søndag 5. februar 2017

Sol, bål, toast og hengekøye


Mor bor på skyggesiden av Sykkylven, dessverre. Og spesielt no på vinteren når det er så få timer med sol på dagtid, så er det litt frustrerende å ha null sol heime, men ser over fjorden der heile området bader i sol :-P Det er lørdag, altså får vært i sola, men likevel har den ikkje. Har dessuten endelig fått tak i et spesielt toastjern for bål som mor har hatt lyst på lenge. Måtte direkte til leverandør for å få tak i det (takker til Eagles products for hjelpa) . Og fridag, sol på andre siden, nytt toastjern som ventet på å bli prøvd, så var det å spørre venner om å bli med. Jakte på sola for å lage litt mat på bål, dingle litt i hengekøyene, og nyte sola :-)


Egentlig var turmålet denne dagen Heimstevatnet, men der var ikkje sol. Men gutta husker skogen i området Kambane der hadde med hengekøyene første gangen, og der var det sol! Til og med fram med solbrillene ;-)
Gut er veldig glad for at Kompis er med på tur denne dagen også, turen er liksom så masse bedre med bestevennen sin :-)
Klatre litt er veldig lov på tur, og det virker som om litt sol gjer alle sammen litt meir lette til sinns.
Er ikkje berre Komps og MissMa som er me denne gangen, men MrBO og Storebror er også med. Ekstra kjekt!
Damene danner lett baktroppen, holde styr på dei 3 karene der framme.Er berre en absolutt nydelig dag! Blå himmel, sol, plussgrader, glade barn, og er ute på tur. Kan absolutt ikkje klage denne dagen.
Er det ikkje flott vel? <3 Vakre bygda Sykkylven med sin fjord og flotte fjell. Er vel på denne siden mor egentlig skulle bodd for å fått meir sol. Får vel pendle over fjorden ei stund for å finne sola.
Gutta har vært her før og springer i forveien, MrBO og Storebror tusler etter. Kjem no til det nedfalne huset og en rød låve, skal da ta av rundt og bak låven til høgre.

Stien bak låven er merket med rødt, så du finner lett fram. Tydelig sti også. Gutta husker at det var en kort tur, og roper at er nesten framme!


Begge to husker godt denne steinen her, og det er på en måte en liten gjensynsglede av å komme fram og huske plassen. Dei husker at sist dei var her hadde dei det gøy, så dei starter på en måte der dei slapp sist. Opp på steinen igjen, og skli ned andre siden.
Mor har med ved i et stoffnett, er litt meir solid enn plastnett, og  greitt å bære også. Kompis har plukket noe småkvister som han skal ha på bålet. Fann en del ok flate steiner i området som la på bakken til bålplass også, så ikkje bålet ligger direkte på bakken.
Kjekt at guttene også liker å fyre opp bål og engasjerer seg. Henter greiner, lager benk, og gleder seg over å fyre opp bål.Så var det å få opp hengekøyene. Mor får opp begge to relativt fort, og like fort er begge gutta oppi kvar si.
Trur du det er 2 stykker som koser seg? Uten tvil! :-D


Hengekøyene er plassert med vilje litt unna bålet pga røyken, men så pass nært at dei har kontakt med resten av gjengen. Da er det berre å vente på at bålet har fått opp passelig guffe til å lage toast.Er litt spent på om toastjernet er like bra som vaffeljernet, for vaffeljernet er mor meget fornøgd med. Faktisk så pass fornøgd med det at ho har gitt vekk 3 stykker i enten julegave eller bursdagsgave. Toastjernet ligger og forvarmer seg mens mor lager til toast til gut. Har med diverse ferdigkuttet, men han vil kun ha ost, minipølser og krydder.Kremt kremt.... jaaaa, vart litt vel svart det der. Står at skal snu kvart 20 sekund, vart kanskje litt lengre, og litt vel sterk varme på bålet. Mor får spise halve av det der, resten får dyrene ta seg av. Prøve på nytt! Den gule posen til toastjernet hører ikkje til jernet, men har laget på jobb for å beskytte sekken for svart toastjern på vei heim.En kjekk kar å ha med på tur, Storebror. Han var oftere med på turene før, men er like godt dei gongene han er med no også. Veks til og blir større, og kjekt å få være en del av hans liv <3


Mor fekk til toast nr2 uten å svi det, snu oftere, og ikkje tru at det tar så lang tid. Sitte i hengekøya med varm toast, liten lykke på en lørdag :-)


Kor vart Kompis av? Mor kikker i hengekøya. Nei, han er borte! Greitt med dobbel køye, blir nesten som telt for en liten. Mor anger litt på at ikkje kjøpte dobbel til gut også, kan nesten lukke han inne når han skal sove, og han har en tendens til å ikkje ligge stille når han søv. Så kanskje kjøpe ei dobbelhengekøye til for overnatting, og ha den enkle for tur og kos?Det er veldig koselig å sitte i skogen ilag med gode venner og lage mat, slappe av, ser guttene koser seg, og nyte sola som man berre ser på ifra andre siden av fjorden.
Og kva trur du lukte i skogen no for hunder og andre folk som passerer i stien? Bacon og pølse lukter innmari godt også.Deler på toastjernet alle sammen, og mor lager til seg sjøl. Da kan ho ha på sånt som gut ikkje vil ha: løk, paprika, pepperkrydder, ost.... men kor gjor mor av mør bitene tru? Finne boksen med småpølser og mør.
Snadder!! :-D Veldig fornøgd med toastjernet, og det der kjem garantert til å bli med på mange, mange flere turer! Fordel ifra andre toastjern mor har prøvd eller sett på, dette jernet er lett, lite men samtidig god plass for 2 skiver oppå kvarandre, og det fungerer utmerket. 2 tomler opp!Storebror fekk så vidt bruke hengekøyene han også, gut og Kompis hang der jamt. Men litt kjekt å sjå 2 brødre henge litt ilag også, og sjå den gode kjemien den stunden.Tok ikkje så lenge før gut var tilbake i si hengekøye, og mor plasserte bakenden på bakken for ei lita stund. Venter på vatnet skal koke for litt toddy. Treng noe varmt for en hals og lungebetennelse. Sola har dessverre gått ned også, og kjenner fort at det vart kaldere.

Vart en runde for MissMa også å dingle litt, dei voksne har konsentrert seg litt meir om å få laga mat og fore gutta. MrBO måtte også prøve, og tar ikkje mor feil, så ender det med hengekøyer til heile gjengen der også snart ;-)


Litt kvalitetstid <3 Må få litt tid til å slappe av ilag også, ikkje berre passe bål, mat, ved, passe gutta osv. Liten stund med kos er veldig viktig også.
Mors god gutt! Han vil veldig gjerne overnatte i hengekøya ei natt. Berre bli litt meir friske begge to først. Og da vil han ligge akkurat i denne skogen her.Pakker sammen og slukker bålet. Gutta leike seg og virker veldig fornøgde. Noen timer går fort når man er ute på tur og koser seg, og denne gjengen her er vant med å være ilag og styrer seg fint.Rulle seg ned bakken, le litt, springe litt til, og så sjekke om Kompis kjem etter."Skal vi springe ifra dei andre og være først?" Mor hører at det konspireres. Og dermed la dei i vei i full fart og er nok nede ved bilene på et blunk! Godt å ha sånne korte og kjente turer også, når dei føler seg trygge på området, liker seg der, og har gode minner ifra plassen. Denne dagen vart nok et godt minne skapt oppi skogen her <3
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar