onsdag 7. september 2016

Høgåsen 240moh på Dimna, Ulstein


For å sei det veldig enkelt, det regner. Er berre å gi opp målet som var Skinnalidsvatnet for å fiske. Ei heller å få deltatt på #nattinaturen. Så mens timene tikker avgårde, så var det å sjå om mulig å finne et hull i regnværet, få strekt på beina og trekt inn frisk luft. Og der er et eineste hull på himmelen, rett over Dimna! Ikkje minst, hullet vedvarer. Da var det berre å kjøre til Dimna, og ut på en liten ny plass :-)
Skal no sjå. Kjøre ut på Dimna, og tar av skiltet mot Ytre Dimna. Svarte, du skal få et kart.... Sånn. Målet er markert med pinne.

Og kjære verksted, lånte en bitte liten plass av parkeringsplassen din for biler som sikkert skal fikses, kjem snart tilbake, men ta gjerne en overhaling av den også :-P Så begir mor og MrS seg avgårde opp veien for å passere dei siste husene før stien begynner.Veien ender her ved denne garasjen, og da er du herved ute på tur :-)

Granskog og fin turvei, og et meget meir tørt alternativ en Hasundhornet som mor har så lyst opp på, for der er stien mei som en liten bekk.Det som er så rart akkurat her, er at rundt Dimna regner det over alt, men ikkje her, pluss får noen solstråler!
Heile turen er på ca 1,5km, og 500m av turen er på denne veien her. Altså en veldig barnevennlig tur dette for dei minste. No skulle lillemann vært her, men han er på fisketur med Far. Får ta han med hit en gang det passer seg.

Når mor er på nye plasser, så tar det litt tid når ho stopper opp for å sjekke ut fjellene, og kva det er ho ser. Da er det veldig greitt at MrS faktisk kan dei alle og forklarer. Kva skal mor med kart når han e med? Levende kart :-D Da blir det vel Flåna 613moh som en søt topp midt i bildet, og aner så vidt Gardnestua 654moh bakom. Og til venstre igjen blir det Hasundhornet 533moh mor hadde lyst opp på denne dagen om regent ga seg en time eller to.
Så kjem du opp til en benk de veien deler seg, du skal følge veien til høgre her. Akkurat denne agen er ruta merket pga et løp som skal være neste dag. Er sikkert fjenet om noen dager.Veien slutter når går over til granskogen, og du får en litt oselig sti. Her er det heilt garantert veldig fint når det er tørt, og du får sollyset med mellom trea her. Må berre virkelig ta med lillemann hit! Han hadde likt skogen her.


Stien slynger seg mellom trea, og de ligger noen gamle stokker her og der. Sånn koselig skog som mor husker ifra barndommen sin på Koldaveien. Barndommen begynner å bli alvorlig mange år siden no :-PTypis når høsten gejr innmarsj, er soppen som popper opp over alt. Spesielt no som det har vært veldig fuktig vær lenge. Liten søt rød som neier pent.


Akkurat her hadde lillemann komt til å stoppet opp. Grøn bakke, liten bekk, perfekt til å slippe blad eller små pinner i, og sjå kor dei ender. Kompis hadde garantert vært våt allerede her :-D Men sånne små grøne bekker syns mor sjøl er utrulig fine å sjå på, og den søte lyden av rennende vatn.Denne kvite soppen her lyste faktisk opp i den grøne bakken, og mor tar seg i å lure på korleis en så kvit sopp klarer å holde seg kvit og rein her uti skogen? Blenda?
En tunnel i grantrær dukket opp, og her var stien rein bekk. Er nok ikkje sikkert slik heile tiden, for nedbøren i det siste har vært knallhard. Men er så pass lav tunnel til tider at du må bøye deg for greinene her og der.
Etter å ha gått en del i området ute ved Flø, rundt Skolma, så er det litt godt å komme til skog også. Mor er tross alt vokst opp ved en skog, og liker skog, men veldig kjekt å sjå anna landskap også. Ja til mangfoldet! Plassen her passer mor perfekt akkurat no.Men, det er et lite fjell her som mor stadig kikker bort på kvar gong er her, og det er det der borte, Hasundhornet. At det i sutten ikkje skal være mulig å få greitt vær eller tørt nok til å ta den toppen uten å må ha vadere på, eller ende i gjørmebad, eller gå med tåkelur for å finne den toppen. Trur den erter mor....
Synd ikkje FrøkenS er her, ho som elsker å kikke etter sopp. Mor liker det også veldig godt,  men er da kjekt å gjemme seg bak frøkna og leite ilag. Veit ikkje heilt kva det er med sopp, men dei er så annerledes enn alt annet, formene, fargene, størrelsen osv. Kjekt å kikke etter ei, og tippe om dei er giftig eller ikkje. Soppbok, må få husket å kjøpe ny soppbok :-P

Er snart oppe også, og blir meir åpen sti. Mor tenker på at dagen etter skulle det være løp opp her i samme stien, kliss våte stien. Noen kjem til å bli innmari våte!


Sjå det "vakre" været der ute med Runde! Oi... glad droppet å dra dit for en tur, men tok Dimna med en kortere tur. Ser øya Hatløya og Borgarøya også nært her. Det er ikkje transport ut dit, så dei som bor der eller skal på hytta, må ha båt sjøl. Hadde vært artig med en ok båt og kjørt rundt om øyane her ute en dag, sikkert en heil masse fine øyer, viker og strender rundt om he :-)
Stien eler seg oppe på kanten. Du skal til høgre om skal på toppen med utsikt til Ulsteinvik.


Sjå, sol!! :-D :-D No er surrealismen komplett! Ifra å ha et hull i himmelen akkurat her lenge og regner alle plasser rundt, til faktisk å være eineste plassen med sol også :-)Mor har no funnet så mange forskjellige sopper og så mange forskjellige størrelser, men dei her var av dei absolutt største. Ser ut som tatt rett fra et eventyr, mangler berre en alv eller to.
Ser no mot Dragsund og Garnes, og ser at sola deler litt på sine stråler, men er konsentrert akkurat her. For noen mørke og dystre skyer da, skikkelige dystre helge skyer. Syns no dei skyene heller kan være deprimerte i ukedagene, og heller være meir glad i helgene.


Enda lengre til høgre og ut mot Runde så ser man at regnet virkelig har lagt seg over øyane der ute. Like greitt at er her på mini tur, enn der ute.


Oppe på toppen og mor finner høgste punkt for å sjå mest mulig. Er så masse her ute å sette seg inn i, så mange øyer og holmer at hodet går i surr. Men fint er det her absolutt.


Mors utsikt.... Trur denne toppen her kan bli en tur lillemann kunne likt. Får ta han med hit, er i lengde som å gå Hovdeåsen heime i Sykkylven. Mindre bratt også.Men en ting skal været ha, det er vindfullt! Enda godt har på skalljakke akkurat no, er grensa til å ha på hansker allerede. Må berre sjå lit til på utsikta....Heile Ulsteinvik slik mor aldri har sett plassen før. Så du finner Flø utover til venstre, og bak ligger fjellene mor har trakket en del i det siste. Er ikkje heilt ferdig der enda, mangler noen topper fremdeles.


Skyene åpnet seg og sola fekk komme gjennom. For noen farger landskapet fekk! Virkelig berre å nyte det og føle seg heldig som fekk det lille regnstoppet og sola denne dagen.              Kjære Ulsteinvik, du er no ikkje så verst :-)

Når dama ifra fjordane kjem ut til forblåste havet :-D Skikkelig dårlig hårdag, men kven bryr seg?

Han der byr seg ikkje om det i alle fall der han rusler ned att. Kjem!
Høgåsen er en lett og fin tur, faktisk med koselig sti både over lyngen og gjennom granskogen. Er perfekt for små barn å gå, variert landskap, skog, lett å gå, og er sånn passelig lang å gå. Mor har lovt lillemann å dra tilbake til Roppesanden, og telte en plass her ute, og da er dette en tur som er et fint alternativ å gå med han.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar