torsdag 26. januar 2017

Når man inviterer venner på middag i grillhytta på haugen


Mor og gut var kvelden før og kikka på ei grillhytte som er i nabolaget på avstand. Gut kjente den att umiddelbart, for dit har barnehagen gått på tur en gang! Dei var ikkje inn, og det hadde han lyst til. Mor har koden til døra, og dermed var planen å lage middagen der oppe dagen etter. Og på vei ut døra på jobb, så traff mor på MissMa, om ho og Kompis ville være med? Mor hadde nok mat til alle, pluss sjokoladekake til dessert. Jo, det ville dei, og dermed vart middagen tatt på tur, igjen :-)
Satte bilen att med den ødelagte russebilen, og gut lurer på om den kjem russ i den neste år? Høres nesten ut som om russ var trekkfugler :-P Mor trur nok at den der har gjordt sin tjeneste.
MissMa og Kompis er på vei dei også, og siden mor ikkje har væt her før, så er det gut sin oppgave å være guide. Tross alt han som har vært her før, så mor har ingen aning.


Artig å høre han forteller om når han er på tur med barnehagen, for når du henter og spør kva dei har gjordt på, så får du som regel "Ingenting" som svar. No renner det ut av han alt dei gjor på den turen og alt han kjenner att :-)

En liten utkikksplass, og måtte bort å sjå om såg huset sitt. Joda, ser både huset og ferga!
Den masten ser han ifra huset sitt, og no er han der og viser vei til mor. Mor bruker å sjå på dei granene der når det blåser, da ligger dei ganske så flatt når kastene kjem, og da veit mor at snart er vinden hos henne også.

Godt skjult i landskapet denne grillhytta, fargen gjer at du ikkje ser den så godt på avstand. Gut springer bort, viser mor stolt at han kunne veien, og no skulle han endelig inn i den også.

Det første gut la merke til når han kom inn var kakeboksen som dama nevnte skulle være der. Dama er ho som mor har avtalt å låne grillhytta av. Der lå diverse julekaker, utrulig gode også! Litt andre julekaker enn dei mor bruker å lage til jul, dermed kjekt å smake.


En som er like glad i kaker som mor :-P
Mor har akkurat fått fyrt opp når MissMa og Kompis også kjem. Alltid kjekt å ha med venner på tur, kjekt selskap gjer turen bedre.

Gut viser stolt en kakebit han fekk av dama da han kom. Mangler ørene, men innmari søt uansett.

Ikkje verst til utsikt ifra grillhytta heller, og så ligger den så pass på kanten at gutene måtte kikke nøye etter om den kunne falle ned.

Alt man kan sjå herifra! Guttene fantaserer og lurer, spekulerer og grubler. Vart litt røyk inne i grillhytta, så like greitt dei gikk ut en tur for å sjekke ut området. Snart er det mørkt også.


Etter fått fyrt opp, tent lysene som er der, pluss noen telys mor tok med, så er det veldig koselig her :-)
Mens bålet brenner litt, så tar mor med seg guttene for å kikke litt på området. Ho har jo ikkje vært her før, og lurer på korleis det ser ut her. Kanskje det dukker opp ny plass å gå tur til?


Hmmm... barnehagen var her på tur og lagde bål en gang, no er området under litt graving. Men her er sikkert en plass mor kan ta med gut for en tur en annen kveld.

Litt gjørmete og rotete enda, men blir nok bedre når dei er ferdige her. Guttene syns grøftene er supre, kan jo hoppes over!


Er litt graner att enda, ser fjellene mellom trestammene.

Mor får beskjed om å stå en bestemt plass, så skal gutta hoppe fram og tilbake over grøfta, eller vise kor rask dei er til å springe. Kompis i farta!


Men mor trur nok at der er noen mager som er sultne, og trur at bålet er klart no til å lage middag på. Tilbake til grillhytta! Og dermed springes det så gjørmen spruter.

Grillhytte med utsikt :-) Slett ikkje verst plass å ha en sånn hytte.

Etter å ha vært noen gråe dager med lavt skydekke, regn og vind, så var det veldig godt med en dag der man fekk sol og nesten klar himmel. Akkurat så raske med å komme seg ut at fekk nyte litt også.MissMa og Kompis klare for litt middag. Mor kjenner at hennes mage også murrer litt.
En fornøgd gut som fekk middagen sin servert i grillhytta. Den som han har hatt lyst å gå inn i lenge no, og endelig er der.

Veldig koselig å sitte her med godt selskap mens det skymes ute, og den fine utsikta!
Tenk at mor har visst om denne grillhytta i snart 2 år, men ikkje vært her før no. Mor berre rister på hodet av seg sjøl.

Middagen er enkel, en pose lapskausblanding og en pose kjøttboller, flaske sprutesmør, pluss salt og pepperbøssa, og en flaske ketschup for den som vil ha det. Voila, middag!


MissMa veit korleis for Kompis til å spise opp siste rest :-D Dei har blitt gut og mors beste turvenner.

Så mor sin tur til å spise middag....


MissMa og mor prøver å få gutta til å gå litt ure sjøl, men når dei i fellesskap finner ut at dei ikkje kan gå så langt vekk ifra voksne, eller at det begynner å bli mørkt, så vart det med akkurat rundt grillhytta.
Etter at gutta har fått spist sin kakebit, og er rolig, så går dei andre litt ut, og mor sitter att med sin sjokoladekakebit, og en kopp med nykokt toddy. Mmmmm.... deilig en torsdags kveld.

Så var det å sjekke ut på kveldshimmelen det som lyser så ekstra sterkt for tiden. Andre har sett den noen kvelder no, men ikkje mor. Om du ser etter kl21, er den vekk her. Den lyser som 5 stjerner ilag, minst. En komet? Gutta lurer, fantaserer, og snakker om den kan treffe jorda med et kjempe smell og vulkaner osv osv. Mor forsikrer sikkert 10 ganger at den der ikkje kjem til å treffe jorden, men fantasien er allerede i gang.


Mor ser utallige stjerner på himmelen, men den der lyser utrulig sterkt. Om noen som helst kan forklare kva den er, så blir mor meget glad. Komet? Oppfører den seg slik da?

Etter litt meir kake, litt surring både inne og utenfor grillhytta, så var det å vende nasen heim. Har blitt veldig mørkt ute no, men fekk no nyte det som var av dagslys også. Mot normalt så fort middagen er ferdig og skal ut, så er det mørkt. Så veldig kjekt at man har venner som er like kjappe til å komme inn døra si heime, pakke, og like fort ut på tur som seg sjøl :-D


2 kommentarer:

  1. Trur den "stjerna" var planeten Venus eller Mars. Desse to hadde same himmelretning, og låg tett i går. Ofte er det planeter når dei lyser så sterkt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjære Unknown :-) Ikkje dum teori! Har vært slik i snart 2 uker, ser det er på en måte ekstra sterk stjerne. Veit at universet er ganske så uforklarlig, men av og til er det kjekt å vite kva man ser ;-)

      Slett