søndag 4. desember 2016

Pannekaker, bål og gapahuktelt i regnvær, Kambane


Det er ikkje supert vintervær for tiden, og blitt kun småturer, hos venner, Hovdeåsen og lignede i det siste. Men det er mulig inni mellom dei verste regnbygene å komme seg litt ut, for en gut som er inne heile dagen, tar fort på mors tålmodighet. Innestengt gut og rastløs mor er dårlig kombinasjon. Så mor lager pannekakerøre på flaske, pakker ved og tilbehør, og stapper med gapahukteltet for å sitte inni for regnet.
Kjøre opp mot Hjellane, og parkere ved et eldre kvitt ensomt hus i eine svingen. Er tydelig at det har regnet sine millimeter med nedbør, for stien er kliss klass og det renner en liten bekk. Men gut er jo skodd for været og viser mor at han kan gå kor som helst, det kan ikkje ho med sine fjellsko.

Akkurat stiem her e utrulig koselig, er som å gå i en tunnel. Og så er her snø! Det var det gut visste, her var snø! Vil egentlig heim og hente skiene. Optimist sier mor berre, optimist, hent heller svømmeføtter du.
Kliss klass, kliss klass.... bladene  ifra trea er bløte og nesten som grøt, bekken renner midt i stien, og en fornøgd gut hopper så vannet spruter, på mor. Ja ja, glad ho har god bukse som tåler en del.
Sjå!! Enda meir snø! :-D Kan jo gå ski her! En som er klar for slalom sesongen eller?Utsikt i stien nesten framme ved Kambane og bålplassen. Fint å være her og skue utover Sykkylvsfjorden."Stakkars hus" kjem det ifra gut idet han og mor runder den nedlagte gården med det nedfalne huset. Han syns det er litt dumt at hus skal falle ned sånn, noen som eiger det er sikkert lei seg. Stien går i alle fall rundt restene av det huset.

Framme på plassen og gut er rett opp i trerota som han alltid bruker å være. Den minker stadig, men likevel så må han klatre litt. Han liker ikkje å ha på seg hodelykt dessverre, så mor prøver å legge lyslenker et par plasser slik at han ser.

Det småregner enda, men får no fyr på bålet etter satt opp gapahukteltet. Planen er grove pannekaker på bål med diverse inni. Har tent mang et bål akkurat her, og like kjekt å komme tilbake kvar gong. Faktisk skulle mor til Kolda, men det var en gut som fann ut at han skulle hit, så da så.
Ikkje like lett å få til rund pannekake på bål som aldri er i vater, panne som bulker seg osv. Men uansett form, pannekake ute er bedre enn pannekake inne :-D Og pannekake med utsikt er slett ikkje verst heller.


Mor liker å ha på annet enn berre sukker eller sylte i pannekakene. Er tom for Marmorert svin ifra Stranda, så Trønderfår, cherry tomater og løk blir dagens innhold. Men ingen fare, smakte fortreffelig!
No regner det litt også, bakken er våt, rota er skitten i mold, og en gut klatrer over, under og gjennom. Skal love deg at han vart skitten! Kjære vaskemaskin, du får arbeid! :-P
Gut var meir opptatt av en turgåer som hadde med seg hunder, og den pannekaken han skulle spise, delte han med hundene. Vart lite spising på han, så mor får heller ta att matinntaket på han når kjem heim. Men marsmallows, det sier han ikkje nei til.
Han kom plutselig med den at han ville heim, han sa han var kald over alt, våt og lei. Mor veit han ikkje er gjennomvåt, ei heller kald, men så lovte ho han Lillesøster bok. Dermed hengte han opp lyslenke på teltet, dro med seg siste marsmallowsen, og satte seg inn i teltet.Vel inne i teltet og regnet økte på. Dro att glidelåsen slik at vart lunt inne. Lyslenker og koselys inni, og mor leita fram Lillesøster bøkene. Startet med at han skulle lese sjøl, før mor pent vart spurt om å lese resten, og begge bøkene. Han lyttet til at det trommet på teltet, og kom nikkende "Trur vi berre venter her til det slutter å regne." Heilt ærlig, fristet mor lite også å gå ut og pakke sammen teltet, hadde blitt gjennomvåt før var ferdig og tilbake til bilen. Slik er det å ha på seg dunjakke og ikkje regnklær.
Men etter 2 bøker, litt meir marsmallows, prate litt, så var det å pakke sammen. Med lyslenka i handa, og praten går i ett, så går det fort å gå tilbake til bilen. Er ikkje lange turen dette, akkurat passelig for en 5 åring som skal berre ut i regnværet. Han er veldig klar for snø og vinter han, snakket om ski nesten heile veien opp, og heile veien ned. Og om alle hundesporene i snøen, og hundene han møtte.
Gjor seg virkelig med en liten tur ut, om enn vått og mørkt, så var det deilig med frisk luft etter baket julekaker. Da er det berre å sette på vaskemaskinen, og vente på turklærne er tørre igjen, klar for ny tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar