søndag 6. november 2016

Båltur på Husnakken 122moh med venner


Når kvelden siger på, og gut har ytret ønske om bål, og mor tenker på en kortreist tur, for har tross alt vært på tur denne dagen. Mormor nevnte Husnakken, og det er en glimrende ide! Mor har nesten glemt av den kortreiste turen der, tar vel 10min å gå om gutta er i siget også. Hiv i hop en bolledeig for å lage pinnebrød med kanel og sukker, og piper på MissMa. Vil dei være med tru? Joda, ho hiver seg rundt etter hørt det magiske ordet "bål" og kjem med Kompis på slep :-P Bål, gode venner, leik i skogen, og utsikt til Sykkylvsbrua, en herlig avslutning på helga :-)Husnakken ligg på en måte ved foten av Aurenakken 404moh, og utsikten er på en måte mini-Auenakken. For å komme dit, kjører du til Statoil, tar opp til Geilevegen, så til høgre til Vikedalen, og første avkjørsel til venstre rett etter barnehagen, Gråurvegen. Du følger berre den veien rett fram, til du kjem til en liten parkeringsplass, derifra en grusvei forbi siste huset.

Gut har vært her en gang før, og er litt usikker kor skal. Når du kjem til benken, så går en sti litt til venstre for den inn i skogen.
Sti over en steinmur, og koselig inn i skogen. Kompis har hodelykt, gut foretrekk ei lysslynge i handa.


Etter testet ut ei slenge som henger i et tre der, så var det å bryne seg på et ganske så stort tre som har falt ned. Mor og MissMa berre kikker på og drar på smilebandet, bra dei er optimister og har trua :-D

Gutta fann seg veldig fort til rette i skogen, for der var rikelig med planker etter hyttebygging. Om enn dei fleste har en del spiker i seg, så var det med litt forsiktighet at dei var i gang med litt bygging.

Nok av materiale å ta av også, og her kan dei nok være lenge!

Sist mor og gut var her, hadde denne hytta blåst i stykker. No ser den reparert ut. Tydelig at noen bruker plassen en del. Veit at barnehagen her bruker plassen en del.
Utsikten. Flott, ikkje sant? Er nesten som å være på Aurenakken, men i litt lavere skala. Og av alle lys på både brua, Ekornes fabrikken der over, biler osv, så er det et lys begge guttene legger merke til, Europris :-D :-D
Mor har fått grei fyr i bålet også. Berre elsker bål! Og alle veden heime, minst 80% av den går med til å fyre opp bål ute for mat og kos, resten inne :-P Unnskyldning, mor fryser lettere ute enn inne heime med varmepumpe.
Mor hengte opp ei lyslenke, og den gut hadde i handa så dei ser litt i skogen. Dei enser knapt mor og MissMa, opptatt med å bygge.

Gutta opptatt, og fram med bollen med deig. Kan ikkje noe for det, men bolledeig med kanel og sukker inni, så litt utenpå stekt på bål er det beste mor får på bål.Nå ja, syns det er godt gut også, og kjem ventende. Dei leiker visst ku eller noe, så går i Mø som språk. Språk er universalt når det kjem til mat!
Så mens gutta leiker, så griller mor og MissMa. venninnestund rundt bålet der latteren sitter løst, og praten går om alt og ingenting. Dette er ekte kvalitetstid, og MissMa stråler om kapp med bålet.

Prøvde på å steike en i steikepanna, tja. Er ikkje like  godt som på pinne, så fjerne den stekepanna.
Tilbake til pinnen, og sette på vatn til kakao. Noen sitter på kafe og skravler, MissMa og mor sitter ved bålet, griller og passer på ungene som leiker seg.


Gutta beundrer utsikta, faktisk begge to heilt stille der dei stod. To bestevenner i tykt og tynt, tross forskjeller så er dei som erteris.

Mors gode venninne, omtrent alltid klar for en båltur når mor ringer :-)
Om skogen ikkje har kassevis med leiker, så skal det ikkje masse til før dei to her finner på noe med det lille dei har. Berre røyken fra bålet gir leik. Rart kor lite som skal til ute, kontra når er inne?Planker kan brukes til omtrent alt også. Lager seg en slags vippe faktisk. En stabel på midten, så en planke midt på. Aller helst gut setter seg på enden, og Kompis trakker eller hopper på andre enden, og gut liksom flyger av som en mini katapult! Ja ja, berre dei passer seg, og mor og MissMa kikker litt skeptisk ifra øyekroken i det dei ler og hopper.

Praktisk med lyslenker til å få litt lys inne i skogen. Mor glemte att den oppladbare arbeidslampa, men dette fungerer fint. Rett og slett koselig i skogen med små lys også.
Bygget en hytte til slutt, og den kan fungere som ly for andre dyr når det regner også. MissMa trur kanskje reven trenge et hi?Teste den begge to før må rusle heim att, viktig å få han vært inni sjølbygget også.

Etter leik, litt mat, meir leik, ryddet opp, så er det 2 fornøgde gutter som returnerer til bilene. Egentlig så ville dei ikkje heim, men dei veit at dei må. Greitt å kunne dra derifra mens dei fremdeles syns at plassen er kjekk, da får dei lyst til å dra tilbake en annen gang også. Krtreist er ofte veldig kjekt å ha seint på kvelden, en tur på sparket. Syns det er en perfekt avslutning på helga, med gode venner, uti skogen ved et bål <3Turen tar ca 10min å gå, veldig lett terreng, passer for alle aldre. Fin om du berre vi ha utsikta, kjapp mat tur, finne sjelefred, få ungene ut litt, eller berre fyre opp et bål.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar