onsdag 2. november 2016

Når mørkret faller på...bå!


Sommertiden er over, og et er mørkt masse fortere enn for ei uke siden. Da er det å starte veldig fint og rolig med en sein kveldstur med guttene som tilvenning. Plussgradene er også over, så frost, is og meir klær er det på tide med. Så da gjelder det å ta en biltur til et vatn, tenne bål i mørkret, og fram med vaffeljerna, litt koselys, og starte mørketiden.Kjekt med mørketiden er å ha lys, mor har god lykt og kan lyse opp for 2 gutter som er klare for å utforske. Her er det berre å gå over lyktene sine og batteri, no er mørketiden her for fullt også.Stikker på bålplassen ved starten av vatnet, og mor trudde nesten at det var en hagel ball som låg der, og skulle fjerne den. Ikkje snø nei, men restene av en bleie :-( Ugh...... trekt så full i vatn at det var umulig å bruke bålplassen uten å fjerne den først. Folkens, vær så vennlig å ta med bleier heim? Fram med 2 poser for å plukke vekk. Fin start....


Men fekk no det vekk og fekk fyr på bålet. Gut kjempe fornøgd med endelig bål igjen, og stod veldig nær veldig lenge. Mor måtte fram med fingeren så han ikkje skulle ta fyr, eller trekke ned alt for masse røyk.

Det kom opp en benk her dette året, og i dei kalde tidene som no, så var benken kjekk å ha. Hadde med 2 lyslenker og la oppå, og vips så har du koselig stemning på boret også. Er fullt mulig å nyte mørketiden, uten problem :-)

Fram med vaffeljernet og varme opp. Damene med kvart sitt, treng såpass når man er 5 stykker på tur ;-)
Blitt noen turer ilag med MissMa, og er så kjekt å berre pipe på, og vips så er gjengen på tur. Kor mange timer ilag rundt et bål med ho der, det aner mor ikkje, men det er mange! Ære være gode venner <3

Storebror var veldig flink til å få gutta i leik, og dei sprang og akte på den harde bakken i mørkret. Mor lyste av og til opp så dei såg litt bedre. Men det er utrulig kor gøy det kan være med frost og mørkret.
Første vaflene er alltid best, av en eller annen grunn. Tur det må være det å glede seg til bålet er varmt nok, så til den er stekt. Forventningen er vel halve gleden.

Til og med benken er frossen, og gut sjekker ut alle frosne dråpene, og tegner i frosten. Mor skjenker benken ute en tanke, er nok på tide å ta den også inn for året.Gut og Kompis, 2 utrulig gode venner på tur. Og ja, til tider veldig uenige, men er like fort over, og spør stadig etter kvarandre for besøk eller tur.

Nok en vaffel stekt på bål. Mor lurer inderlig på kor mange liter vaffel og pannekakerøre ho har stekt på bål berre dette året? Må bli noen liter! Berre elsker dette vaffeljernet her ifra Eagle, vaflene blir så tjukke og gode, og lett jern, og ikkje stort å ta med seg. Prima!
Tross begge to stekte vafler, så gikk det unna fort! Vips så var flaskene med røre stekt opp, og spist opp.


Veldig koselig rundt bordet, tross litt sånn små uhell og uenighet. Men det hører til, knirkefritt på tur er nesten umulig, og ting skal vennes til no som kulden setter inn og mørkret har komt over oss. Men dette her er terapi for alle sammen, for ser kvar og en slapper av, koser seg, og finner på noe. Samhold trur mor er nøkkelen til kosen for denne gjengen her. MissMa er god som gull til å snakke vekk ting også.


Blir litt snakk om hjorten mens sitter her, for Bestefar til Kompis er jeger, og kan hende han er på jakt litt bortenfor bålplassen. Om så, så skremmer denne gjenge hjorten den veien ;-) Gut leiker hjort, for den har SÅ mange horn! En titagger, ikkje verste bukken å skyte om så er :-P
Vaflene er spist, meste av toddy og kakao er drukket opp, og begynner å bli litt kalde av å sitte stille. Så opp og finne på noe. Mor skinte på vatnet og såg der var is. Gutta tok strake retningen, og Storebror knuste is og lagde flak til gutta. Med mor som lampe utover vatnet, så singlet det i is som ei bombe, og gutta små hyler og koser seg.Mor og MissMa pakker sammen, og kjem med ideen at dei kunne no legge isflak oppå bålet for å slukke det. Veldig godt mottatt ide, og Storebror gikk i gang med stor iver. Var visstnok kjekt å sjå isen smelte.


Dagens helt, Storebror! Han har leika med dei, henta største isflakene, laget is til dei, og vært utrulig kjekk å ha med på tur. Mor syns han er utrulig kjekk å ha med, gut også.

Litt våte, litt kalde, men faktisk i veldig godt humør og fått satt inn ekstra giret for fart. Kunne nok ha vært lengre på tur no, men er seint på kvelden, og vått med minusgrader er ikkje noe som er godt i lengden. Alle passer på alle over glatte brua og opp lille bakken. Rørende å sjå at den eine varsler den andre, og hjelper til med en dytt. Har blitt en litt sammensveiset gjeng dette her, og tåler kvarandres dårlige dager blandet med dei gode. Kjenner kvarandre så godt at man er seg sjøl, og tør å ta en skarp tone uten at den andre hopper. Godt å kunne slappe av ilag på denne måten, og tilpasse seg kvarandre heile tiden. Korte turer som dette blir tatt på strak arm, og trenger absolutt ikkje planlegge alle turene. Dei på sparket blir ofte dei beste også, som i kveld. Takk for at dokke er til <3Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar