god lillemann, så den er grei :-)

Han finner seg en fjør mens mor raskt pakker sammen. Han er heilt sikker på at den fjøren tilhører en andunge, og den ville han ta med heim, for den er jo så myk! Mor tenker for seg sjøl at det er heilt greitt, jakkelommene hans er fulle av annet rart ifra før av også.

Ned att går det ikkje så fort. Skal kikke på alt som er rundt seg, leite etter høsttegn.


Blåbær er det nesten tom for, og at bladene begynner å skifte farge, er typisk høsttegn sier han og plukker en blåbær til mor.
Også at det er masse sopp er typisk høst. Mor er på naturfagtime med lillemann som lærer :-D"Kom mamma, her er en snarvei." og han viser vei mellom trær og blåbærbusker, fornøgd med å få tatt frokosten ute.


Siste biten på sykkel or å komme til barnehagen, og gleder seg til turen med førskule gjengen. Det er en heilt vanlig tirsdag, en heilt vanlig uke, men ved ekstra godt humør for å ha starta med litt ute tid og piknik :-)

 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar