torsdag 22. september 2016

Solnedgang på Roppehornet 412moh, Flø


Mor og gut var en tur til Ulsteinvik ei helg, og det såg ut til å bli en fin solnedgang. Gut er veldig glad i solnedganger og farger, og planen vart å gå opp på Roppehornet 412moh, rett over Roppesanden på Flø. For å ha sagt det igjen, Roppehornet er og blir mors favorittplass, er noe absolutt spesielt med den toppen og plassen der, og har følt det siden første gang var opp der. Så for at gut ikkje skulle fryse, men ha det koselig der oppe, så hadde mor lovt han soveposen sin, og siden det er seint på kvelden, så lovte mor også at ho skulle låne han skuldrene sine.

På vei opp bommen og over brua retning Roppemarkane. Mor kikker innover mot Brørevatnet som ligger der bak. Gut bak husker teltplassen som dei hadde der en gang, og syns at dei kan ligge i telt der igjen.På parkeringsplassen i enden av grusveien, der rusler det en del kuer som samle for kvelden. Nysgjerrige er dei, og gut syns det er både spennende og litt små skummelt, men mest spennende.Dei aller mest nysgjerrige kan bli litt nær gående, så godt å ha litt trygghet når skal passere.Blir litt tøffere når kuene er på litt avstand, og da er det å finne alle sammen og syns det er utrulig artig å sjå kalver. Har no begynt på veien mot Roppehornet, du ser fjellet der framme. Kort tur, men heilt greitt så seint på kvelden.Kuene står spredt rundt bilen til mor og ser langt etter gjengen som stikker videre. Sola skinner enda på Breidfjellet 534moh, så blir forhåpentligvis ikkje for sein til solnedgangen.I enden av veien så starter en sti, og den deler seg i 2. Til høgre går den til Roppehornet.
Han har drevet og hoppet i vei mellom mor og MrS, men stien er ikkje brei nok til 3 i bredda, så må gå sjøl. Lurer på om der er ku på toppen, om den i så fall er aleine der oppe? Må sjekke ut, virkelig!


Der er noen pinner på vei opp, ikkje så mange, men nok til at du forstår kor skal gå.Når kjem litt opp, å ser man at sola skinner enda der ute mot havet. Men.... frykter at det ikkje blir så flott solnedgang som håpet på.


Mor holder løftet sitt til gut, og han får sitte på skuldrene opp. Vært på tur før idag også, og er seint, og avtalen var at mor skulle bære han opp. Han speider ette sola og fargene, og håper han rekker solnedgangen!


Tittei sol! Vent litt, vent til gjengen kjem seg opp og får sett på lyset og fargene før du legger deg ute i havets horisont.Kun et lite part som er vått her, men kjapt forbi, og stien er veldig tydelig. Lett å gå også, slakk stigning mot toppen der.MrS har med kameraet sitt og stativ i sekken, håper på å få noen fine bilder. Det håper mor også på å få, men mest av alt å få sett en vakker solnedgang, for det får ho ikkje heime. Øya du ser der ute er Godøya om du lurer ;-)

Lett og fint lys innover landskapet. Kveldssola lyser ikkje på fjellene lengre, men fargen er myk og fin.

Fått på han hetta, litt kald trekk, og finne postkassa med boka er viktig uansett.
Mor kikker over toppen, disen ute ved havet ødelegger for en fin solnedgang, men får litt farger likevel.
Gut syns det er "vakkert" uansett og syns at fargene er fine. Mor skal lage til soveposen så han får en varm og lun plass.

Sko av, inn i soveposen sin, krøller seg til, og er fornøgd :-) Orkesterplass til fargene mens sola går ned.
Rosa og blå himmel mot Godøya, og mor studerer himmelen og koser seg.
Tenk å kunne hatt dette som utsikt kvar kveld? Hadde vært en drøm! Og da med mors elskede fjelltopper rett bak :-P Det hadde vært paradis!


En som koser seg med sovepose, kjeks og solnedgangen <3
Øyane her ute er mange og fine, tenk alle plassene som berre venter på å bli brukt på tur? Runde forsvinn akkurat ut av bildet heilt til høgre, brua over til Remøya til venstre, så Leine. Bak der ligg Nerlandsøya, og øyane her danner halve Herøy kommune. Små øyane rett nedenfor her er fra høgre Sandøya, Lyngøya og Vattøya.


Er det ikkje flott vel her ute? Mor liker seg veldig godt her, fra første stund. Var vel gjordt da var opp på Roppehornet første gang, da ønsket mor seg hytte her!
Gut sjekker fargene, og han og mor prøver å finne mest mulig farger. Kom fram til manglet grøn!
MrS svinser litt hit og dit på jakt etter motiv og farger, tar med kamera og stativ i alle retninger. Mor skal nok ha seg en kikk seinere på kva han fekk fanget med linsa si ;-)

Kikker ned, er 412 meter rett ned, og ser biler som passerer på bilveien der nede.

Mor vandrer langs toppen av Roppehornet, nyter det å være her til det fulle.Om ikkje fekk den håpte solnedgangen, så var fargene verdt turen opp likevel. Når først er her ute, så er det berre å benytte sjansen mens man kan.Begynner å bli litt mørkt ute også, og mor fisker fram 2 lykter til gut. Han slår dei på, stikker inn i soveposen, og lager seg "hus".

Siste rest av farger, og mor klemmer gut inderlig, glad for ha han i livet sitt <3 Heldig som kan gjere dette her, heldig som kan klemme og kose, og nyte fargene med han.


Ned att så er det på tide med hodelykter, og gut får en lyslenke som mor har kjøpt. Han er ikkje så glad i å ha hodelykt på hodet, så i handa med lys hjerter var veldig stas. Et vips så var gjengen nede igjen, og han passet på å sjekke bak seg om det var noe bak han. Tryggest syns han det var om mor gikk ilag med han, så MrS bak og passet på, da var ryggen dekket :-P Mørketiden er her dessverre, men samtidig så gir den andre fine opplevelser. Akkurat det er fint med forskjellige årstider, lyset som forandrer seg, fargene, og nyte naturen mens den lever.Skiltet nede ved veien på Flø, nesten ved siste huset der, og når du kjem et stykke opp, tar grusveien av til høgre, over ei bru.
Kort vei å gå opp til Roppehornet om du betaler bommen på 50kr og kjører heile grusveien opp, ca 1km å gå.


2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tusen takk du :-D Hadde en nydelig avslutning den kvelden, og håper på å få gjenta den turen en gang, da med full solnedgang ;-)

      Slett