mandag 27. februar 2017

Med venner på bålmiddag ved fjorden


Ute skinner sola, vel den gjor det mens mor og MissMa var på jobb. Avtalte å ta middagen ute i sola ved fjorden, så forsvant den. Skitt au, tar middagen ute likevel. Gutta er veldig enige, og avtalte å møtes på Aursneset for Storebror skulle på skyting, og der var sola lengst også. Skulle vært sol da. Men uansett så vart det en koselig middags-date i fjøra med hamburger, fiskeburger, kakao, kaffe og nysteikte muffins på bål.

Aursneset er en utrulig praktisk plass, og kjapp for middag etter jobb og barnehage, spesielt når kveldene er korte. Du berre parkerer på fergekaia, og går til stiene til høgre.
Hei ferge! Biler er av og på ferga, skal stresse heim etter jobb for å lage middag, mens gut og mor setter kurs for fjøra for å lage middag i fred og ro.


En fantastisk flott plass dette, med den beste utsikten i Sykkylven snart for solnedgang, unntatt om du da er på en fjelltopp da.
Badeplassen og bålplassen, kun få hundre meter unna parkeringsplassen. Flott fjord og herlige fjell som utsikt, perfekt!
Mor syns det er noe som ikkje heilt stemmer med bålplassen. Benken er snudd, ei rot er henta, ligg litt planke, og ligger svarte bålrester her og der. Mor tar og rydder litt.MissMa og familien dukker raskt opp dei også, og får snudd benken. Snart brenner det godt i bålet også.
Gutta husker dei hemmelige stiene på berget, og forsvant en kjapp tur for å friske opp minnet. Går stier her og der i området, og dei to har trakket dei fleste.
Lager et bredt bål så får plass til 2 stekepanner. Egentlig så er det ganske så lik meny, mor og gut har hamburgere, mens Miss Ma og familien har fiskeburgere, berre sånn heilt tilfeldig :-P


Storebror, Kompis og MrBo. Bålplassen har litt liten plass, nesten sånn man skulle hatt benken hit, men passer dårlig til en båkplass. Nye langbenker hadde vært midt i blinken.
"Sulten!" gut maste og sirklet rundt før hamburgeren vart ferdigstekt. Etter at han har fått det tilbehøret han ville ha på sin, så plukket han heile hamburgeren ifra kvarandre. Ja ja, berre maten går ned så.... Fornøgd var han heldigvis.

Herlige MissMa med glimt i øyet :-D Blitt noen bålmiddager med den dama der!


Mors hamburger har litt meir enn gut sin, litt ekstra løk, paprika, krydder, og toppet med Stranda marmorert svin.. Det var siste i pakken, så må en tur på butikken igjen. Mor digger akkurat det pålegget der, så perfekt i mat på bål, om det er i hamburger, pannekaker eller i toast.Fornøgd? :-D For en gang skyld sitte han still og spiser! I ale fall lengre enn han bruker, så er tydelig at maten smakte.
Kjekt med å være ute og spise, er at du har så utrulig masse å sjå på og snakke om mens du spiser. Blir ikkje stille rundt "middagsbordet" her i alle fall, og akkurat det er heilt greitt også. Alltid noe som flyg forbi, en båt, en sky, eller kikke etter huste sitt.
Koselig matbord dette her :-) Sitte sånn rundt et bål ilag med mat er så masse bedre enn å sitte heime kvar dag.
Utrulig koselig å ha det sånn som dette til middag <3 heldige mor som har det sånn.

Så er det tid for hengekøye igjen. Ticket to the moon hengekøya har omtrent blitt fast følge på tur no, og gut elsker å henge i den.
Så var det desserten. Gut har mast på muffins på bål i en evighet no, og idag passer det å lage. Stor kjele, og spa oppi sand eller grus. Småsten fungerer også, berre litt vanskeligere å balansere formene på dei. Dette er en 4,5 liter kjele til 300kr kjøpt på Xxl. Fin til muffins og lapskaus på bål ;-)
Med grusen i kjelen, setter mor den på bålet for å varme den opp. For muffins trenger du røre ferdig på flaske, og former i aluminium. Former i papir renner det ut av lettere enn i ovnen heime, og dei kan ta fyr. Dei her kjøpt for en rimelig penge på Biltema, og har både muffinsform, og liten form for å lage en liten kake.


Kompis har også fått seg hengekøye, og den skal opp for første gang. Faktisk har heile familien skaffet seg hengekøyer :-D

Veldig fornøgd med å ha sin egen hengekøye! Ikkje berre låne mor sin, men er hans!Tornekrattet tett inntil bålplassen er litt i veien. MrBo gjer et forsøk med kniv på å fjerne det, men er ikkje berre berre det heller. Mor notere seg hagesaks til neste tur hit.

Gutta koser seg dei, har spist middag og er fornøgde. Da er det tid for leik!
Hengekøye er ikkje berre forbeholdt sommeren lengre, no er det året rundt. Og siden den er så praktisk og rask å henge opp, lett og liten å ta med, så er den ypperlig for litt leik og kos.2 bestevenner "just hanging around" sånn bokstavlig talt også :-P


I mens har kjelen blitt varm no, og grusen er varm. Mor har oppi passelig med røre, og legger dei oppi kjelen og har på lokket.
Etter 5 minutter så måtte mor lure seg til å sjekke om dei er ferdige. Vart dei bra tru??


Perfekt!! Lukten av varme og nystekte sjokolademuffins brer seg ved bålet. Storebror kikker ekstra nøye etter, mor veit at han er glad i sånt, og han huske godt dei mor laget i lavoen i ovnen en gang. Alle sammen forsvant på et blunk! Det er berre å sette i gang med runde nummer 2.

Blåtimen ved Sykkylvsfjorden...... vakkert, ikkje sant? Fantastisk flott syns mor.
Gutta tok seg en runde i fjøra også. Her har man valget mellom skog eller fjøre, heilt greitt det også. Plukke skjell er like kjekt, men det er noen føtter som ikkje tenker på at dressen ligger utenpå støvlene. Hmmm... må en tur ned og minne på ser mor.

"Jammen dei fineste skjellene ligger der ute" peker gut. Mor måtte til å vise alle dei som la bak dei, mellom steinene. Der hadde dei glemt å kikke :-P


Varme sjokolademuffins, varm kakao, kan ikkje klage :-D Gut klager heller ikkje. Mor var en tur på Sport1 her i bygda og kjøpte seg og gut tallerken og kopper i tre fra Eaglesproducts. Hatt lyst på sånne lenge og kikket på dei snart kvar gang vært i butikken der.Tallerken i malamin som mor har brukt lenge no, har begynt å sprekke. Og skulle no det bli krise om ved i nødsituasjon, så er det brennbart!

Gut kom og spurte om mor ville være med å disse i hengekøya litt? Jo, det ville mor, og han laget fart.
Han laget fart, for så å hoppe oppi i fart han også. Litt kos er lov <3
Kakaoen gikk ned på høykant, får så å sette kurs for hengekøyen igjen. Mat går fort ute, slik får meir tid til å leike.
Begynner å mørkne, og MissMa og MrBo sitt att ved bålet, resten av gjengen er med hengekøyene. Sitte 2 stykker sånn ved et bål er beste daten mor kan tenke seg, eller til fjells en plass. Skulle fått litt tid aleine dei to der tenker mor. No blir det berre noen få minutter før eine eller den andre kjem springende.Pakker sammen, vinden kjem snikende og det blir kaldere. 2 bestevenner opp på den store steinen og kikker. "Der bor eg" sier gut og peker. Det gjer du vennen, huset ditt er til høgre der.
Å stå sånn ilag med din beste venn og berre være ilag, er en gave i seg sjøl. Samme som mor føler å ha denne gjengen her. Godt det føles å ha noen å dele kvardagen med, turer som dette, og du kan slappe av og være deg sjøl. Gode venner er gull verdt <3 Takk for at dokke er til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar