tirsdag 4. oktober 2016

Kosetur til Aursneset med bål


Tur er så mangt, det kan være en liten tur i skogen rett ved der du bor, kan være en sykkeltur, en lengre fjelltur, hyttetur, telttur, ned til fjøra, eller rett og slett en minitur med gode venner til fjøra på Aursneset med sykkel og bål for å ta kveldsmaten ute. Når man er 4 år og kanskje er litt sliten etter barehagen, så er det godt å komme heim og slappe av litt etter å ha spist middag. Enkelte dager så kjem dei sjøl og spør på tur, og da gjerne med Kompis, og har spurt på bål i noen dager attpå. Så mor spør gut kor han vil. Svaret kjem på under 5 sekunder: Aursneset! Og ønskemat er da pølser (som om ikkje hadde akkurat middagspølser til middag altså) og pannekaker. Etter noen meldinger med MissMa, så vart det Aursneset med sykkel på guttene, mor lager pannekakerøre, pakker ved, og møtes i fjøra der. Bål, pannekaker, pølser, leik og solnedgang. Joda, kan ikkje klage på miniturer heller ;-)
MissMa og gutta kom rett før mor og gut, og Storebror var ute og syklet. Han var snill og ventet på gut, så dei kunne sykle ilag. Utrulig kjekk gut han Storebror <3Sola er på vei ned, og herifra så er det berre å nyte den men man kan. Ut mot Sulafjellet og Hareidlandet får dei en flott solnedgang idag, mor misunner dei litt den der.

Men kor vart gutane av tru? Gått fort unna tenke mor, for hørte noen juhuuu rop borti bakken. Veien her er veldig fin å sykle og trille på, også for rullestol. Veien  går litt rundt i området her, og er en lite rusletur i seg sjøl om du ønsker.


Snurre Sprett er selvfølgelig med denne gangen her også, han har jo stamplass rett i skogkanten her, til og med laget seg en egen hule ved et tre :-D Gut ville gå litt med han i band, og det er no selvfølgelig i orden.

Begge gutta syns det er litt stas med den lille kaninen på tur, og dei finner fram rognebærblad til den. Mor har satt på løpestreng til kaninen så den kan gå litt fritt her og kose seg.


Mor ser noe i fjøra, et skilt? "Start Natursti" Hmm.... når mor kikker seg rundt på stranda så skulle skiltet heller vist Natur Svin. Sikkert komt en del med alt skitværet som har vært, men mor er tom for plastnett i sekken sin :-( Får ta det att neste gang.


Strandplassen her er veldig fint tilrettelagt for familier å være. Ryddet fri for store steiner så her er strand til å vasse og leike seg på, store steiner som danner en ytterkant mot fjorden, stor stein med bålplass, og det står en benk litt lengre bak. Syns det rett og slett er koselig her, og ungene kan leike litt i skogen også om ønskelig.
Det er skikkelig fjøre no, og den store steinen er fri til å klatres på. Litt smånervøs når dei lener seg liiiitt for langt fram, men det går fint for seg oppå der. Gutta er heldige som har kvarandre sånn som dette, kjekt å sjå kor godt dei går overens på tur.


Eineste som er litt dumt med stranda her, er at sola går ned bak berget, så du får ikkje siste solglimtet på kvelden, men er verdt å dra hit uansett. Veldig fin plass, trygt, og gutta liker seg her.


MissMa og Storebror ved bålplassen. Mor venter på at bålet har tatt skikkelig fyr før begynner på pannekakene.Her er noen "stikkebusker" som gut kaler dei, så dei ligg dei unna. Storebror lurer på om dei er spiselige, og mor plukker en og rensker, og spiser. Ikkje heilt modne enda, men mor faller rett tilbake til barndommen da plukket nyper på vei heim ifra skulen og spiste.

Mor spør MissMa om dei skal sjå dei siste minuttene av solnedgangen? Gutta blir også med, da får dei springe på berga, noe dei ikkje ellers får aleine. Full fart og finne hemmelig sti!

Fint på berga når det er fjøre. Opp på den første og beste store steinen, og hoppe. Gut i lufta! :-)
En dam er kjekk å hoppe over, og mor foretrekk at hopper over enden. Klar, ferdig, sats!
Er i svevet! :-D


Kompis tok sats over det bredeste partiet av dammen, og både mor og MissMa holdt pusten et sekund. Gikk heldigvis bra, var nesten skulle tru det skulle bli et lite bad på han :-PRakk siste solstrålene på berget, før rusla tilbake til bålplassen. Ikkje noe solstråler att inn Sykkylvsfjorden heller, og ser snøen som ligger fra 1000m høgde innover.På tide med noe mat no, fått brukt litt energi gutta, så da er det påfyll.


Pannekaker er herved stekt, og slenger oppi pølser ifra MissMa. Gutta ville ha pølser innrulla i pannekake :-D Er sikkert godt, spesielt når dei skulle ha sukker på også, men både mor og MissMa hopper elegant over den kombinasjonen.

Kjekk bålplass dette her :-) Koselig å sitte sånn som dette med gode venner på kvelden og ta kveldsmaten ilag. Kjøkkenbordet heime er kjedelig nok, og dette her må no være det beste kjøkkenet man kan ha?Mor og MissMa tar litt finere variant av pannekaken: Legg på fenalår (for er tom for marmorert svin), og så litt mør på, rull sammen og nyyyt!


Store steinen er fin som sitteplass også, og har da full kontakt med maten som blir laga, rote litt i bålet, og er sosiale ilag.


Så fisker MissMa fram noen store gigant marsmallows! Og litt sjokolade i midten, snadder!

Blir veldig fort mørkt no som sola har gått ned, og vips så er det nesten behov for hodelykt. Da er det berre å pakke sammen og sykle tilbake til bilene.Kvelden er over for små gutter, er berre å kjøre heim, la dei slappe av litt, så er det rett i seng. Fornøgde både store og små, og lettere til sinns alle sammen. Kor godt det gjer seg å komme seg ut og trekke frisk luft, være litt ilag, og ta maten ute i fred og ro og ingen som må sitte pent ved bordet. En stor fordel med å spise ute, du har det største kjøkkenet som finnes, og ingen komfyr som må vaskes, bord som må vaskes, kun pakke sammen og putte det i oppvaskmaskina! :-D


2 kommentarer:

 1. Så fine bilder og Tura dokker er på. Ser så koselig ut, ha en fin helg videre :)
  Klem
  Ellen S

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ellen Svetlana :-) Så kjekt du er innom her. Vi koser oss på tur vi, både små og store turer, og er veldig gode på å kose oss :-)

   Ha en riktig god helg til deg også.
   Klem, Trude

   Slett