fredag 23. desember 2016

Kakaotur til Husnakken 122moh


Når nettene blir lange, og kulda setter inn... nå ja, nettene har blitt lange, blir i alle fall tidlig kveld og mørkt. Kulde, inni mellom, men er en del regn for tiden og plussgrader. Dermed så blir turene der etter også. Blitt en del småturer i mørket for bål, eller berre rusle omkring. Blir liksom ikkje store turene å skrive om, men sånne småturer som den her, er en av dei som blir en del av for tiden. Husnakken har på en måte litt mini utsikt av Aurenakken, og er kjapp og enkel tur for små når været er ustabilt, og er mørkt ute.





For en som ikkje er så glad i å ha hodelykt på seg, så er ei knytt lyslenke grei å ha som lys. Han husker å ha vært her før, og kan veien. Bilen er parkert på en liten parkeringsplass i enden av Gråurvegen i Vikedalen. Videre går det en grusvei litt overgrodd i gras til det som skulle bli en lekeplass.












Når du kjem til den åpne plassen og en benk, går der en sti til venstre inn skogen. Et ned fallent tre fungerer fint som balansestokk. Litt glatt så datt ned, men var opp att for å prøve igjen, berre å ta det litt meir med ro.












I et tre inni skogen har noen knytt opp ei slenge, og der lå det an til å ta ei lengre pause. Den e litt høg så gut kjem seg ikkje opp uten hjelp, men henge på den fungerer like bra :-)











Men med hjelp opp og en real dytt, så var den like gøy å sitte på. Han skulle ha mo til å prøve, men er litt for tynt tau til at mor tør tenke tanken engang.










Og fra plassen så ser han og mor rett opp til juletreet som står nesten på toppen av Aurenakken 404moh også. Dit opp vil gut! Ikkje i kveld i alle fall du, tar litt for lang tid å gå dit no, men håper å ta en tur før det blir slukket, tradisjonen tru kvart år.












Er velidg kort å gå, og stien er fin. Ikkje merket, men her i Sykkylven er det utrulig lite merket stier dessverre.














Når kjem fram til plassen, så fisker mor fram posen sin med lyslenker, og henger opp dei 4 lyslenkene i forskjellige trær. En som forsøker å nå opp for å henge opp han også.












Litt koselig med lys i skogen også, må no bruke det mørketiden er god for også.












"Sjå mamma, eg klarer å nå tak i dei" og så hopper han opp etter treet i et forsøk på å nå snømennene. Trur dei henge trygt ei stund til du, du får spise meir mat og vokse litt til.












Mor kaller Husnakken for mini-Aurenakken, for du få nesten samme utsikten her til Sykkylvsbrua og utover. Selsvfølgelig bedre utsikt 250m høgee opp, men som kort tur er dette her heilt greitt ;-)






Bålet tent opp, og lys i skogen. Begynne å yre litt igjen, ikkje akkurat overraskende lengre, men likevel koselig å være her.









Bålentusiasten er veldig klar han for litt tid ved bålet han, og har funnet seg en pinne han skal prøve å få fyr på.












Trur dette er eneste gangen han har tålmodighet til å sitte stille ute, det er ved bålet. Er noe trollbindende med et bål, fenger alle aldre. Han har fått litt dille på å skal slå i bålet med pinnen for å få gnister, og til slutt så sier mor stopp. Ikkje bra at glør fyker litt, tross våt bakke. Dum uvane å venne seg til, en dag kan bakken være tørr.









Gikk skeis førte kjelen med vatn, så prøve på att. Men vart no kakao til slutt, og en gut som griller mini marsmallows. Beste marsmallowsen til gut, vart dei han puttet oppi kakaoen, og så spiste på skje :-P












Men nygrilla bitte små marsmallows er ikkje å forakte det heller syns han.











Sist var her var ilag med MissMa og Kompis, og da lå det en heil masse planker spredt på bakken med spiker i seg. Ser ut som noen har vært her og ryddet opp. Må berre sjekke om dei har fikset trehytta også, den maglet tak sist var her.










Manglet fremdeles tak, og det lå en masse planker inni. Synd egentlig, kunne blitt ei bra hytte. Gut var oppi en liten runde berre for gøy, men er ikkje noe egnet lekeplass dessverre.











Vart en masse roting i bålet, slukking av glør på bakken, og mor skjønte at no var det nok når han ville hoppe oppi når bålet var berre glør,  for å teste. Da var det på tide å rette nasen heim att når skjønte vettet har forlatt  gut når det gjelder bål. Forklare at støvlene smelter dei, tross er berre glør, dei er av plast. Trur gut sjøl tenkte litt, for vart stilt et øyeblikk.











Da bedre å få ut litt energi på slenga, og henge opp ned er ikkje det verste det heller. Men at mor skal dytte fart når han henger sånn, glem det vennen.  Trur nok at etter jul så får han prøve å begynne på turn :-P












Det vart både mega stor fart, lang leikepause, og en del kiling i magen akkurat ved slenga. Mor tar seg i å finne et par trær og klatrer litt, det er noe fredfylt med å sitte oppi et tre. Gut er ikkje fredfylt der han dingler ifra treet, men han har det veldig gøy. Mor må tenke litt om der er en plass i hagen heime som egner seg til å lage slenge i, skulle hatt ei ser det ut til.









Tok litt tid før fekk han med, var litt vel gøy i skogen. På vei så måtte han ta med seg en stor bit isopor som noen hadde kilt fast i et tre for å ikkje blåse vekk. Viktig å rydde opp søppelet i skogen, så hjelper ikkje at mor protestere litt, så isporbiten får bli med heim. Så fornøgd tusler han tilbake til bilen, fått både bål, slenge, viljen sin, og fått herjet litt ute. Dermed er både han og mor fornøgde, skal ikkje meir til. Visst du har lyst på en meget kort tur, berre for å lufte deg litt, så ta turen til Husnakken.





2 kommentarer:

  1. Å gå i mørket med lys og rigge bål er bare kjempe gøy for de små og store 👍 Vi hadde bål tur i går, kommer et innlegg snart 😉

    SvarSlett
    Svar
    1. Gjeld å bruke mørkret det det er godt for June :-D Man tar det man får tildelt ifra Moder Natur og gjer det beste ut av det ;-)

      Slett