onsdag 28. desember 2016

Mormor og gutta på Vellingsneset


Mormor har gutta MrM og MrRob på overnatting, og ringer mor om alle skal ta seg en tur ilag? Gut ikkje heilt klar for tur, han var på vei oppi badekaret og ville bade. Men mor veit at han kjem til å virkelig kose seg når han kjem ut til gutta. Mor foreslo Vellingsneset, og det syns Mormor virker heilt greitt. Da er det berre å pakke sekk, få på gut klær, og komme seg ut til Hundeidvika.Du kjører til butikken i Hundeidvika, tar av til høgre ut til endes av Kurset, til du kjem til grusveien og en parkeringsplass. Derifra går du til fots forbi siste få husene. Gut litt forlegen med det samme overfor gutta, ser dei ikkje så ofte, men tar 3 minutter, så er det full fart!


Veien har grodd til og er koselig å gå, tross er traktorvei. Litt humpete å trille, men er så fin å gå at det passer for alle aldre å gå her. Sjøl dei aller minste kan stabbe og gå her.


Dei 2 her stabber absolutt ikkje der dei driver med en slags leik, det går fort unna i perioder.


Er så godt å sjå gutta også, kjekt å være tante og kunne tilbringe tid ilag med dei. Her er det ikkje data, digitale leiketøy av noe slag, men går ilag og prater om alt mulig.Når ikkje har leikevåpene sine heime, så er det å finne ninja sverd ute i naturen. Klar for kamp!

Mormor leder an med resten av gjengen på slep, og idag er ho både Mormor og farmor og har overnattingsbesøk av 2 kjekke gutter.

Etter gått ca 750m så står der et skilt med Vellingsneset på og viser stien ned til stranda.
Ikkje merket sti, men veldig tydelig. Om du ser til venstre for gut, så ser du et lite kvitt skilt. Det viser alternativ sti ned.

vrMen gjengen går den vanlige stien av ren vane. Skal prøve å huske å ta den andre neste gang, for å gå en annen vei.

Men.... når skulle ned av berget så hadde mor et bittte lite uhell :-P Litt glatte sko, og handtaket på vedposen hengte seg fast i ei grein. Dermed tok mor et lite svalestup med både vedsekk, sekk og seg sjøl og landet på baken på berget, og på handa. Vedsekken havnet oppå et par fingre. Full i gjørme og svart bakende, så kikker mor ned til stranda. Berre å finne fjorden og skylle noen hender...
Flott utsikt her nede ved fjorden, alltid like kjekt å komme hit.
Gut kjem springende med sekken fremdeles på ryggen, oppi der har han båten sin. Her er en perfekt dam for litt leik med båt :-)
Ninja!! Gut tar en liten oppvisning i ninja kamp for mor, han har sett på Scooby Doo til frokosten, og det sitter inne enda.
Fram med båten ifra sekken, og han og MrRob leiker ved dammen. Dammen begynner å bli litt full av stein no, kanskje mor skulle tatt seg en runde til sommeren og fjerne noen av steinene så båten kan flyte fritt der.

Stranda bærer preg av at det har vært et par stormer no, full i rask og rekved. Men like fullt så er det koselig å ta fram sitteunderlaget sitt, litt klementiner og druer og kose seg her. Flotte Festøykollen 911moh troner fint der ute med snødekt topp.


Bålet er snart i full fyr, druene går fort ned på gjengen. Koselig med bål som samlingspunkt når man er på tur, tross pølsene denne gangen er ferdige på termos i sekken til Mormor.


Jada... mor kikket på førstehjelp posen sin heime, men av en eller annen grunn ikkje tok den med. Selvfølgelig når ho skulle trenge den! Da godt mormor hadde med seg sin og hadde en plasterrunde på mor ;-) Om ikkje riktige fingre, men tar en Michael Jackson.
En lett forkjøla mor skal sette på kjelen med vatn for å koke seg en god toddy.
Godt å sette seg på saueulla si med ei varm pølse :-)Koselig med mat stund rundt bålet er alltid like kjekt, samles sånn er bedre enn familiemiddag. Mindre formelt, meir fritt, og meir leik.Ruslerunde på berget og ser innover fjorden. Så stille har ikkje fjorden vært på dagevis, og akkurat her er været greitt også. Ser ut mot Hareid, Ålesund og inn fjorden, der er det grått. Gjengen er heldig som har været på sin side akkurat her, enn så lenge.
Vellingsneset ligg så godt plassert akkurat på hjørnet der fjordene møtes. Hjørundfjorden går inn til venstre her, rett fram kjem du til Sulafjorden eller Vartdalsfjorden, så har du innover videre med Storfjorden.Rett fram fra berget ser du til Vegsundet, Solevågen, og i skydekket til venstre forsvant Sulafjellet.


MrRob sjekker vindretningen ved dammen for å sjå kor sette båten på dammen så den flyter til rett plass. Treng mange målinger, for vinden skifter retning ofte akkurat her.


Bålkos, lite som slår et bål, og da gjerne med kjelen på <3 Men mens venter på den skal koke, kaste litt stein ifra berget.


Gut klatrer meir enn gjerne på berget, han elsker virkelig å klatre og benytter kvar en sjanse han får.
Noen store steiner er kastet, og haster inn att til land for å hente fleire. Alle 3 gutta fyker fram og tilbake med digre steiner, og om å lage store plask.

Mormor benytter heller sjansen til å speide utover fjorden, ho er det mor kaller et hav-menneske. Ho elske havet og bølgene, både lyden av dei, være i båt, og bade.
Mor med alle 3 gutta på berget for å kaste stein. Fint her ute, virkelig! Utsikten, bølgene og den friske vinden. Ikkje berre Mormor som elsker havet, mor også. Skulle virkelig ønske mor kunne tatt med seg fjellene sine og dratt dei med seg ut til havet, og hatt begge deler. Det er noe med det uendelige havet og lyset der ute.
Og friheten! MrM virker som om han også koser seg ved fjorden og vatn, et herlig turfølge på tur <3
Nok en runde med stein? Gut og MrRob ser ikkje ut til å gi seg enda, har hentet seg enda meir stein, og mor får beskjed om å kaste ho også. Kjem!


Mor sin toddy har blitt passelig varm for gut, og han tar over heile koppen. Godt med lunken toddy ved bålet en litt kjølig dag.Mor aner nok en Askeladd i familien der han sitter og blåser på bålet så asken daler som snø :-P Er som mor sier, bål er noe spesielt.Mors Askeladd har tatt bålfri denne dagen, blitt vel ninja gut akkurat idag, og er sliten etter all treningen se det ut til. Eller er ninjaen utslått?Rekker en runde til med litt båt på dammen før skal returnere tilbake. Han føler seg ikkje heilt ferdig med å leike her dessverre, men det begynner å bli mørkt, og regnet begynner å komme nærmere.
Så er berre å pakke sammen etter kvart, og komme seg avgårde. Litt protester ifra gut, men glad det er den veien enn den andre veien. Den ødelagte vedposen fungerte utmerket som boss pose for bokser som folk har lagt att, og annet rot der. Og med bedre plass i sekken også, så får mor plass til litt boss på retur.
Kjekkeste gjengen <3 mor føler seg heldig som har dei her i livet sitt.


Litt tid til en klatrerunde vel? Joda, alltid tid til å klatre litt. Med MrRob i et tre, og MrM i ett, så kikke gut etter et tre for han....Vips! Dermed var gut også oppi et tre, fornøgd :-) Ikkje like fornøgd da han fekk beskjed om å komme ned for å dra videre. Klaging og missnøye med at han ikkje var ferdig med å leike der :-(
Klatre er jo så gøy! Og mor skjønner dei virkelig, for å klatre i trær er noe heilt spesielt. Og for en gang skyld var ikkje mor oppi et tre, mot normalt.Halvveis i stien så ropte gutta om det var greitt at dei gikk fortere i forveien mot bilen. Det skulle no ikkje være noke problem vel? Dei 2 er så store at dei klarer seg sjøl, og gut har så inderlig godt av å være ilag med dei, uten mor. Litt viktig for dei vart det å holde en viss avstand til mor og Mormor, så dei la seg litt bak for å ikkje stresse opp farten på dei, gut har litt kortere føtter enn dei to store.
Vart veldig kjekt på tur denne dagen, og veldig godt å være ilag. Frisk luft gir ny energi, og litt mindre stanging i veggene inne. Så kjekt var det at gut ville være med til Mormor for å være meir ilag med gutta, og dermed vart middagen lagt hos Mormor og Morfar. Skikkelig kosedag vart det, ilag med sine nærmeste av beste sort <3


Vellingsneset er en veldig grei familietur, lett å gå, og er ca 1km lang. Meste av turen på ok traktorvei med delvis grasdekt siste biten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar