mandag 2. januar 2017

Juletreet på Aurenakken cc 380moh


Aurenakken er et veldig masse brukt turmål her i Sykkylven. Der er fleire veier opp, men ifra Aure siden går det en traktorvei opp, og den veien er det lettest å gå om man skal dra gut på snowracer. Målet er å sjå det jultreet mens det er tent kvar jul, og no har det til og med komt snø!Det som er synd med mørketiden, er at det er kvitt og vakkert mens man er på jobb, og før man har komt seg ut døra, om man er aldri så rask, så  er det nesten mørkt. Men flott er det likevel når man kjem seg ut.Er vel 15cm med snø når starter ifra parkeringsplassen, bilen til mor tar ned i snøen i alle fall. Takk og pris for 4 hjulstrekk! En som koser seg på snowraceren :-)


Trea ute no er utrulig flotte <3 snøtunge, kvite, ser mjuke ut, og får en sånn Winter Wonderland følelse. Et par greiner måtte berre ristes på for å stå under med hette på.
I enden av veien på ca 2,2km, så settes snowraceren att ved et tre, og prøver å følge stien sånn noenlunde langs fjellsiden. Juletreet står ikkje på toppen på 404moh, men på en utsiktplass meir mot Aure sentrum. Veldig koselig sti her på sommeren. No er det vel 20cm med snø her.


Gut kikker og kikker, kor er juletreet no da? Det skulle vel være her, skulle det ikkje? Han har jo vært her kvar juletid siden han vart fødd, men er ikkje lett å huske. Han følger hundesporene som svinser og svanser mellom trea.Kjem først til en litt større pausebenk, og ser treet der ifra. Måtte berre ha en pause først! Etter en pause med drikke, kakao, litt sjokolade og seigemenn, så ville han ned til juletreet. Studere lyset som lager treformen er viktig, og ser han tenker. Snakker om at det henger her heile året, men blir tent til kvar jul.

Det var slett og fin snøbakke her, for ingen hadde vært her etter snøen kom. Men etter en masse herjing i snøen, å såg bakken der ut også :-P Flytta sikkert på halve snøen i området der, og vart både kasta, sparka, og hoppa på.
Mor syns at det er et kjempe fint tiltak dette juletreet her, som no har blitt en fast tradisjon. Mor og gut ser faktisk juletreet ifra stuevinduet heime, og mor finner att huset sitt  ifra der oppe. Gut får pekt ut kor Kompis bor også, og Kompis han er viktig :-)"Pass deg mamma!" Her er det berre å redde seg sjøl! :-P Snøleik er noe han virkelig liker. Tross vært hos Mormor heile dagen pga barnehagen er stengt og måket snø ute, så er han ikkje lei snø. Han hadde sikkert kunne vært der i 1 time berre å leiket i snøen.
Litt stilig når man ser på juletreet på nært hold, ser ut som lysene svever, ser ut som heile juletreet svever og ikkje rører bakken.Utsikten ifra juletreet er virkelig flott. Selvfølgelig, om du går opp på toppen av Aurenakken, så ser du meir innover Sykkylvsfjorden, men her får meir sett ned til Aure sentrum. Flott å kunne sjå rett ut mot Ålesund der ute også. Hatt et hus oppå her, da hadde du virkelig hatt utsikt og solnedgang!Tilbake til snowraceren så vart det tatt annen vei, litt meir utfordrende valg. Vart både litt klatring, istapper, latter og tull. Litt sånn "sliten" kommentar også hører til. Oppå snowraceren så var det å berre nyte at det lettet opp, og det vart veldig lyst ute. Kunne til og med skru av hodelyktene og berre nyte det utrulig flotte landskapet her, utover myra som lyste opp med kvitkledde trær. Tross mor har kraftig hoste og slett ikkje er i form, så er det ingen problem å nyte turen og området her. Gut storkoste seg på snowraceren, og i dei bratteste bakkene så fekk han så pass fart at han rann sjøl. Vart litt meir snø enn da turen vart planlagt, men fekk no sett juletreet før det sloknet. Ifjor så mistet gjengen det på 2 timer margin :-(
Tilbake heime så var det en gut som krøllet seg i dyna si i sofa med masse mat, drikke, og var veldig fornøgd med turen. Og fast bestemt på en ting, han skal sjå juletreet neste jul også :-)


Grovt på kartet er tuen på 2,6km en vei. Stigning ja, men det er vei å gå på. Ikkje brøytet selvfølgelig, men det er sånn at du finner lett fram tross snø.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar