tirsdag 22. november 2016

Kveldsbål på Fagrefjellet 466moh


Gut er veldig glad i bål, godt opplært av mor :-P Så kom spørsmålet om kva han hadde lyst til å gjere etter vært helga hos pappa sin. Svaret kom kjapt, båltur med Kompis! Tja, det er vel overkommelig? Så mor kontaktet MissMa og dei skulle at middagen dagen etter på Fagrefjellet med bål? Den dama er også bålentusiast, og ho var veldig klar om mor hentet dei. Og nok en gang så er mor, MissMa, gut og Kompis ut på tur for å fyre opp bål :-)Fagrefjellet har blitt enda lettere turmål etter at dei lagde en kort vei over myrområdet og opp til toppen. Du kjøre til småbåthavna på Aure, tar opp Dalevegen og kjøre ca 2,3km og tar så av til høgre til Haugsetvegen, så omtrent rett til venstre til Aurdalsvegen. Dernest er det berre å følge skiltene Statnett til du kjem opp fjellet. Der finner du en stor parkeringsplass til høgre omtrent oppå flata, og du ser til toppen. Den nye fine turveien er fin til barnevogn, og har du en ok sterk person til hjelp, kan du dytte opp en rullestol også.


Gutta er klare for bål og middag, og er i kjempe form for tur :-) Med kvar sin slynge med smålys, så vandrer dei opp turveien.


Veldig kjekt når mor og MissMa går bak og lyse på dei, og skyggene blir lengre eller kortere etter kvart som dei springer eller stopper opp. Målet er å få lengst mulig skygge!


Er litt trist at det skal være så mørkt også før klokka er 17 på ettermiddagen. Men alternativet å sitte inne er ikkje aktuelt! Får berre nyte det man kan sjå av fjellene før det er heilt mørkt.Om ikkje får sett så masse av området, men å finne is i grøftene langs turveien er meir enn gøy nok. Sjekke forsiktig om den er trygg først....

Er en del is langs bakkene opp, så vart stopp både her og der. Verste var å passe på at dei ikkje sklei ned skrå is og endte knall og fall.
Etter komt opp bakkene, så er det litt flate og ser enden av turveien. Får ekstra piff guttene og fyker avsted.Meir is? Ja ja, er berre å vente. Tar litt slutt sjøl når Kompis ender på bakenden og skjønner kvifor MissMa har advart han mot fall. Men gøy var det likevel :-D

Mor har en stormlighter som er litt for tung for gut å bruke, men han prøver seg likevel med å få fyr på bålet. Og trur du ikkje at han fekk det til?!


Dermed har gut tent sitt første bål, 4 år gammel, og reiser seg kjempe fornøgd og smiler fra øre til øre :-D
Fram med saueskinnet for å holde varmen på bakken, og lyslenken til gut som han bruker til lys når han går. Lyslenken går på batteri, og skal egentlig henge som dekor, men fremdeles sammenbunden så fungerer det som lommelykt.


Temmelig sultne alle sammen, og bålet rekker knapt å ta skikkelig fyr før både pølser, kjøttboller, tilbehør og grillpiner er framme og klart.


Ikkje verste plassen å sitte en sein ettermiddag og ta middagen på bål, og ikkje minst ilag me gode venner <3 Utsikt til Aure og Aursneset fergekai. Der ute ser du til Ålesund også.
Rumlende mager lager snart like masse lyd som bålet, og verken pølsene eller kjøttbollene blir liksom varme fort nok!

God stemning ved bålet..... og god stemning i magen :-P
MissMa og Kompis, ute på tur igjen. Blitt mange kjekke turer ilag med dei to der, både med og uten bål. Og så lette å spørre om tur også! Ikkje minst, mor og MissMa har løst mang et verdenspørsmål på tur og ved bålet.

Med magen nesten fornøgd, så senker litt roen seg også. Tar på å være på tur og være sulten! Mors favoritt denne kvelden, kjøttboller i pølsebrød med sprø løk og ketschup. Er ikkje ofte at tar pølser på bål lengre, ofte blitt annen mat, så pølse og kjøttboller var faktisk heilt greitt igjen.


Gjelder å gjere det beste ut av mørketiden, og bålkos som dette med gode venner, er absolutt en veldig kjekk måte å tilbringe mørket.
En som syns at bål er heilt toppers! Har blitt noen bål på han her, men likevel så er det ofte det første han spør på om mor lurer på kva han vil finne på. Neste no blir at han skal få lage seg et bål ifra grunnen sjøl. Eller kanskje ikkje? Han og mor ende med å "krangle" om kven som får lage bål til slutt? Må tenke litt på den saken....For det er jo koselig med bål, og MissMa hadde med kjelen sin så vart kaffe og kakao til kos. Og så sjokolade også, og litt marsmallows. Det som er så greitt med ungene no, er at dei er vant med at der er litt til dessert på tur, så dei trykker ikkje innpå mengder når dei får. Etter et par sjokoladebiter og 2 marsmallows så syns dei det er nok. Gut er så vant med at mor har liggende sjokoladeplater for tur en annen plass enn resten av godteriet, og den sier han ikkje skal  røres, for den er berre til tur :-DEn som er fornøgd eller? Han fekk ønsket sitt oppfylt, bål med Kompis, og veldig fornøgd med at han fekk til å tenne på med mors stormlighter også.


Det er litt kaldt ute, og det er stjerneklart, og gutta begynner å bli litt kalde. Så mor får dei med for å kikke litt på et tre ho ikkje klarte å klatre i. Begge kikker på saken, det skal vel kunne klatres i det treet der vel? Diskuterer korleis angripe problemet.Først oppi er gut, fornøgd med å klare det mor ikkje klarte.Så måtte Kompis også sjekke det. Kan ikkje være verre han enn gut, så oppi for å bekrefte at det er meget klatrebart treet der. Konklusjonen til gutta vart at mor er for stor. Hørt på maken altså, mor for stor for å klatre i tre?


Der lå ei lita nesten flat maurtue også, heilt tom for maur, og bunnfrossen. Alle sammen ligger nok langt ned i bakken og sover no.


Mor og gutta tok seg en liten lengre tur også, få opp litt varmen, og MissMa vart satt som bålvakt. Står en benk i slutten av veien, og mor måtte vise gutta at den har fått kjetting på seg. Dei lurer på kvifor, for den er ikkje stram. Den flyg no ikkje så langt unna om skulle blåse da, og heller ikkje noen som kan komme og ta benken. Litt store øyner på begge to, tenk at noen er så lite snille at dei tar benker som er for alle, dei er slemme dei!Vart litt stående å kikke på den fotballbana, for der vil dei spille kamp en dag. Og alle lysene der nede, alle folk som bor der, for med så masse lys så må det være en masse folk også. Mor kikker på lysene ifra husene, sender en tanke avgårde der ho står o nyter det å være ute.Full fart videre oppå ryggen, for vil bort på det som virkelig er toppen med varde og skilt. Har jo 100 ting å snakke med mor om, og merker ikkje at dei går heller.

Finne boka er viktig, slik at mor skulle skrive dei inn. Dei har jo vært her noen ganger før, så veit kva som venter dei, og boka var viktig forstod mor. Selvfølgelig skal ho skrive dei inn, dei har no vært flinke med å traske seg hit.


Det som er så kjekt med å ha med gutta her på tur, er at dei stadig skal klatre noe, utforske noe, og gjerne prøve begge to. Og ofte kan dei stoppe opp og kikke, for så å spørre om det dei ser.


Noe dei to her kan, så er det at bål skal slokkes. Gjelder å gjere det likt så ingen av dei blir lei seg. nedtelling på 3, og så er det berre så røykskyen står! 2 jublende gutter hiver på alt dei har av vatn, og tar en krigsdans på stedet.
Er ingen problemer med å få dei med seg tilbake, men det inkluderer stopp på diverse isfelt selvfølgelig. Nedi bakken så er det tydelig at det har vært en slitsom dag, og kreftene plutselig forsvant. Er hardt å være på barnehagen, så ut på tur igjen og ha det gøy. Så det er 2 gutter som sovner fort den kvelden, men vært veldig kjekt også da.


Hive seg rundt på tur har mor og MissMa blitt flinke på, og det gjelder å nytte dei mulighetene man får. Gutta har også blitt veldig flinke til å ta ting på sparket, og det å sjå mulighetene. Som gut sier ofte, "Men mamma, der er jo berre å gjere....." Så ta mulighetene folkens, hilsen en gut på 4 år ;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar