tirsdag 14. februar 2017

Solnedgang på skøyter og bål Sessvatnet 168moh


Ute er himmelen blå, sola skinner, og mor kikker ut av vinduet på jobb. Er fullt klar over at når kjem heim, så forsvinner sola utrulig fort. Lager mor middag, da er sola borte og mørkt ute. Men om no mor tar med ved, pakker mat, skøyter og tar med snowracer, da rekker dei litt av lyset oppe ved Sessvatnet før mørkret innhenter dei. Så tenkt så gjordt, og henter gut i barnehagen, heim og litt mat i handa til gut, og så bærer det rett til Sessvatnet.
Som regel så går mor og gut til Sessvatnet, men for å rekke litt lys og få med alt av utstyr, så kjørte mor opp. Er kun 20kr i bom, og du parkere ikkje mange meter ifra vatnet.
Bommen var ikkje på plass, og gut fikser det fort. han finner på sjøl kva som står på det skiltet. Til høsten skal han begynne på skulen, da kan han snart lese sjøl.

Han springer fort til vatnet, mor prøver å komme etter med hendene full i skøyter, hjelmer, sekk, pose med ved, og snowracer halvveis over skuldra. Sessvatnet er utrulig flott å sjå til akkurat i elveutløpet, og gut finner fornøgd frossent elveskum og viser mor. 
Siden gut hadde spist litt, så ville han rett på isen. Var berre for mor å få på han hjelmen i en fei, og sleppe han avgårde. Viser mange merker etter skøyter fra folk som var der dagen før. Gut roper, og mor forsøker å få på seg skøytene så fort som mulig. I følge gut, ikkje fort nok :-P Mor er meir usikker no, blir nok som "Bambi on ice" dette.
Sjøl om stilen er som kalvbent ku, bøyde kne, peivende armer, så er det berre å konstantere at Moder Natur er elegant og flott uansett. Får trøste seg med det vakre lyset, og takke pent for at det ikkje er andre til stede.
Mens mor forsøker seg på å finne balansen, så har gut funnet ut at det var enklere og meir gøy å ake seg rundt på isen og kikke på bobler og sprekker. Isen er utrulig flott og klar, absolutt perfekt skøyteis!

Mor finner balansen, sånn litt i alle fall, gut surrer rundt og koser seg, og det var slett ikkje noe dum ide å dra hit opp denne dagen :-D

Gut!! Kor skal du? Mor måtte gli etter for å høre kor han skulle.Er det ikkje utrulig flott her vel? Den flotte isen, flotte landskapet, og lyset som er her.

Viser godt at det var bra med aktivitet på vatnet dagen før, skøytespor både her og der. Er no heller ikkje så flotte plasser som dette å gå på skøyter heller.

Da trur mor at ho skal klare å dra på snowraceren også... tauet rundt magen, og gut finner 101 stillinger for å henge på. Stillingen der trur mor må være "Svevende føtter".


Er berre å nyte! Ha solnedgangen her å skøyte seg mot, en gut hengende bakpå som små ler og koser seg, og så veit mor at det snart er mat, magen begynner å murre.


Gøy vennen? :-D Han syns at det er knall å berre henge på han, og begynner å lure på om han skulle prøve skøytene likevel.
Ligge på isen og snurre, skulle være nok plass her til all slags boltring. Andre alternativet var å dra til Tuvatnet, men der veit mor at det er massevis av folk. Her er det plass nok og får herje akkurat som han vil.
Mor er absolutt ikkje flink på noen måte på skøyter, til det er mor alt for sjelden på isen, og gut var vel  baby første gangen mor overhode prøvde skøyter. Dumt med dameskøytene er at meste av dei ikkje er foret, blir fort kald på føttene, og at dei der dumme bremsene framme på tuppen er lette å hekte.
Kjekt med is er at du får sett vatnet ifra vatnet og inn mot land, enn at du vanligvis går på land og ser utover vatnet :-P
Å stå på vatnet og lyset ifra solnedgangen farger isen rundt føttene dine, er noe helt spesielt.
Mor kikker på gut, han prøver å sjå etter fisker under isen. Om han vil prøve seg på skøytene sine no? Fisk trur mor ikkje at han får sett. Så inn på land og skifte.
Tok litt tid, men klarte til slutt å stå på beina sjøl. Han prøvde for lite skøyter forrige vinter, og no er han meir som 4 Bambier i ett. Mor låner han ei hand, men han får liksom ikkje taket på det. Mest gøy var å halvveis stå, og la den eine skøyta lage sirkler på isen, lage kunst.Vart noen forsøk, litt knall og fall, og til slutt ga han opp. Inn på land og ville ha bål. Men en ting la han merke til, "Mamma, sjå det fantastiske lyset! Det er vakkert."Det mørknes veldig fort no, og da er det godt at bålet lyser opp området. Godt med varme også, og gut har funnet seg ei grein til å leike med. Bål, som et kinderegg, 3 ting på en gang: Lys, varme og leik.Middagen blir ostesnitsler av kalkun og kylling, og grønnsaker. Grillpølser blir det nok av ellers, og gut syns at det lukter godt.

Han får i oppgave å snu dei og passe på dei ikkje brenner seg fast. Svidd mat er fort å få på bål, vanskelig å regulere varmen. Tunga beint i munnen no gut.....Benken er kvit i frost så godt med skinn som underlag. Koselig med lys på bordet, bålet like ved, og slapper litt av etter å hatt det gøy.

Og mor venter på at vatnet skal koke <3 kakao!


Noe mor lovte gut til dessert, mini muffins! Han har ventet på dei siden dro til Sessvatnet, og det har vært hardt å vente. Men den som venter på noe godt, den venter ikkje forgjeves ;-)Tross fargene er borte, så er det det er veldig flott kveld her ved Sessvatnet. En fornøgd gut sitter på benken og koser seg. Mor må få han til å bevege seg snart, og få på dei vottene, det er temmelig kjølig ute.

Såg 2 lykter ute på isen, og gut ville finne ut kven det var, og kor dei skal. Mor pakker raskt sammen, og på att med skøytene. Gut ville en rundet til på isen før han drar heim.

Liten runde i mørkret går vel fint? Ikkje like Bambi, men mor lovte en runde utpå.

Det viste seg at det var en far med sine 2 gutter og en kompis som var på isen. Dei hadde slått seg ned i bukta like ved, og både gut og mor kjenner dei. Mor stikker etter hjelmen til gut, og dermed så blir nok en halvtime tilbragt utpå isen med gutta. Vart veldig kjekt der 4 gutter herjet rundt, og skiftet på å dra på snowraceren. Endte med at gjengen krysset over halve vatnet, og det vart et stykke å dra snowraceren når skulle dra heim. Mor klarte kunststykket å gå på tryne 2 ganger. Er når du skal ta i og har fart, og setter piggene framme ned i isen, det ender med knall og fall. Litt ømt her og der, og mor bestemmer seg for at enten sliper ho vekk dei piggene, eller rett og slett prøver hockeyskøytene som ligger i kjelleren. For tilbake på isen vil begge 2 ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar