søndag 18. desember 2016

Lassegjerdet for bål med venner


Det er søndag og både mor og lillemann kikker ut av døra. Regner ikkje akkurat no, så kva med en tur? Ringer MissMa, om ho og Kompis blir med på en tur og bål? Mor foreslo Lassgjerdet, passelig kort, med litt bakker som trim. Perfekt! Dessuten så er plassen der utrulig flott og idyllisk. Så er det å lage klart til litt middag, kutter opp juleskinke og diverse, og pakker med pølser til gutta. Berre å hente MissMa og Kompis, så er et ut på tur!Parkerer ved brua på Fauske, rygger bak på en flekk for å ikkje stå i veien for noen.

Går over brua, passerer raden av garasjer, og så får du grusveien opp til høgre. Gutta har vært her før og kan veien :-)
Så er det å ta fatt på veien opp. Er kun bakke opp, så ingen flat tur før mot slutten. Men fin vei å gå, og er ca 800m til bålplassen.
Ikkje alltid like nødvendig å gå veien, litt omveier og grøftekanter er like kjekt. Er tross alt advent og siste søndagen, så Kompis har på seg nisselua si. Er faktisk mange plussgrader ute! Kven skulle tru det er under 1 uke til jul?


Tross det er oppover, så er det utrulig kva gutta kan sette opp farta når dei ikkje tenker over kvar dei går. Akkurat no er dei berre glade for å være på tur ilag igjen :-)


Akkurat her kunne mor faktisk ha tenkt seg å bodd, du har utsikt og solnedgang her. Flott plass dette her.Så var det brattebakken.... greitt nok på sommerstid, men tenk deg her på vinteren.


MissMa berre gir opp, ene øyeblikket sier dei bakken er bratt, neste øyeblikk så springer dei oppover. Skjønn det den som kan :-PNår du får utsikt mellom trea, så ser du innover Sykkylvsfjorden og dei utrulig flotte fjella her inne. Jada, ikkje det beste været, men her er fint uansett.
Opp siste biten av bakken og du kjem til et lite pent rødt hus. Gutta husker huset her godt, og veit at da er det nesten slutt på bakken. Huset ligger fantastisk til! Her har du virkelig utsikt og sol. Bakdelen er veien opp.Ifra huset og videre, så er veien ikkje så egna for vanlig personbil. Mor har kjørt her før til telttur, men da med en høg 4 hjulstrekker. Fint å gå her da, så ingen problem.


Veien år videre til Vassetra, men tar av til høgre her ned til elva.
Mor berre elsker plassen her! <3 idyllisk plass, heile året. Får innmari lyst på telttur med det samme.Kompis er allerede på vei over steinbrua, veit kor han skal. Kjekt å sjå når dei kjenner att en plass dei har vært før, og gleder seg til å komme tilbake.Første punkt er å få fyr på bålet. Fram med ved, og vips så er bålet klart. Gutta er veldig glade i bål, og har funnet fram diverse pinner som skal på bålet.


Mor tar en kjepp kikk på området. Her går det hester på sommeren, og området viser tegn på å være beitet. Området er så fint når der er dyr som beiter og holder det ved like. Visst ikkje så hadde her grodd att ganske så fort.

Er det ikkje fint vel? Fredelig plass dette her, like godt kvar gong å komme tilbake. Fjellmassivet er Skopphornet 1226moh og er et fjell du ser ifra mange plasser her i Sykkylven. Mor ser rett opp på det kvar gong ho åpner utgangsdøra si.


Rusler tilbake til bålplassen, og MissMa koser seg. Ho er like glad i bål som mor er.

Det blir fort mørkt no, og mor har hengt opp 4 lyslenker i trea her. Blir litt koselig, ikkje sant?

Akkurat denne kvelden er det mor som står for lettvint middag: juleskinke skåret opp i terninger heime, halv pose lapskausblanding, krydder, stekesmør, og en skvett matfløte. Ikkje laget dette før, men trur det blir bra :-P
Gutta er veldig opptatt med å leite etter "mus" ved trestammene, springe rundt, og enser ikkje annet enn leiken. Kjekt når det er sånn som dette, enn å springe ned husveggene heime.Om det ikkje er snø ute enda, så er lyslenka med snømennene med på tur. Skaper litt stemning ute i skogen.Har 4 lenker, og dei har fått blitt med på noen turer no. Veldig koselig å ha med på telttur, spesielt på turer med gapahukteltet og har dei som belysning.
Stemning i skogen på Lassegjerdet <3


Evig bålentusiast, mor i sitt rette element :-)

Bålet er varmt nok for å lage litt juksemiddag :-)
Samme kor mange bål gut har vært med på, så er det like kjekt å rote i bålet, han blir nok aldri lei akkurat det. Har tømt over resten av fløtepakken, og krydret, og kjenner at et er en stund siden frokost.
Gutta ville ha pølser. Bombe.... så pølser fekk dei. Hadde med 2 grillpinner, og der vart dei værende ved bålet.Juksemiddag på bål er herved servert :-D Fløten har trekt inn, og vart akkurat passelig krydret. Jada mage, er mat no, hysj!


Bestevenner på tur, igjen. Dei to der trivs veldig godt ilag på tur, glade for å sjå kvarandre, tross var på besøk kvelden før også. Sånn er det når begge to har berre eldre søsken, da kjekt å finne kvarandre på samme alder.
Tid for kakao og toddy, pluss litt julekaker. Veldig koselig når gutta stemmer i med adventsang som dei synger i barnehagen, nesten sånn at MissMa og mor ikkje tør å kommentere det i redsel for at dei stopper. Men utrulig skjønt å høre, og smelter 2 mamma hjerter <3


Bålet blir samlingspunktet, og det er veldig kjekt å ha det sånn på mørke kvelder. Det å være ilag, være ute, finne på noe ilag er utrulig kjekt. Om det ikkje er like kjekt å finn på ting når det er mørkt, så er bål er veldig lett alternativ. Og med lys hengende i trea, så er leiken lettere.Er det en ting gutta har lært i årene med bål, så er det å slokke etter seg. Ikkje berre e det viktig, men det er morsomt også! Lage store røykskyer er gøy!


Nøye kontroll for å sjå om der er glør att. Jo, der var noen att, meir vatn!Dermed var det å gå tilbake til bilen. Ved faste plasser så hadde gutta koder for å kunne passere, taster inn kodene, og dermed kunne mødrene passere, så taste inn kodene og låse etter seg.
Veit ikkje om det var fordi dei begynte å snakke om spøkelse og lysende øyner, men oppdaget fort at dei foretrakk at mor gikk fremst, og MissMa bak dei. Kikke etter hjort med øyner som lyser i lyset fra lyktene, var nok til at fantasien tok fart :-P

Huset på Lassegjerdet er reine julehuset i mørkret. Har passert markene og dermed så suser gutta avgårde på veien. Begge to syns at huset er koselig, og lurer på om nissen kjem dit i jula. Det trur mor, for julestemning er det nok av her, og er ganske så sikker på at nissen syns det er koselig her.
Hit er en plass mor alltid syns er kjekt å komme tilbake til, og en telttur hit igjen må vel være mulig snart? Om da får med MissMa og Kompis, så hadde det vært perfekt! Får ikkje kjørt heit fram med mors bil, men halvveis? Men til da er det alltid like kjekt å dra på tu med dei beste turvennene som er, MissMa og Kompis <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar