mandag 12. desember 2016

Tåketur mot Aurdalsnibba


Mor har 2 tenåringer, og av og til så ønsker dei å ha huset for seg sjøl med besøk av venner, og møtes for å linke data. Dermed så rømmer mor huset. Gut har pappahelg, så mor er aleine. Det har regnet en heil masse denne helga, og søndag våkner mor opp til lavt skydekke, men muligheter for en tur. Mens venter på gut skal komme, så rekker ho en tur mot Aurdalsnibba i tåka.
Du kjører til Sunndalen, og når det er att ca 500m til Sunndalsetra, da dukker dette skiltet opp i veikanten til høgre, og du finner stien på andre siden av veien.


Er vel ikkje akkurat det beste været, men svarte altså, sitte inne når det har høljet så pass ned dei siste dagene, det er berre å benytte første og beste anledning til å gå i opplett. Denne dama her liker eg så pass godt ute at tåke på toppen stopper ho ikkje, får no turen ;-)

Stien vise godt at det har regnet en del, den er ikkje merket, men det trenge du absolutt ikkje, den er meget godt trakket.Starten er bratt, så gjelder ikkje å ta det så hardt i starten, men spare litt pust. Er nok ikkje så mange på tur denne dagen,er et avtrykk her, men mor koser seg over sporene til noen store hunder som svinser og svanser i og langs stien. Utsikt, nå ja inni mellom, men ikkje så masse å skryte over i tåka.


Om ikkje har utsikt, så er tåke i seg sjøl faktisk flott. Ofte når du går tur i en skog, så ser du ikkje trea for all skogen, men no så ser du formene på stammene bedre. Lett krokete, nakne, og faktisk meget fine å sjå på. Tåke er trollsk!Kjem lengre opp, og det er hull i tåka så ser markene i Sunndalen. Ser fjøset der, men ser akkurat ikkje hyttene på sjølve Sunndalsetra.Er vått i ute idag, regnet har gjordt alt løvet skikkelig bløtt og reine skli gjørmen å gå i, og alle stråene har fått perlene sine på.
Når kjem høgre opp så ligg restene av snøen som kom for litt siden. Regnet har tatt knekken på det meste, men i natt kom det bitte litt nysnø. Dei første snøflekkene bar tydelig spor etter kvart av hunder som boltret seg i snøen. Mor husket da ho lånte hunden Pepsi på tur, da var det å ake, hoppe og skli på alle snøflekkene ho kom over. Viser rett og slett hunder som har kost seg på tur :-)
Når kjem opp til nysnøen, så se det ut som lekreste melisdryss over landskapet. Tåkedis skjuler resten av fjellet, men det gjer ingenting, mor koser seg på tur uansett.

Kvite greiner som  får mor til å tenke på amerikansk julepynting av en eller annen merkelig grunn, men det er stilig uansett der heile raden med busker danner et mønster bortover.

Some kind of.... snow?  Landskapet ser ut til å være i svart/kvitt med det tynne snølaget. En mjølsikt hadde ikkje fått det til bedre.
Blir varm når går oppover, berre å hive av etter kvart. Om ikkje ser ut til å rekke noen topp, få noen utsikt, så er det utrulig godt å berre være ute også.
For å rekke gut, så er det berre å ta en stopp og snu. Men først en kakaopause, med sjokolade. Egentlig smør på flesk, men skitt au :-P Heimelaga kakao med chilli, mmmmmmm.... deilig! Godt å kle på seg att, og varme seg med koppen  handa. Godt og varmt sitteunderlag strikket av en arbeidskollega, har blitt noen mil med det underlaget der. Beste med sånt tur utstyr er når noen har laget det til mor, og mor tenker på vedkommende når ho bruker det.


Ingen skikkelig snøtur uten en snømann vel? Liten, men så er snølaget lite også, så får bli en større ved neste snøfall. Men perfekt for mor denne turen. God dag herr Snømann, hyggelig å bli kjent med deg :-) Han mangler litt syn, men det gjer vel ingenting? For det er jo det indre som teller, ikkje sant? Mor syns den er perfekt akkurat som den er <3


Ned att går det fort unna, tåka ser ikkje ut til å ville gi seg heller. Så den skyfrie toppen med litt sol på da mor startet å kjøre forsvant fort. Men fekk seg no en tur rett oppunder Nibben 932moh.Vakre tåkelagte skogen, og du hører lydene så mye bedre i tåke. Rart egentlig, skulle tru tjukk tåke skulle lukke lyden meir, men er visstnok  omvendt. Kven skulle tru at det var i starten av desember når ser ute no, men snøen kjem vel tidsnok. Jul blir det også uansett, med eller uten snø. Og mor får komme seg heim, sjekke tenåringene og korleis huset ser ut, og kor mange julekaker som er att, frykter meget tomme kakebokser. I så fall, bra dei koser seg alle 5 :-) Mor har no koset seg på tur, hatt ei fin helg, og trur ikkje noe kan ødelegge smilet denne dagen her :-DIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar