mandag 19. september 2016

Når middagen er best ute


Mor og lillemann er på vei heim ifra barnehagen, og mor lurer på kva skal finne på til middag idag? Svaret kjem kjapt, han vi på sykkeltur og ha bål i fjøra! Og Snurre Sprett skulle være med. Men kva lage da? Mor kikker i fryseren, kikker i kjøleskapet, og lillemann bestemmer seg for hamburger og chips. Vel, chips på bål har mor aldri laget, men det går vel bra det også? Og så ville mor pimpe sin hamburgeren litt... Fjøre vart valgt, ombestemte seg og vil kjøre traktoren sin, og så sykle til butikken for en is etterpå. Altså, blir en aktiv ettermiddag :-)

Min traktor er lastet med:Ved! Viktig last i ha i tilhengeren, for bål ville han ha. Egentlig ville han til ei fjøre lengre unna, men da rekk han ingen sykkeltur. Men han syns det var heilt greitt her også, og trødde i vei.
Traktoren har vært her mange ganger før, og lillemann ville kjøre heilt ned. Protester ifra mor som nekter å dra den tunge traktoren opp bratta etterpå. Må pent parkeres ved bakkekanten.Om mor skulle få bære veden? Nå nei du, den har han fraktet hit, så skulle han jaggu frakte den heilt ned også, og sleper den etter seg.


Det var litt flo dessverre, og han se langt etter det å finne krabber. Men å kaste store pinner og dei er båter, fungerer også.Snurre Sprett snuser inn sjølukten, titter ut, og mor får på den selen sin. Han skal få ta middagen sin i fjøra han også, binder den til et tre rett ved.

Dette treet her har han klatret i mange ganger, og greinene er perfekte! Og så kan du stå på greinene som stikker rett fram, og hoppe på dei som trampoline.Snurre Sprett har vært her før han også, og sjølukt er ikkje ukjent for han. Spiser ikkje tang akkurat, men der er gras rett ved, så er berre å feste han til ei grein ved klatretreet til lillemann.


Liten ninja som klatrer høgt og lavt og vil vise mor forskjellige teknikker og skli taklinger på greinene.
Ninja positur ved sjøkanten, venter på maten ska bli klar. Snart, veldig snart gut :-)
Kan ikkje noe for det, men mat på bål er uslåelig! Gut fann en mini burger i fryseren, og den ville han ha, litt chips fekk også plass i steikepanna.

Vandrer fram og tilbake mens venter, og venter....

Med litt salat og agurk klar i boks, litt ketschup, Stranda skinke, og krydder. Treng ikkje å lage så masse styr for å ta maten ute :-)


Da er det servert! <3 Snadder mat ved fjorden er herved servert. Salte smaken ifra skinka er perfekt på en hamburger. Neste gang så blir det annen skinke, og muligens ost på også? Enkelt, og meget smakfullt.


Må leike litt med bålet mens spiser også, han er ikkje askeladd uten å rote litt i flammene :-P


Litt agurk rester tar Snurre Sprett med stor glede, og gnafser i seg meget fornøgd.

Trur en hamburger aldri har blitt spist opp så fort som denne dagen, og mor lovte å bli med gut opp i treet og klatre. Mor er veldig glad i å klatre sjøl, så ingen problem.
2 klatremuser i et tre, koser seg og hopper på greinene og disser :-) Veldig fin unskyldning å ha barn så man kan klatre sjøl uten at noen kikker rart på en :-PMen skal gut rekke å sykle til butikken for en is, så kan man ikkje være i fjøra så alt for lenge. Og en med kjappe føtter legger an føringa for å komme seg opp att til traktoren, heim, og så finne sykkelen.


Traktor parkert, på med hjelmer på begge to, så er det å sykle av sted for dessert på butikken. Vart en koselig tur det også, og var en som var veldig sliten da trillet sykkelen heim under fargerike skyer fra solnedgangen. Men han fekk ønsket sitt oppfylt med bål, middag ute, fjøra, traktoren, sykkel og is. Til sammen vart det mange timer ute i frisk luft og kjekk tid ilag :-)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar