onsdag 5. oktober 2016

Årets første snø på Roaldshornet 1230moh, Strandafjellet


Gondolen på Strandafjellet har alltid vært en favoritt av gut, ja mor også. Han liker veldig godt å kjøre gondolen ifra han var veldig liten, og kikker stadig etter den. Kunne heller ikkje mange ordene men kunne ordet heis :-D Så det er naturlig at tar den turen opp gondolen både på vinteren for så gå opp på Roaldshornet, og utpå høsten når gondolen er sommeråpent. No har han og mor allerede vært opp sommerhalvåret, men da veldig vindfull tur, men MrS har aldri vært opp den gondolen. Og det var ikkje gut imot å ta den turen igjen, tvert imot! Spesielt ikkje når mor sa at det er snø på toppen! Snø er jo så gøy når det er "mot normalt" at det er artig. Så med gapahukteltet i sekken, kaninen Snurre Sprett i bæreveska si, og med MrS opp, så vart det en kald, men absolutt fantastisk fin tur i snø fra første fottrinn i knall blå himmel og sol.
En som er ivrig og klar for å ta gondolen :-) Full høst her nede og sol, så det er en som er spent på å finne snøen der oppe.
Karene kikker på utsikten. Gut har fått med seg at MrS ikkje har tatt gondolen før, og luer på om han er livredd :-P Ingen fare, han har ikkje høgdeskrekk.


Sjå der ja! Snø før du kjem opp på paviljongen :-O Du ender tross alt på 1067moh, og starter på høstlige 449moh, så her skifter årstiden fort, på 7 minutter faktisk!
Oppe på stoppet og det er rett ut i snøen, og er da på 1067moh allerede. Gut er raskt ut og kaster snøballer på MrS :-) Så gøy det er med snø!Berre utsikten ifra her er flott innover Norddalsfjorden. Snøen ligger så jamt at det ser ut som den danner et markert skille. Vinteren er virkelig på vei!Gut syns at den snøen er utrulig gøy å trakke på, og tross advarsel om kan få snø i skoene sine, så er han utenfor stien...

Kan eg, kan eg, kan eg?? En som ville lage snøengel, men mor håpte han kunne ta det på vei ned att, for da er det greitt han blir våt, for turbuksa er slitt og er ingen vinterbukse. Men nei, plumper ned i snøen så fornøgd og lager vinterens første snøengel.


Framdrifta var vekslende, for tok en masse med tid å kaste snøballer, prøve å rulle snøbeller så dei vart større, hoppe i snøen osv. Men når mor lure på om det blir for vanskelig for han å gå denne stien her med steiner, så fnyser han av mor og skal vise at han er super flink!

Oppe første kneika, og det er også enden på t-trekket. Ser no også til toppen av Roaldshornet :-) Er ikkje så langt å gå, under 1km faktisk og er overkommelig for dei fleste.Snøen ligger som melis på fjellene rundt om, og blir som en kontrast til mørke dalbotnen som er hovedveien der gjengen kom ifra. En ting er sikkert, det er utrulig masse folk på tur idag! Parkeringsplassen ved Svartevatnet var full.


Litt snø i skoene, og opp på skuldrene til MrS, får kjempe utsikt derifra, og prater i vei om alt mulig. En turglad gjeng som ikkje mangler humøret denne dagen :-)


Greitt at andre har gått hit før, stien er veldig grei å sjå heilt fram til toppen, Litt rart egentlig å komme nede ifra med lett høstfarger, så rett opp på toppen med snø på 7 minutter. Gondolen tar ikkje lengre enn 7 min opp faktisk, og da er du rett i snøen.
Lokket han ned att, og pratet litt vekk slik at han tusler sjøl.

No begynner utsikten til Norddalsfjorden og fjellene der å dukke opp att også. Har blitt tatt en utallige bilder ifra kanten der borte.
Å nei! Gut har funnet nok en stor snøklump! Spring! :-P


Mor hadde gut i armene siste meter til toppen, og dermed er varden nådd! :-)Vinden på toppen var virkelig inderlig kald, som den bruker å være. Og etter å ha vært her noen ganger no, så har mor lært, gapahukteltet! Var nesten så ga opp med å slå det opp pga god vind, MrS gikk lengre ned også for å finne meir vindstille. Men så fort mor hadde opp halve teltet, så var gut inni. Dermed hadde teltet ballast, og fekk opp resten. Første gut ville ha, var kaninen så på med sele og festet den i teltet.


Den snuset først på snøen, så hoppet den i det og sjekket ut det våte kalde. Nå ja, den var ute og sjekket i 2 minutter, så hoppet den tilbake til teltet og på det varmeste sitteplassen den fann :-D

Da er det berre for mor å finne fram brenneren og koke opp til vatn til Rett i koppen suppe til alle sammen. Noe varmt må vel gjere godt i denne kulden oppå her. Gut koser med Snurre Sprett, og syns at telt er veldig koselig.
Vakkert oppå Roalshornet, tross bitende kald vind. Teltet gir utrulig god ly, og sitte der med sola på vart utrulig godt  :-)
Kvar sin kopp med Rett i koppen suppe så er det 2 fornøgde karer. Mor får snike seg bak dei og sette seg, kaldt her i vinden, og finne fram matboksen med brødskiver til suppa.Duppe skiva i suppe og koser seg i sola, og Snurre Sprett spiser på gulrota si. Slett ikkje verst å være her en solrik ettermiddag. Men kan ikkje være her for lenge, må rekke ned att til gondolen før den stenger kl17.
Men har du sett! En liten snik av en kanin stikker snuten sin oppi matboksen og stikker av med den siste brødskiven! Har du sett på maken altså :-P Den har jo gulrota si, pluss ei lita brødskive inne i bæreveska si. Fristet vel meir den skiva oppi matboksen :-D Fekk seg en god latter alle sammen over tjuvradden.


Veldig fornøgd gut på toppen :-D Samme kor mange ganger han har vært her, så syns han det er like kjekt kvar gang.MrS har ikkje vært her oppe før, så var på tide. Nyter utsikten ned til Nysetervatnet og Fjellsetra. Ser til og med ut til havet bortenfor alle fjelltoppene ute mot Brattvågområdet.


Mor går heilt ned på kanten, har vært der før og veit kva som er under snøen. Mor skulle berre få sett kor langt snøen hadde komt seg til vatna i Blådalen.

Ikkje snø nede ved vatnet med hytta, men vatnet over her har fått besøk av Kong Vinter. Vatnet ligg på 887moh også, og i skyggesiden.

Utsikten er absolutt ikkje noe å klage på her oppe, er så inderlig flott å kunne sjå utover Sunnmørsalpene. Blåfjellet 1140moh nærmest til venstre her har fått sin del av snøen, mens Skurdahornet 849moh midt i bildet er fullstendig snøfritt.

Mine fjell, min leikeverden <3 Alle turene mor og gut har gått her, og kor mange turer som fremdeles ligger framfor dei her.Når ser meir til venstre så ser mor at Kleivdalsfjellet 1154moh også er temmelig kvitt, alle toppene over 900m er kvite.

En som skal ta bilde av is og snø på varden, fotografen i MrS ser motiv over alt :-)
Mor bærer gut tilbake til teltet, han syns at det vart litt vel kaldt, og ville klemmes varm.


Er berre å pakke sammen teltet også, gut har fått varmet seg litt. Det teltet gjor det mulig å faktisk oppholde seg her overhode. Uten det hadde det vært å gå lengre ned for litt le for vinden.Gut er litt trist over at det ikkje var nok snø på varden til å ake på den, for det har han gjordt mange ganger før. Får heller komme tilbake til vinteren?Berre å komme seg ned, 45min til gondolen stopper å gå, og da må gjengen gå heile veien ned att til fots. Vakkert her, så synd å måtte dra ned att, men må man så må man.Gut er i storslag! Trasker i vei, og prater i vei. Hopper og spretter, koser seg maks på tur :-) Flott her, ikkje sant?Hopp i vei! Så fornøgd denne dagen, er en fryd å ha med på tur, og syns at snø er så gøy!

Mor er så sikker på at der er folk både på Ytstevasshornet 1330moh idag, Kleivdalsfjellet, Aurdalsnibba, og at der er mange som går ifra Svartevatnet til Roaldshornet denne dagen. Den perfekte turdagen med kvite topper.

Gut er litt bekymra over om han rekker gondolen, spør mange ganger om det er lenge til den stenger. Han elsker å kjøre den gondolen! Mor beroliger han mang en gang at han rekker det fint, men han beholder tempoet for sikkerhetsskyld.


Den gamle skihytta ser ensom ut i skråningen, ikkje lenger i bruk.

Berre ned skråningen her no, så er det snart fri sikt til gondolen.

Gut akte seg ned omtrent heile skråningen, unngikk store steinene, men den buksa fikk jaggu  gjennomgå en del. Treng virkelig ei ny ei...


Fornøgd turgjeng med like godt humør ned som opp :-)
Gondolen!! Og dermed satt inn et ekstra gir på gut. Elskede gondol....
Trur han aldri blir lei av denne turen, og mor skjønner han godt. Å være 4 år og ta denne turen her 2-3 ganger i året er berre kjekt. Blitt litt dyrt å ta den dessverre, 250kr pr voksen, og gratis for barn under 15år. No i oktober 50%, og er åpent til og med 16 oktober :-D
Er mor sin 3. tur sommersesongen, og skulle nok hatt seg sommersesongkort, kanskje til neste år? For denne turen her tar nok mor igjen, når vinteren er tilbake, da for å gå med truger opp, igjen. Denne turen blir nok og forblir en fast tradisjon, og gledes allerede til neste gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar