torsdag 23. februar 2017

Pannekaker i gapauken


Gut har vært hos far denne helga, og det første mor og han gjer, er å ta middagen ute dagen etter. For du skjønner, da dei dro opp til Sessvatnet for å ta middagen der og stå på skøyter, så pekte han på en sti og ropte ut at der hadde barnehagen vært på gapahuk tur! Og den plassen ville han vise mor en dag, for der hadde mor ikkje vært før. Så snakket mor med en som var med på å bygge gapahuken, og dermed så var middags plassen i boks. Og middag ønsket til gut? Pannekaker og kjøttboller. Og så bar det avsted til gapahuken rett etter jobb og barnehage.
Kjører til Høgtun og  parkerer der du bruker å parkere for å gå til Sessvatnet.

Du går rett fram til skogen ifra de du parkerer bilen, og gut peker på stien for mor. I dag er det han som er sti-sjef, og det er han som skal være "sjef".

Skiltet er merket Ramskaret, og du skal følge samme sti et lite stykke.

Er en litt stolt gut som viser vei, og føler seg litt stor over å være den som kan veien.Stien har slynget seg framover i skogen, og når stien deler seg i 2 ved skiltet, så sier gut at du skal ta til høgre.
Over en meget mosekledd steingard, så tar gut sats og hopper glad i luften :-) Er en herlig ettermiddag ute i skogen!Litt vått etter alt regnet, så mor er glad gut har støvler på seg.

Mor har ikkje støvler på, og dei fjellskoene her er ikkje vanntette. Er ganske nye, men er ikkje heilt fornøgd med dei her, lek inn vatn. Ønsker seg nye og bedre fjellsko :-P"Her er det!" roper gut fornøgd. "Ser du, ikkje langt" triumferer han. Og han har rett, er ikkje lange stykket å gå.Enkel og praktisk gapahuk, perfekt for en sånn utflukt.


Utsikten er ikkje så verst heller da. Ser inn til Aure, ser Rømerhornet 866moh i nysnø også.

Nedover ser mor med litt velvilje huset til ho og gut. Litt artig å stå her på kanten og kikke ned.


Gut husket at der var ei slenge, og no hadde den fått ei vedskie som "pinne". Juhuuuu!! Full fart! Ei slenge er en sikker vinner ved en gapahuk :-)
"Kan eg få lov?" kjem det håpfullt ifra gut. Selvfølgelig skal han få tenne opp. Gikk sikkert med halve gassinnholdet i stormlighteren, for den er tung å trykke ned for mindre barn. Men han klarte det, og er fornøgd med det :-)
Glad gutt som endelig fekk vise vei for mor til gapahuken! Mors gode venn <3

Da fått på plass sitteunderlagene, fram med stekepannen, og det er god fyr i bålet. Han venter på at mor skal begynne å steke, for han hevder at han er sulten no.Pannekaker på bål er noe av det enkleste du kan lage, unntatt pølse med brød da. Lage røre ferdig på flaske med stor tut, stekepanne og stekespade, og en flaske med sprutesmør. Mor har også med en liten boks med sukker i for å strø på pannekaken etterpå.Hjelpe til? Han kjem og vil ha oppi smør og pannekakerøre, for han var jo den som nesten lagde røren heime. Kjekt når han begynner å bli så stor at han er med på det også, og artig å sjå korleis dei utvikler seg.
Litt bulkete panne, gir artig form på pannekaken. Tunga bent i munnen når skal forsøke å snu.....
Gikk no bra det da :-D ikkje alltid like lett, men øvelse gjer mester. En fin fin start til en dag kunne lage pannekaker sjøl.

Da er det berre for gut å nyte pannekaken og kjøttbollene sine. Trur han satt stille i 5 minutter, så var han i full fart igjen. Og da var det for mor å mase for nesten kvar bit igjen. Mor lurer virkelig kva det er med den kroppen der som virkelig ikkje klarer å sitte stille? Sukk....
Så mor stekte sin pannekake, men da med sitt etterlengtet fyll, Marmorert svin ifra Stranda, og løk. Skulle ha paprika også, men den hadde bestemt seg for å ta dagen og vart servert til Snurre Sprett. Men det smakte fortreffelig! Nam nam! Grove pannekaker, salte smaken ifra kjøttet, og friske smaken ifra løken, berre å nyte!

Den uslåelige duoen <3 alle eventyr dei to her har vært på, og alle eventyr som fremdeles ligger og venter.


Mens gut springer rundt og tar en bit no og da, så setter mor på litt vatn. Varm drikke er godt på kalde og sure dager som idag. Men så er det også noe med det å sitte ved bålet og sjå på flammene, dobbel kos.


Dessert hadde mor også med, lovt gulrotkake når han hadde spist opp. Mmmmmm.... med masse krem på! :-P Gut meget fornøgd der han koser seg med kake.

Glad no? :-) Han berre nikker, og tar en bit til.
Mor koser seg med sin kakebit, og gut svinger seg i tauet som henger i taket. Surre gut de luxe!Begynner å blåse litt opp, og mor kjenner at det blir kaldere. Skulle blåse opp og så sludde i 18 tiden, og det nærmer seg. Men noen runder på slenga rekke dei. "Meir fart!" roper gut, og mor måtte fange en lattermild gut ifra ei tue.
Får no ikkje så masse tid til å nyte den koppen kakao, men en sup inn mellom mens fanger inn en gut på slenga for å gi større fart. Grønt no, men i morgen er nok alt kvitt i snø her.Ikkje verst plass dette her nei, mor skjønner at gut syns her var kult og ville vise mor. Inni skogen, tross ser ned på husene. Kjekt med sånne plasser som folk bygger, til glede for mange. Tusen takk til byggeherrene :-DVinden er virkelig sur, kaldt er det også no, det regner litt, så den viktige oppgaven med å slukke bålet tar gut gladelig. Tømme vatn så får røyksky er alltid like kjekt.


Lede an i stien tilbake også. Vått? Nei da. Vær så snill å ikkje....... for seint. Han trakker så hardt med støvlene at sølen skvetter langt avgårde, og treffer mor. Flott.....  "Kult?" spør han smilende og ler. Mor ber han pent om å ikkje hoppe midt i søledammene, støvlene er ikkje så høge som han skulle ønske.
Litt skummelt å fantasere om zombier mens går gjennom skogen, sånn som på tegnefilmen Scooby Doo, men samtidig veldig spennende. Diskutere fantasi og virkelighet, kva som er laget kun for å skremme på filmer, og kva som faktisk finnes. Er en læringsprosess det også, skille virkelighet og fantasi, uten å måtte bli mørkeredd. Og før det rakk å dukke opp noen zombier, så var dei tilbake til bilen. Og mens hadde på bilbeltene, da kom regnværet dettende ned! Perfekt! Da var det berre å fantasere videre om zombier, komme heim, finne sofakroken og en Scooby Doo film og la regnet og vinden berre herje ute aleine.


2 kommentarer:

  1. Another adventure of Lillemann and his mother ... I am happy for everything that Mother Trude does for his little man ... One day he will be a great man and will have full consciousness of what nature is.

    SvarSlett
    Svar
    1. I take a bow and say humble a big thank you for kind words Alberto. I really do hope he grows up with a love and understanding for nature. As a mother you always want whats best for your children <3

      Slett