søndag 22. januar 2017

Med hengekøye og bål i skogen med venner


Mor kjøpte gut Ticket to the moon hengekøye til jul, og det lå i planen å teste ut korleis fungerer så fort været tillot det. Og januar er ikkje som januar skal være, for snøen på 50cm har regnet vekk og det er pluss 5 grader ute. Men, været er perfekt for å ta med hengekøyene ut i skogen for å finne ut korleis det er, lage bål og vafler, og lokke med oss MissMa og Kompis på tur også. Og mor visste akkurat kva skog også, den som er i området rundt Kambane.


Etter pakket ned alt og sekken er klar, plukket opp MissMa og Kompis, så var det med et svusj at gutta forsvant springende opp stien. Kva har skjedd? Dei forsvant fortere enn rakk å reagere, så var for mødrene å henge på.


Heldigvis så skulle dei gjemme seg bak noen trær for å skremme, så slapp å springe etter dei. Er absolutt ikkje sånn man forventer 21 januar skal være, snøfritt og plussgrader. Men man kan ikkje annet enn å ta det man får.


Passerer hytta som endelig har fått seg utsikt, skogen er borte, og den ligger veldig flott til.
Flott med utsikt når der ikkje er blad på trea. Sykkylvsfjorden med sine flotte fjell.Mor måtte til å rope etter gut, han forsvant som et lyn aleine i stien. Ingen tvil om at han kan stien her, for her har han vært utallige ganger før.
Når du kjem til det nedfalne huset og låven, så skal du rundt og bak låven. For å gå til Kambane går du rundt plankerestene av huset til venstre.


På baksiden av låven står ei stor jakthytte, og du ser rødmerkingen av stien.Litt fram og tilbake med gutta idag, kvar sin gong å være litt nedfor, men så ordner det seg til slutt. Og dermed så er det å traske i vei i stien. Veldig fin sti dette, og blir brukt av en mange.


Etter komt dit mor hadde sett seg ut, så var det å finne fram hengekøyene. Har ikkje sett på korleis dei skal henges opp engang, men det er derfor mor har dei med på denne turen. Gut har en enkel, mor har en dobbel.
Så korleis fungerer dette.... faktisk ganske så enkelt, og heilt genialt dette her. Berre man finner passende trær. Gut følger godt med, er tross alt han si dette her, og vil gjerne oppi med en gang, helst for 5 minutter siden.
Selvfølgelig så er det gut si som er opp først. Veldig spennende å finne ut korleis det er med egen hengekøye, og Kompis er spent han også.


Første inntrykk, veldig gøy!


Så henger mor opp sin doble, slik at Kompis også har en hengekøye å leike med.


Og snart dingler det 2 gutter mellom trær i skogen :-)


Men som advart og reknet med, så datt gut ut av sin hengekøye. Gikk fint, var berre han som bikket rundt stillestående. Tar litt tid å venne seg til, og enkel hengekøye har lavere vegger enn den doble. Var en som satt på baken under hengekøya lenge og furtet. Er litt sånn å være 5 år og finne ut av ting, blir lett fornærmet, og ikkje alltid like stas at ting ikkje går som forventa. Men når han fekk furtet litt i fred, og mor til slutt snakket med han, så var det oppi igjen. Og når fekk følelsen, så var det i full fart :-)


Når Kompis såg at gut disset sittende, så måtte han også prøve. Trur den hengekøyen skal få være med på fleire koseturer framover.Å dele gikk også fint, og to om å lage fart!Siden dei to no har funnet ut av hengekøyene, da var det å fyre opp bålet og steke noen vafler. Oppskriften er en dæsj av ditt og en dæsj av datt, men har hatt oppi samalt hvete fin, og havremel så er mat i dei vaflene her.
"Kan du være så snill å lage stor fart?" vart et godt brukt spørsmål resten av timene.....


Når endelig var ferdig å steke et par vafler, så var det 2 sultne gutter som kom raskt til for å spise. Blir jo sulten av å være ute og ha det gøy, og vafler er det alltid plass til.

Skogsidyll på en søndag, slett ikkje verst <3

Det går virkelig unna med vaflene. Tross er temmelig vått i bakken, så hjelper det å sitte i skråningen. Passerer en del folk på stien, og det går ikkje akkurat stille for seg på leirplassen. Kjekt å få gutta ut for å få ut noe energi, enn å sitte inne heile tiden. Dessuten så er det jo så gøy å ha med bestevennen sin på tur også.


Kompis fann sopp på en pinne, og viste mor. Er en slags rustsopp som eser virkelig opp når det er regn eller fukt i luften, og vises kun som en liten oransje flekk når den er tørr.Dette er ingen sopp, men litt dessert, kransekake ;-) Smakfull og ganske så søt på smak.MissMa har fått på vatn til kaffe og toddy, passer på at kjelen ikkje bikker over ende. har blitt noen bålturer med denne damen her <3

Det som er så fint akkurat her, er at trea her byr på mange klatremuligheter. Ingen problem for 2 gutter å finne på noe.


Med vaflene ferdigstekt, vatnet står på, så tar mor seg en liten strekk i hengekøya si. Ganske så komfortabelt faktisk, skulle berre ønske det var noen som sto og ga litt fart til mor var vugget i søvn :-P

MissMa kom endelig ho også og testet. Det var nok etter 1 minutt, ho også vil ha hengekøye! :-D Spørs om det får bli hengekøye overnatting i en skog med masse egnede trær til våren. Fleir som vil være med?Sjøl om mesteparten av tiden gikk med til leik i hengekøyene, så vart det tid til leik i skogen også. Mor liker virkelig skogen her, den er så oversiktlig, åpen, og har mange flotte lange bjørker.
Varm toddy, perfekt for en hals som enda går i host host pga influensa. Blir jo aldri kvitt det der :-( Og skrekk og gru, mor som er sjokoman, hoster av sjokolade! Krise!!


Men alt blir fort glemt når gut begynner med en avhandling om et våpen han skal fange mor med, da er det berre å henge med på forklaringene om laser, styrke, pang, svisj og diverse andre ting mor aldri har hørt om.Men våpenet har en fredelig funksjon også, løfte av kjelen med varmt vatn av bålet så MissMa får seg kaffe.


 Er noen store fine steiner her også, og dei blir fort både et slott, et stort fjell, og en utkikksplass. Fantasien har heldigvis ingen grenser når man er liten og har et litt uskyldig syn på livet og omverden og dens forståelse.Full fart!! Skal visstnok spionere på noe.....
Turgåere passere, noen stopper litt opp, gutta koser seg i hengekøyene, leiker i skogen, spist vafler, kjeks og klatret. 3 timer gikk veldig fort ute på tur her, og trur nok at gjengen kjem tilbake hit en annen gang også, og da gjerne med hengekøyene på slep igjen ;-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar