onsdag 21. september 2016

Sykkel og båltur med venner, Fetvatnet


Gut har begynt å få interessen for å sykle, og da blir det for mor å finne turer som kan passe han. Han er på den lille sykkelen enda, den litt større står og venter, så må bli flatt og kort. Fetvatnet i Straumgjerde er akkurat passelig sånn, og er kjempe fin å sykle på. Så mor hanker inn MissMa med gutta, og avtaler kveldsmaten ved Lillesanden langs Fetvatnet. Bål, sein middag, vafler og leik setter preget på kvelden med beste av venner.

Parkere oppe ved Slettegjerdet i Straumgjerde, og sykler ned mot veien til Fetvatnet. Lavt skydekke idag, Sraumshornet 976moh mangler sin flotte topp.


MissMa med Kompis og Storebror kom rett før, og venter der veien går til høgre til Fevatnet. Er forøvrig skiltet her også, så du finn fram ;-)

Litt oppover første bakken, så dei to minste triller sykkelen opp. Storebror er kjapp opp, og snart er det berre bakker ned til vatnet før det blir flatt.
MissMa har ikkje sykkel, så mødrene tar beina fatt med sekkene. Greitt syns mor, for har nettet med ved i handa også.  Som sykkelvei er her absolutt perfekt for sykling.


For å unngå at dei to minste ikkje kræsjer med syklene, så får dei tildelt kvar sin side av veien. Gut roper "Pass deg mamma!" ifra toppen av bakken, så her er det berre å trekke så langt ut i grøftekanten som mulig.


Tar ikkje lange stunden før er komt ned på flata, og ser vatnet. Fint og stille på Fetvatnet idag, lave skyer og rett og slett koselig.Veien her er nylig ordnet og tilrettelagt slik at både barnevogner og rullestoler skal kunne ta seg fint fram her uten problem. Perfekt for absolutt alle å ferdes her, 2 tomler opp!
Mor trekker pusten inn, lukter naturen, kjenner seg fri, og berre smiler på vei til brygga og gapahuken. Dette er virkelig blodtrykksmedisin og ned stressende.Er ikkje lengre enn 1,3km ifra parkeringsplassen og til gapahuken, så er midt i blinken for en kjapp kveldstur med små unger for kveldsmat eller middag.Her er til og med en virkelig flott utedo med skikkelig do, og utenfor har det komt opp en tank med vatn om du trenger å skylle hendene dine også.


Første gut sjekker ut er stranda som er like ved. Badeplassen her er kjempe fin og grunn for dei aller minste, berre synd sommer temperaturene uteble i sommer, men kom no i september.
Er der noe fisk tru? Gutta sjekker ut det klare vatnet, og det driv å hopper en masse småfisk her. Obs, er fiskekort her om du vil fiske.

Ifra brygga har du nydelig utsikt innover Fetvatnet og inn til Velledalen. Skyydekket dekker fjellene som i myk bomull, og lar deg bruke fantasien på kva som skjuler seg under.


Du kan søke ly under tak her om det er behov, plassert 2 store benker inni der, litt lys og er kjekt på dager med litt yr eller vind. Mor har allerede fyrt opp bålet i bålpanna. Står en grill her også om behovet skulle være der.2 stykker som koser seg :-) Fått av seg skoene, fordi dei var så varme. Brygga er så rein at det ikkje er noe problem å springe i berre sokkelesten, så berre lar dei styre seg.Bål... så innmari koselig det med bål! Varmen, flammene, det levende, og at det betyr MAT! Mor er sulten, veldig sulten, for har ikkje spist siden kl13, og no er den 18.30. Vært så masse kjøring av barn og henting at mor har ikkje fått spist noe annet enn en sjokolade ho fann i bilen.Mini pølser, små søte runde, pluss en frossen pakke med lapskausblanding. Kan det snart ikkje bli ferdig? :-P

Til og med gut er sulten og kjem med det samme mor sier ifra at maten er ferdig.Veldig kjekk benkplass som er laga til her. Stort, praktisk og veldig fin plassering. MissMa har funnet fram kaffen sin og er fornøgd på tur :-)Veldig fint å sjå inn til Straumgjerde også. Sitte på benken, ha utsikt til maten. Slett ikkje verst plass dette her å ta sein middag.

Både mor og MissMa hadde med seg vaffeljern og røre denne gangen, og det er dobbelt date ved bålet på damene. Gutta sitter med kvar sin vaffel og er veldig fornøgde med kvelden.
Er man minst, så får man vaffel først, damene venter til slutt. Mor kjenner at magen ikkje er heilt mett etter middagen, er litt uthult akkurat no. Vaffel, vaffel.... :-PTar litt tid å steike, og mor er fram og tilbake på området, det er resten av gjengen også. Storebror skulle prøve seg på å bade til og med, men vart nesten, for ser veldig fristende ut men er også innmari kaldt. Perfekt badeplass fra både brygga med trappetrinn ned, og stranda rett ved. Og så se du rett opp på flotte fjella her også.
Storebror tok seg en sykkeltur og sykla videre inn langs vatnet til Fet og tilbake, det er veldig fint å sykle heilt inn, og du kan faktisk sykle rundt heile vatnet via bilveien på andre siden. Gutta hadde på seg hjelmene sine og sykla rundt på området. Ned grusete bakken der vart et fall, en et "Tør ikkje". Litt vel løs grus akkurat der, men dei forsøkte seg, og lærer ikkje uten å få prøve.
Vart sikkert 15 runder på lille bakken ned her, med rop om "Sjå mamma!" og så suste dei ned. Og så var det å springe bort på brua, leike under den, kaste stein, sjekke ut noen trær, og et plask i ny og ned som mødrene håpte på ikkje var ifra noen sko som var uti det våte element. Gutta hadde det gøy med andre ord :-DNy runde ned bakken etter spist litt meir vafler, og gut skulle vise mor kor fort han klarte å sykle, uten å dette. "Ta bilde!" ropte han, for han ville sjå stilen :-)

Mor blir med en runde på stranda for å kikke seg rundt, MissMa passer fortet. Skal berre sjekke for teltplass.
Dei har ryddet her, så her er fint og slett til å sette opp mange telt her om ønskelig. Mor og gut har allerede funnet seg sin teltplass.Det som er litt dumt med høsten som er her, er at det blir så fort mørkt på kvelden no. Små syklene har ikkje lys på, så får benytte det lille av lys som er att til å komme seg tilbake til bilene.Lysene ifra husene vises godt no, og det er fint å sjå gjenskinnet i det stille vatnet mens rusler tilbake.Som både MissMa og mor tenkte seg, både Kompis og gut kom til å bli slitne i oppoverbakkene tilbake, tross dei er korte. For sånne små sykler med små hjul er ikkje lett å sykle i oppoverbakke. Så med mødrene med kvar sin sykkel under arma, så vart det ekstra trim på dei tilbake. Heilt greitt, tar trim med strak arm begge to :-D Og vel heime, påfyll av mat på gut, og sovnet meget raskt i senga. Til neste gang så håper mor at gut har klart å komme seg på den store sykkelen, slik at det blir lettere neste gang :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar